Reklama

Reklama

Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna

(TV film)
  • USA The Librarian: Return to King Solomon's Mines (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Při návratu domů ze své další mise zjistí čerstvě dvaatřicetiletý knihovník Flynn Carsen, že mu někdo prohledal jeho byt a ukradl z něj listinu, jež ukazuje cestu k Dolům krále Šalamouna. Flynn se musí postarat, aby zloděj nenašel zbytek, protože v Šalamounových dolech je ukryta kniha, která dá svému čtenáři schopnost ovládat prostor a čas. Je vyslán do Maroka, aby našel část klíče k záhadě. V římských rozvalinách se setká s krásnou a velmi chytrou archeoložkou Emily Davenportovou. Protože je posedlá Šalamounovou manželkou, královnou ze Sáby, přidá se k němu a společně odhalí část klíče k mapě. Jeden z pomocníků jim pomůže uniknout přepadení a prozradí, kde hledat zbytek klíče. Když další den, poté co se s Emily do sebe zamilují, pokračují v cestě, Flynn překvapeně zjistí, že krajina připomíná jeho dětské kresby. Uvědomí si, že otec musel o Šalamounových dolech vědět a s pomocí pohádek mu do paměti zafixoval cestu. Navíc mu poskytl amulet, který mu zajistil pomoc zednářů, střežících tajemství knihy. Flynnovi a Emily se podaří najít jeskyni, kde je ukryt Šalamounův poklad, ale dostihnou je pronásledovatelé, kteří mají s sebou strýce Jerryho a chtějí ho vyměnit za Knihu Šalamounovu, jež je součástí pokladu... (TV Prima)

(více)

Recenze (195)

Mortemiss odpad!

všechny recenze uživatele

Pokračování této veleúspěšné sračky mě dovedlo k zamyšlení....Jak je možné, že něco takového vůbec existuje a že to pravidelně vysílá televize Nova? Odpověď je velmi jasná. Nastává konec světa a dobří herci a režiséři se ukrývají v podzemí a na povrch se dostávají tací jako Flynn.....Už to začíná....cítíte to taky? ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Televizní Indy se vrací, ale přes všechny pokusy zopakovat to, co fungovalo v jedničce, už to není taková pohoda. Wyle je sice sympaťák, některé vtípky jsou fajn, nadhled je stále patrný a přijemně odlehčující, jenže občas začíná tak trochu chytat křeč. Jeden čas jsem měl navíc neodbytný pocit, že je to nějaké natahované a občas jakoby se scénárista zasekl a jen horko těžko to celé dal zase do pohybu. Jako jednorázová televizní zábava je to však lehce stravitelné i když v paměti nezůstane dlouho. ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Flynn Carson dospěl, pokračování se vyvarovalo všech "hříchů mládí" pubescentního původního filmu a navíc posílilo ve všech segmentech. Je zde víc dobrodružství, víc akce, víc humoru a víc nadhledu! Aspoň že tak! Celkově mě dvojka mile překvapila (na 4* to ještě nedosahuje, 3* sou zase málo, takže přesně mezi)... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tedy upřímně, ona ani jednička nebyla žádné veledílo, ale vedle dvojky jde o učiněný skvost. Ve dvojce se k pokusu o Indianu Jonese ještě začaly míchat infantilní "HarryPotterovské" triky (jako třeba létající předměty), jejichž úroveň místy navíc vypadala jako by je tvořil nějaký študentík na svém "pařanském pécéčku". K popukání je Carsenova schopnost vyřešit cokoliv max. do 2-3 minut, a to jen tak "mimochodem" (člověku se mimoděk vybavuje ono "zázraky na počkání, nemožné do hodiny"). Pokud ten film byl cílen na dětskou populaci, mělo by to být uvedeno v popisku, ale nebylo. Bohužel. Ale děti by zase asi nepochopily některé připitomělé fórky (turínské plátno apod.). Btw. V USA je slovo "knihovna" synonymem pro "muzeum"? ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Subjektivně o dost slabší než jednička. Na jedné straně daleko velkolepější výprava s krásnými lokacemi a výbornou kamerou, na druhé straně výrazně méně vtipu. Nevidět jedničku, nevěděl bych že tohle má být parodie... Mno... Když si člověk navíc pustí ještě trailer v němž se mj. dozví, že to je film "od tvůrců Dne nezávislosti", tak začínám mít nepříjemný pocit, že to vlastně možná ani parodie být nemá... 50% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se Flynn Carsen (Noah Wyle) a Emily Davenport (Gabrielle Anwar) loučí s domorodcem a poté kráčí savanou, má Emily na zádech modročerný batoh. Ještě při setmění batoh stále má, avšak druhý den oba kráčí bez něj. V následující scéně, kdy dvojice dorazí do města, má Emily batoh opět na zádech. (zdeny99)
  • Natáčelo se v Keni a Jihoafrické republice. (Varan)

Reklama

Reklama