Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pouliční nepokoje, všudypřítomná policejní korupce a nechvalně proslulé války gangů. V takovém prostředí se odehrává syrový a nemilosrdný příběh o policajtovi a bývalém členovi gangu v jedné osobě, který se teď musí během jediného dne rozhodnout mezi svým svědomím a loajalitou. Armando Sancho (Clifton Collins, Jr.) byl v pouhých 28 letech naverbován do tajné jednotky policejního oddělení v Los Angeles, aby pomohl v boji se zákeřnými gangy. Své zkušenosti ze života na ulici teď využívá proti těm, které přísahal ochraňovat. Se svým parťákem Salimem Adelem (Cuba Gooding, Jr.) udržují pořádek v ulicích Los Angeles jediným způsobem, který znají - silou. Ale není nic nebezpečnějšího než gangster s odznakem. A když se tihle dva dostanou pod palbu, jen jeden z toho vyjde živý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

bogomira 

všechny recenze uživatele

Scéna s ruskou ruletou je vážně něco. U mě přihodila jednu hvězdu v hodnocení. Do tý doby to sice slušně svištělo kupředu, ale bylo to dost zmatený a člověk má honičku, aby stíhal všechny souvislosti. Collinse juniora už jsem viděl, ale tentokrát se mi konečně dostal do zornýho pole. Na toho kluka bacha! ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tvrdit, že by film nudil, na to byl příliš otevřený, drsný a kontroverzní. Ale jak už napsal Malarkey, drsné kecy a jednání všech aktérů vyšuměly do prázdna, nikdo se výrazně neprosadil, o sympatiích nemůže být řeč, akce nikam nevedla. Leda, že se jedná o dokument o praktikách soudobého podsvětí, pak by se dalo hovořit o jakéstakés kvalitě a hodnotě. Spíš jde o špinavý koktejl laicky namíchaný z mnohem lepších snímků - mj. Špatnej polda a Street Kings. Zápletka nabrala správné grády teprve ke konci, ale i přes slušnou muziku, jde pouze o lepší průměr v už tak přeplněném šuplíku policejního a multikulturního žánru. Den D: "Když jste mrtví, vidíte věci daleko jasněji." ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Podobnej model jako ayeroviny, hlavně Temný stín nad L.A. - dva povahově rozdílný poldy pohybující se mezi gangy v L.A. čeká jejich den D... Tváří se to sice osudově, ale nějak to úplně nefunguje, i když snaha byla a nechybí tradiční žánrový motivy a propriety. Collins jako traumatizovanej polda hledající vykoupení je výbornej, Gooding si užívá svýho poldu zábavně šikanujícího civily a záda jim jistí pár dalších známých a výrazných xichtů (David, Hauser, LaSardo). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek tunajším hodnoteniam slušný policajný film. Len mierne zaostáva za TRAINING DAY či KRÁLI ULICE. Sú tu len drobné chyby - stačilo by natočiť niektorú akciu šikovnejšie, prípadne vyhodiť odtiaľ mysterióznosť a finálnu hlášku. Inak fajn krimi dráma, ktorej slabinou je to, že poznáme hneď niekoľko lepších (NAJLEPŠÍ Z BROKLYNU, ČESŤ A SLÁVA). Fajn scenár a obsadenie, slabšie prevedenie... ()

Faye 

všechny recenze uživatele

„Ve městě jste nula, pokud nepatříte do něčeho lepšího, než jste. Do gangu jsem vstoupil, když mi bylo deset. Být gangster jsem zbožňoval. Zbožňoval jsem svoji čtvrť. Možná proto se ze mě stal polda. S tou mocí přišla zodpovědnost. Se zodpovědností přišla příležitost. A s příležitostí přišla korupce. Bylo to jako epidemie.“ Tak začíná příběh policajta, který má ještě něco jako výčitky svědomí (nebo je to možná jenom strach) a ty se dostávají do rozporu s chováním a plány jeho parťáka. Ale nemá na vybranou. Jeho kolega vidí v policejní placce nejenom možnost jak si zvednout sebevědomí na každém, kdo je zrovna po ruce, ale i snadný a bezpečný způsob jak se napakovat.Jenže napakovat se chce, kde kdo a odznak nechrání vždycky. Až na ruskou ruletu ( a kvůli ní to stojí za to vidět) nikterak originální film, který si většinu dialogů vystačí se základním slovem Fuck a negr. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Chris Fisher chtěl město Los Angeles ukázat jako suché, pusté místo, jenže zrovna během natáčení, které se konalo na počátku roku 2005, zásahlo L.A. jedno z nejdeštivějších období v jeho historii. (Dr Lizal)
  • V jedné scéně hrají drogoví dealeři konzolovou hru „Grand Theft Auto: San Andreas“. Představitel Sancha herec Clifton Collins Jr. v této hře namluvil jednu z hlavních postav. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama