Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by se mi to vyloženě nelíbilo, ale nic světoborného to nebylo. Ano, najdou se zajímavé i vtipné momenty, má to hlavu a patu, ale většina epizod je natahovaných a nudných a posledních zhruba 10 dílů je úplný výsměch. To jsem si až říkala, jestli to tvůrci opravdu myslí vážně. Aspoň postavy jsou propracované, animace pěkná, i soundtrack se dobře poslouchá. Ale na to, že je tohle anime vychvalováno až do nebes, jsem čekala víc. Snad bude Brotherhood lepší. 7/10 (normálně bych dala 4*, ale vzhledem ke zdejšímu hodnocení jdu níž) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nejlepší anime. Nic jiného mě nenapadá. Nechtělo se mi zpočátku věřit, že půjde o něco vyjímečného. Bál jsem se přehnaného hype, všech těch umístění na předních příčkách oblíbenosti a obrovské popularity ve Spojených státech. Nedokážu popsat, co je přesně na Alchemistovi tak chytlavého, ale má to prostě něco do sebe, něco co vás nepustí dokud neuvidíte všech 51 dílů. Možná je to atmosféra, postavy, animace, příběh, akce, humor nebo napětí... jenže nic z toho není kdovíjak výjimečné, možná tak příběh - zbytek je "jen" nadprůměrný, ale všechny tyto aspekty jako celek... tvoří tak neuvěřitelně chytlavý, poutavý a návykový zážitek, až se tomu nechce věřit. Jakmile se vám toto anime dostane do ruky, tak se neodpoutáte od obrazovky dokud nepadnete únavou nebo vyčerpáním. Trochu mě mrzí, že... už jsem to dokoukal - teď bude obtížné najít jiné anime, které se kvalitou Fullmetal Alchemistovi dokáže aspoň vyrovnat. ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, čím to je, že si chci pustit tento seriál, kdykoli mám voný čas. Je zábavný, je dobrodružný, má super hudbu, ale tím disponuje opravdu mnoho seriálů. Teprve nedávno jsem si uvědomil, že to není kvůli promyšlenému a něco sdělujícímu příběhu, ale díky cílům postav. Každá usiluje různým způsobem o něco jiného a příběh stojí vlastně spíše stojí na mixu jejich jednání, než na předem dané linii. Avšak to nic nemění na vtipnosti, napětí a báječné mytologii. Příběh propojuje i zdánlivě samostatné díly a několikrát výborně graduje... nic nemůže gradovat pořád. Pohltit však dokáže spolehlivě kdykoli. Obzvláště během hororově mysteriózních pasáží dokáže diváka doslova uvěznit do děje. V klidných a poetičtějších zase na tváři vykouzlí usměv. Seriál mi trošku připomínal Naruta, ale bez všech záporů, kterými je Naruto přeplněn. Jde prostě o výjmečné anime s výtečným dějem, příjemnou animací a skvělou hudbou, které moc doporučuji. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Po dvou týdnech sledování můžu konečně napsat mé pocity ohledně celého seriálu. Spolu s Berserkem je to pro mne naprostá topka. Témata, které se tam probírají, rozhodnutí, kterým musejí čelit..nečekal bych, že animovaný seriál půjde až tak...Bylo to prostě super, bratři Elricové si mne získali a už nyní se těším na remake z 2009. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších anime jak po dějové, tak i po animační stránce, které jsem měl tu čest vidět...a ani film se nedrží zpátky, ba právě naopak, jde ještě dál, co se dokonalosti týče. Jedná se o přímé pokračování seriálu, takže z děje bohužel nemůžu nic prozradit....jediné, co snad mohu říct je, že film si zahrává s minulostí naší reality, s tou temnou minulostí.. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Homunculové jsou pojmenováni jako sedm smrtelných hříchů (Pýcha, Závist, Chtíč, Obžerství, Chamtivost, Lenost a Hněv). (Komprimus)
  • Přibližně v polovině se seriál odklání od své manga předlohy a vydává se vlastní cestou, oproti tomu verze seriálu Fullmetal alchemist: Brotherhood (od r. 2009) se své předlohy drží celou dobu. (Hannibal92)
  • Jméno Dante znamená v latině "věčný". (Hromino)

Reklama

Reklama