Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (110)

kinej 

všechny recenze uživatele

Zrovna Šípková Růženka se mi líbila z těch „opravdických“ pohádek (Sněhurka, Popelka) suveréně nejvíce. Dějem to není, je to zkrátka klasicky vyprávěná pohádka ala Disney a v tomto směru se nijak od svých kolegyň neliší. Čím vyniká je zpracovnání. Zde poprvé totiž měli kreslíři a animátoři k dispozici širokoúhlý formát a nutno říct, že ho využili na 100%. Zejména kompozice jednotlivých obrazů je zde ještě vytříbeněšjí kromě krásných pozadí se do obrazu vejde i více postav, tedy i více demonstrace umění animátorů. Obzvlášť povedená je postava zlé královny, nebo co je zač, a vůbec celý závěr, testuje samotné možnosti krelsného filmu. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

U nás docela neznáma klasická Disneyovka (ale so známym názvom). Kúzlo a príbeh to má, ale Geronimi už splietal viacero prvkových elementov z už známej Popolušky, Snehulienky a dokonca prírodné zázemie z Bambi. Takto je z toho akurát pôžitok pre skutočných pamätných nadšencov. Animácie sú na vysokej úrovni, lenže bez inovačných pohnútok. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tááák, naše dítko je již v takový životní fázi, že je schopná vydržet u celýho "filmu". Začalo to samozřejmě KLedovým Královstvím 1 a 2, ale to nestačí, tak sme se pustili do samotnýho krále všech pohádek, což teda jako musím uznat, že Walt Disney skutečně je. Co se týče příběhu, tak tohle vlastně vůbec neznám, páč amíci mají uplně jinou Šípkovou. Tady hodně figurujou tři sudičky a Zloba. Takže pro mě nepoznanej příběh. Všecko supr, na konci parádní drak. Ale co mi krapet leze na nervy, tak sou ty songy, který sou všecky zpívaný chorálama a nemaj vůbec žádný koule. Ještěže se tohle posunulo mnohem dál a mnohem poslouchatelnějc. Vizuál je jako dycky bomba! ()

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem Šípkovou Růženku viděl až teď, tak musím uznat, že ačkoliv vypadá parádně, velký dojem na mě bohužel neudělala. Sněhurka, Popelka, Lví král i Aladin pro mě vždy byly působivější. Každopádně i tak je toto stále dobře odvedená práce od Disneyho a proto to hodnocením rozhodně nepotopím do průměru. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až ve srovnání s touhle klasickou pohádkou je vidět, jak moc jiný a dobrý je snímek "Zloba - Královna černé magie". Tohle je prostě klasická pohádka, která si na nic nehraje a v ničem nedokáže překvapit. Vizuálně je hezká, ale její moderní provedení je vizuálně ještě krásnější. Na Disneyho studio je tohle prostě standard. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (31)

  • Jako hudební podklad filmu byly použity melodie z Čajkovského baletu „Spící krasavice“. (Sherlock Holmes)
  • Příběh se měl podle Disneyho pohybovat ve známých osvědčených mantinelech známé princezny. Disney se chtěl plně soustředit na příběh a postavy a vypreparoval veškeré vedlejší linky v podobě veselých sidekicků. Zajímavý experiment, leč nevyšel, tak jak si Disney představoval. (Rodriguez)
  • Kvôli 70mm formátu museli hudobný podklad nahrať a celý zvukový mix vytvoriť v Nemecku, pretože v USA nemali na to vyhovujúce nahrávacie štúdio, ani techniku. (BlueNeon81)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama