Reklama

Reklama

Matrjoški

(seriál)
TV spot 2
Belgie, (2005–2008), 16 h 40 min (Minutáž: 50 min)

Scénář:

Guy Goossens, Marc Punt

Kamera:

Michel van Laer

Hrají:

Peter Van den Begin, Axel Daeseleire, Luk Wyns, Marc Van Eeghem, Lucas van den Eynde, Ljubomiras Laucevičius, Manou Kersting, Veerle De Jonghe (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Jsou mladé a jsou krásné. Jedni je prodávají, druzí kupují. Belgický kriminální seriál z prostředí obchodu s bílým masem. Každý rok jsou stovky žen na celém světě odvlečeny ze svých domovů a donuceny k prostituci a k sexuálnímu otroctví, z kterého jen obtížně a někdy vůbec nacházejí únik. Seriál Matrjoški vypráví osudy deseti z nich. Ukazuje složitou situaci těchto žen, nevybíravé kriminální postupy mafiánských živlů, stejně jako si všímá toho, jak policie často jedná pomalu a mnohdy toleruje obchod s bílým masem. Seriál byl kromě Belgie uveden ve Finsku, Švédsku, Velké Británii, Španělsku, Francii, Polsku, Maďarsku, Německu, Austrálii a Brazílii. Vzhledem k diváckému zájmu o ztvárněné téma o rok později vznikla druhá desítidílná seriálová řada. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele hony23 k tomuto seriálu (2)

Matrjoški (2005) 

Ne, nečekejte klasickou krimi. Role policie v tomto seriálu je jen směšně epizodní. Čekejte pouze sledování osudů 10 naivních blbek, které už nebavilo třít bídu s nouzí v zemi, kde včera znamená pozítří a vydaly se za snadným výdělkem na západ. K jejich obrovskému překvapení však neskončily jako tanečnice na diskotékách, ale jako sexuální otrokyně ve striptýzovém pajzlu. No docela depresivní podívaná, kterou bych preventivně pouštěl všem teenagerkám, které zatouží po rychlých prachách. ()

Série 2 (2008) (S02) 

Zatímco první série vypovídala o nesnázích holek od tyče, druhá spíše poukazovala na nesnadný život kuplířů, kteří postupně vymírají díky drsnému konkurenčnímu boji - což je velká klika, neboť policie je opět neschopná jakkoliv jejich počet redukovat. Jednička mi však přišla o chlup lepší díky té atmosféře depresivní beznaděje, kterou všem těm multiotvorovým sexuálním pracovnicím přinášela. ()

Reklama

Reklama