Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (238)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Pomaly najzbytočnejšie pokračovanie. Od dokonalej jednotky, cez slušnú dvojku a otrasnú trojku sme sa dostali ku katastrofickej štvorke. Len vďaka názvu a postavám ide o pokračovanie legendárnych Čelustí, inak tento brak nemá nič spoločné s pôvodným Spielbergovým dielom. A tie scény pridané z jednotky v podobe spomienok, tie ma naštvali. Absolútne premárnená šanca (a to som si myslel, že po trojke už nič horšie nemôže byť). Som toho názoru, že tvorcovia mali zostať len u prvých dvoch častí (ktoré navzájom skvele fungujú). /20%/ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Príbeh je otrasný (pomsta žralok ? WTF) a stará pani Brodyová, (ktorá sa vracia po 10 rokoch) tiež. No bavili ostatný herci a ich postavy. Taktiež scény s peknými plážami a nádherne modrou vodou, kde sa vynorí čo chvíľu žraločia plutva tiež stoja za to. Trojka mi prišla o jeden žraločí zub lepšia, no štvorka ma zas lepšie žraločie akcie. A ak ste pamätnici a mate chuť si pozrieť aj alternatívny záver, kde Jake neprežije a ktorý je podľa mňa lepší, nech sa páči hurá na youtube. 45% - 2* ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, kde si prajete, aby tú trafenú herečku ten gumený žralok konečne zožral. Ešte aj na osemdesiate roky také trápne triky, že zatvárate oči nie zo strachu, ale zo studu z predvedených výkonov. Inak Lorraine Gary bola čírou náhodou vydatá za riaditeľa MCA Inc. and Universal Studios, takže vieme, akými hereckými "kvalitami" sa dostala k role. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Když jsem se z informací k filmu dozvěděl, proč v něm hraje Michael Caine (i když to nebyl jeho poslední úlet v obsazení), došlo mi, proč je ošklivě gumový žralok po dvanácti letech od vzniku prvních Čelistí mnohem hůře zpracovaný. Prostě už asi nezbyly peníze. Tento film už je sice pitomost, snažící se vydolovat poslední peníze z fanoušků původního díla, ale ve srovnání k atmosféře Spielbergova filmu se limitně blíží nule. Celkově zhlédnutí neuškodí, nicméně frustraci fanoušků původního díla dokumentuje i zdejší hodnocení tohoto filmu. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

I zde zhodnotim hvezdami dvemi,i kdyz jsem chtel hodnoceni o jednu hvezdu vylpesit.Od tretiho dilu je vodni akvarium vymeneno za nadherne modre more Baham. Po zjisteni pritomnosti velkeho zraloka v teto lokalite, se vyzkumny tym rozhodne pro vyuziti teto prilezitosti k prozkoumani a blizsimu poznani tohoto obra - jedince.Tyto napady se vsak ukazi byti lychymi.Zaverecne pristani letadla a znovuobjeveni se uz pohresovaneho pilota je ocekavane a citelne.Ne tak uz jednoho clena vyzkumneho tymu,ktery se z celisti zraloka po jeho zniceni dokaze vratit k zivotu zpet, jinymi slovy prezit.Tyto dve okolnosti srazi me hodnoceni o jeden stupen. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se od 2. února do 26. května 1987 v Kalifornii, Massachusetts a na Bahamách. (Varan)
  • Poslední film Lorraine Gary (Ellen Brodyová). (Karlos80)
  • Michael Caine (Hoagie) se netajil tím, že roli v tomto filmu vzal kvůli vysokému honoráři. Na toto téma pronesl: ,,Čelisti IV jsem v životě neviděl, ale ten dům, co jsem si za ty peníze koupil, ano." (ČSFD)

Reklama

Reklama