Reklama

Reklama

Cole Young je bojovník MMA, který je zvyklý se doslova živit bojem. Neví však nic o dračím tetování, s nímž se narodil, o svém původu ani o tom, proč císař Vnějšího světa Shang Tsung poslal svého nejlepšího zabijáka, ledového nindžu Sub-Zera, aby ho zajal. Cole se bojí o svou rodinu, a tak uposlechne radu velitele speciálních jednotek Jaxe a vydá se hledat Sonju Bladeovou. Pátrání ho zavede do chrámu ochránce Země Lorda Raidena, který poskytuje útočiště všem duším s dračím znamením. Tam Cole začne trénovat se zkušenými světovými šampiony Liu Kangem, Kung Laem a žoldákem Kanem, aby se připravil na epický souboj s nepřáteli Vnějšího světa. V sázce je totiž osud celého vesmíru... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (571)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie tak celkom využitý veškerý potenciál, no nakoniec aspoň dostatočná zábava. Doba sa zmenila, sme starí kokoti, už nás hocičo nezaujme. Ako FANTASY so solídnymi maskami, výborným gore či nápaditými vložkami to ujde. Z pohľadu akčných, bojových scén však ide predsa len o menej výraznú formu, ktorá nemá veľmi čo ponúknuť, pričom najmä taká priprava bojovníkov bola fakt trestuhodne odfláknutá. Nad príbehom sa príliš zamýšľať neradno, toto nie je “Rain Man”. Ale každopádne, pomerne rýchlo to zbehlo, človek sa vyslovene nenudí a zato aj to solídne priemerné hodnotenie. Na jeden krát dobre, len si treba pizzu dokúpiť .. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Vypadá to hezky a jakmile na scénu (resp. scény, konkrétně dvě) nastoupí Hirojuki Sanada, má to atmosféru, bad-ass feel a je to cool jak prase... zbytek filmu je bohužel jen dobře vypadající stupidita, s otravnýma a nezajímavýma postavama, pěkně natočenou akcí, která se ale během chvíle okouká, naprosto idiotským scénářem plným debilních replik (a nemám namysli ty přímo převzatý ze hry) a režisérskou nejistotou (tak má to bejt cool dospělej a temnej fantasy akčňák nebo jen samoúčelný podkuřování fanouškům?), kterou ani to sednoucí Rko nezachrání. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

To hlavní na Mortal Kombatu, tedy vlastně na všech arénovkách, by měla být akce - a ta je tady ohavně sestříhaným bordelem s většinou dost nudnou choreografií a tak okatě umělou krví, že je tím dost směšná. A všechno kolem bitek je amatérský blábol na kterém není vůbec nic zábavného krom pár hlášek Kana. Když budu chtít brakovou akci plnou triků, tak si stokrát radši dám znovu Godzilla vs. Kong nebo i ten nedávný Andersonův Monster Hunter. A u Andersona zůstanu - podíval jsem se teď schválně pro srovnání na jeho dvacet pět let starý originál, a ten s tímto totálně vytírá podlahu. V něm dokonale ukazuje co Mortal Kombat opravdu potřebuje - vůbec nezáleží na tom jestli je to superkrvavé Rko nebo není, hlavní je aby to byla stylová a uvolněná zábava, kde herci moc dobře ví jak mají přehrávat aby v tom cheesy příběhu byli zábavní, a kde jsou nahláškovaní a sympatičtí úplně všichni a ne jen jeden buranský záporák. Kéž by s moderně natočenou akcí a lepšími triky udělali radši její čistý remake, než vytvářet takovéto hnusy. Tohle je tak na 4/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Martial arts and Gore fans Get over here! Všichni, co dali Fatherovi za 5* get the f*ck out of here! Solidní a očekávaný Reboot Mortal Kombatu je vydařený Debut a poctivou akční žánrovkou, která v pár ohledech lehce zklamává, ale pořád se jedná o solidní fan service, který bez debat patří k tomu lepšímu, co letos vyšlo. Po herecké stránce zaujme Joe Taslim v roli Sub-zera, který si všechny scény krade pro sebe a potěší Josh Lawson v roli Kana, což je největší borec snad za posledních 10 let, ten chlap si ukradl celou show pro sebe a svými hlášky mě několikrát dostal do kolen!! Co se týká samotných fightů, tak choreografie mohla být propracovanější, ale naštěstí si tvůrci vyhráli s pěknými fatality ( O tom MK přece je) s pořádně využitým Rkem ( Gore za 5 hvězd!). Zbytek postav příliš nezaujme a děj je samozřejmě hloupoučký ( Je to podle hry!!), ale fanoušci PG 13 ptákovin, muzikálů a pomalých nezáživných dramat budou samozřejmě trpět. Finále úplně nerve koule, ale duel Sub-Zera- Scorpiona ten byl vynikající. Celkově jsem se bavil skvěle, akci jsem si užíval, humor i vizuál taky, hudba je také slušná, takže se k filmu určitě vícekrát v budoucnu vrátím. Jednoduše řečeno, Gore za 5, Fighty za 4, děj i postavy za 3 hvězdy. Kdo má potřebu hledat chyby, tak si je najde. 8/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl hlavně jásat nad tím, jak velký skok je to od obecně adorovaného guilty pleasure z dílny Paula W.S. Andersona, které už před nějakou dobou smutně zestárlo. Jenže čím déle nad tím přemýšlím, tím víc mi dochází, jak bych byl nefér. Tehdy se totiž tvůrci inspirovali jen dvojicí her, ve kterých se řešil turnaj a jenom turnaj. Od té doby ale uplynulo nejen více než čtvrt století, ale hlavně se vyrojila slušná řádka kombatích her, ve kterých se mytologie vydala do nejrůznějších vrcholů, pádů, přešlapů, nových klání, restartů těch starých i třeba dobrodružství nové generace. A z takové hromádky se nejen lépe vybírá staronový směr, ale lépe variují motivace postav. Na mém nadšení to ale nic nemění, protože se ke slovu konečně dostává i můj oblíbený Kung Lao, scénář se opatrně inspiruje v nových i starých časech, krásně pomrkává i v detailech a nebýt prostřední třetina trochu náladově roztříštěná a zbytečně příběhově skromná, nebylo by snad co vyčítat. Na jedničku funguje dokonce i takový Kano, kterého jsem přitom nikdy nemusel, soubojů je tolik, aby se pořád něco dělo a zároveň se nikdy nepřeklopily do stereotypu a zbývá si jen odškrtávat oblíbené fatality nebo obrázky, které si každý fanoušek musel vysnít. U perfektně načasovaného "Get over here!" mi bez legrace přiletěla husina úplně všude. Snad těmhle nadšencům vyjde plán na slibovanou trilogii, protože postavy i jednotlivé události mají rozmístěné naprosto přesně. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (33)

  • O natočení tohto filmu sa uvažovalo už od roku 1999. (m.a.t.o.)
  • Režisér Simon McQuoid musel prosit Joe Taslima, představitele Sub-Zera, aby se při soubojích pohyboval pomaleji, jelikož jeho pohyby nestíhala snímat kamera. (NiWi)

Související novinky

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

27.01.2022

Fanoušci fatalit a eRkové herní brutality můžou jásat, drsný Mortal Kombat se totiž oficiálně dočká sequelu. Snímek z loňského roku režiséra Simona McQuoida si sice odbyl premiéru vedle kin současně… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Russell Crowe zakládá vlastní studio

Russell Crowe zakládá vlastní studio

17.06.2021

Herec Russell Crowe (Gladiátor, Muž z oceli, Správní chlapi) oznámil založení nového studia v Austrálii. Studio bude postaveno přímo v Novém Jižním Walesu, regionu, kde herec žije posledních 25 let.… (více)

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

28.04.2021

Analytici si opět hráli s diváckými přehledy a statistikami a nově tak víme, jak se na streamovací službě studia Warner Bros. dařilo herní novince Mortal Kombat. A šéfové z HBO Max si nejspíš mnou… (více)

Reklama

Reklama