Reklama

Reklama

Matrjoški

(seriál)
TV spot 1
Belgie, (2005–2008), 16 h 40 min (Minutáž: 50 min)

Scénář:

Guy Goossens, Marc Punt

Kamera:

Michel van Laer

Hrají:

Peter Van den Begin, Axel Daeseleire, Luk Wyns, Marc Van Eeghem, Lucas van den Eynde, Ljubomiras Laucevičius, Manou Kersting, Veerle De Jonghe (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Jsou mladé a jsou krásné. Jedni je prodávají, druzí kupují. Belgický kriminální seriál z prostředí obchodu s bílým masem. Každý rok jsou stovky žen na celém světě odvlečeny ze svých domovů a donuceny k prostituci a k sexuálnímu otroctví, z kterého jen obtížně a někdy vůbec nacházejí únik. Seriál Matrjoški vypráví osudy deseti z nich. Ukazuje složitou situaci těchto žen, nevybíravé kriminální postupy mafiánských živlů, stejně jako si všímá toho, jak policie často jedná pomalu a mnohdy toleruje obchod s bílým masem. Seriál byl kromě Belgie uveden ve Finsku, Švédsku, Velké Británii, Španělsku, Francii, Polsku, Maďarsku, Německu, Austrálii a Brazílii. Vzhledem k diváckému zájmu o ztvárněné téma o rok později vznikla druhá desítidílná seriálová řada. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele dawe787 k tomuto seriálu (2)

Matrjoški (2005) 

Zcela náhodou jsem přepínal programy a zahlídl kousek druhého dílu druhé série Matrjošek, což mě donutilo k tomu, abych se podíval na celou první sérii, která mě chytla a bavila po více směrech. Vše začíná daleko na východu, kde si členové zločineckého gangu vybírají naivní děvčata pod záminkou dobrého výdělku na tancování v Evropských diskotékách. To, že se nebude jednat o tanečky, je jasné od první chvíle a je do nebe volající, že i některé děvčata, které byly varovány okolím po tom skočily. Zanedlouho poznávají pravou tvář své budoucí kariéry a úmysly svých nových pánů. Tito bossové s bílým masem byli vybráni velice pečlivě a své role hrají opravdu okázale. Snad nejlepší je výkon Petra Van den Begina, který oplívá nejvyšším IQ a vede celou bandu a řeší problémy po dobrém i po zlém. Nejednou jsem čuměl na bednu s otevřenou hubou anebo naopak jsem se smál jak u Mr.Beana, když jsem poslouchal ty jejich hlášky. Seriál je podán upřímně, syrově a celé je to takové sociální a hodně dramatické, takže ne každý to vsákne, když si ve finále uvědomí, že se to děje každý den a pro některé mladé dívky tato zkušenost bohužel končí i smrtí. ()

Série 2 (2008) (S02) 

Vzhledem ke vztahu k 1.sérii musím dát silnou čtyřku, ale pro mě to bylo velmi úspěšné pokračování hlavních postav i nových tváří ze světa podsvětí a obchodování s bílým masem. Jen tak dál ČT2, bravo! ()

Reklama

Reklama