Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Začalo to hrát někdy po půlnoci, když jsem ležel na gauči a rozhodoval se, jestli jít spát nebo ne. Nakonec jsem u toho vydržel až do konce. Byl to celkem fajn film, i když plný naprosto očekávaných a často až přehnaných klišé. Celkově za to pohádka ze slumu s happy endem, který se rozhodně dal čekat, ale tak nějak mě to bavilo. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Černošská střední a svědomitý profesor, který se z vlastní vůle ujme zjednání nápravy. Kolikrát už jsme tohle viděli... a kolikrát originálněji a méně lineárněji? Tančím, abych žil je ztělesněné středoškolské klišé, do nějž byste mohli kopat a bouchat pěstí tak dlouho, dokud byste popadali dech. A i potom by v něm zbylo klišovitých vystřihovánek na celou desetiletku dopředu. Naštěstí jsou tuvymazlené taneční pasáže s originálním hudebním podkresem, v nichž Liz Friedlander dokazuje, že aspoň v něčem neskutečně válí. 50%. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

A je to tady... Senilita! Jak jinak si vysvětlit, že se mi tahle přeslazená pohádka líbila? Problémoví pestrobarevní žáci z problémového pestrobarevného prostředí, jeden z nich zvláště nekooperující, učitelé, co dávno rezignovali na veškerou snahu, přísná ředitelka... a do toho přichází člověk, který zjedná nápravu. Tentokrát nejde o mladou fešnou učitelku plnou ideálů, nýbrž o ulíznutého Banderase posedléhou etiketou a tanečky pro prďoly. A teď pozor, OBROVSKÝ spoiler: on to zvládne, ukáže těm asociálním soplům správnou cestu, naučí je tancovat a žít - jak nečekané! Snažím se rozpitvat, proč u mě "Take the Lead" mělo přece jen větší úspěch, než obdobné filmy: 1) Toníček je fešák a umí se hýbat, 2) smradi nebyli přehnaně odbojná pakáž, takže působili uvěřitelně, 3) ač se stavěli do rolí smířených obětí sociálního systému, nebylo to divákovi cpáno do chřtánu příliš urputně, 4) neřešily se kdovíjak zapeklité vztahy á la červená knihovna, 5) nemávalo se americkou vlajkou, 6) tanečky pro geronty i tanečky pro hormony byly hezky koukatelné. Vážně přemýšlím o čtvrté hvězdičce... a nic nebude! Na stará kolena snad ještě začnu čumět na "Stardance", "Bailando" a podobné výblitky české TV zábavy - to už bude lepší rovnou si hodit mašli! 69% ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád hudbu a tanec bude asi spokojen a kdo se rád dívá na Banderase ( jako já) tak taky. Jinak je to další variace na téma, jak mladí a nezbední, a samozřejmě z problematických rodin, k rozumu a disciplíně přišli. A tentokrát první krok (kroky) k cestě za lepším „já“ udává galantní a elegantní tanečník a to v rytmu foxtrotu a tanga. A musím říct, že to tango, kterým probudil zájem u poškoláků a milovníků hip-hopu, bylo vážně parádní a vlastně většina tanečních čísel. Film už tak oslnivý není, je to prostě …. jako vždycky. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Hodne me prekvapuje, ze tenhle film byl natocen ve stejnym roce jako Lets Dance. Navic, kdyz v obouch hraje jednu z hl. rolich Jenna Dewan, kterou jsem mela skutecne tady problem poznat, protoze tu vypada o par let mladsi nez v LD. Milovnici tanecnich filmu budou nadseni a velkoryse odpusti jistou jednoduchost filmu, i kdyz to bylo natoceny podle skutecne udalosti. Ucit se takhle standartni tance, tak si myslim, ze by do tanecnich chodilo na stredni urcite vice studentu z radosti nez z povinnosti .) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)
  • Původně Antonio Banderas roli Pierra odmítl poté, co si přečetl scénář a dozvěděl se, že je celý film o tancování. Producenti ho poprosili o pár minut, že mu námět vysvětlí. Potom, co si námět poslechl, zhlédnul dokumentární film na toto téma a setkal se se skutečným Pierrem, roli přijal. (Cheeker)
  • Herci spolupracovali s Pierrem Dulainem, aby se správně naučili jeho tanečí kroky. (Karlos80)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno