Reklama

Reklama

Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna

(TV film)
  • USA The Librarian: Return to King Solomon's Mines (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Při návratu domů ze své další mise zjistí čerstvě dvaatřicetiletý knihovník Flynn Carsen, že mu někdo prohledal jeho byt a ukradl z něj listinu, jež ukazuje cestu k Dolům krále Šalamouna. Flynn se musí postarat, aby zloděj nenašel zbytek, protože v Šalamounových dolech je ukryta kniha, která dá svému čtenáři schopnost ovládat prostor a čas. Je vyslán do Maroka, aby našel část klíče k záhadě. V římských rozvalinách se setká s krásnou a velmi chytrou archeoložkou Emily Davenportovou. Protože je posedlá Šalamounovou manželkou, královnou ze Sáby, přidá se k němu a společně odhalí část klíče k mapě. Jeden z pomocníků jim pomůže uniknout přepadení a prozradí, kde hledat zbytek klíče. Když další den, poté co se s Emily do sebe zamilují, pokračují v cestě, Flynn překvapeně zjistí, že krajina připomíná jeho dětské kresby. Uvědomí si, že otec musel o Šalamounových dolech vědět a s pomocí pohádek mu do paměti zafixoval cestu. Navíc mu poskytl amulet, který mu zajistil pomoc zednářů, střežících tajemství knihy. Flynnovi a Emily se podaří najít jeskyni, kde je ukryt Šalamounův poklad, ale dostihnou je pronásledovatelé, kteří mají s sebou strýce Jerryho a chtějí ho vyměnit za Knihu Šalamounovu, jež je součástí pokladu... (TV Prima)

(více)

Recenze (195)

majxik 

všechny recenze uživatele

Durhý díl pokračuje v cestě vyšlápnuté již svým předchůdcem, pořád tedy je kopii Indiho a Mumie, ale je to možná i trochu méně znát, což bohužel ale nepomáhá tomu že příběh zde neodsýpá tak dobře jako v dílu prvním a tak je těžší udržet pozornost u obrazovky, ale i tak se pořád jedná o průměrný snímek který stojí za zkouknutí, zvláště pro diváky kteří mají rádi dobrodružné filmy říznuté fantasy. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Tak toto mě moc nechytlo. Scénář jsem odhadoval s velkou přesností dopředu o několi desítek minut. Občas jsem se i jako bavil, ale jakmile se zde objevilo něco podařeného, ihned jsem dostal přes hubu od filmu. Tolik debilit, hloupostí, příšerného pomrkávání na diváka apodobně jsem dlouho neviděl. Herci jsou jak z reklamy na vložky s křidélky. A titulní "hvězda" je bezcharismatický jouda-asi takto by vypadala nejpomalejší spermie Indiana Jonesa. Celkově se filmaři moc nevytáhli a nevěřím, že toto natočil režisér Prvního kontaktu. ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Flynn Carson dospěl, pokračování se vyvarovalo všech "hříchů mládí" pubescentního původního filmu a navíc posílilo ve všech segmentech. Je zde víc dobrodružství, víc akce, víc humoru a víc nadhledu! Aspoň že tak! Celkově mě dvojka mile překvapila (na 4* to ještě nedosahuje, 3* sou zase málo, takže přesně mezi)... ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Aj keď je to oproti Indymu a podobným dobrodružným filmom iba slabý odvar (čo je vzhľadom na diametrálne odlišné rozpočty logické), mne sa táto televízna trojdielna séria o knihovníkovi tak či tak vcelku páči. Najmä kvôli tomu, že je to tak príjemne odľahčené (Právě jste se utřel do turínského plátna). Oproti prvému dielu však o niečo slabšie, stratilo to iskru, respektíve čiastočne možno došli zaujímavé nápady, ťažko povedať. Čo by som ešte vytkol, sú v prvom rade tragicky vyzerajúce lacné filmové triky, tie boli vážne katastrofálne; no a trošku možno aj obsadenie Gabrielle Anwar do hlavnej ženskej role, ktorá mi príliš sympatická nebola. Stále je to však vcelku pozerateľný film a na tohtoročný seriál sa do istej miery teším, možno sa k nemu niekedy v blízkej dobe dostanem, uvidíme. Taká nenápadná, no svojím spôsobom celkom milá oddychovka. Nič to ale nemení na fakte, že raz stačilo. 2/5 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph LoDuca: 1. Main Title ,2. Crystal Skull ,3. On Horses ,4. The Package ,5. Fencing ,6. Casablanca ,7. Escape from the Tomb ,8. Journey Begins ,9. Photos of Dad ,10. Jono's Village ,11. Chocolate ,12. Hardly Knew Him ,13. Breasts of Sheba ,14. Ruins ,15. Honeymooners ,16. All Seeing Eye ,17. Red Dress ,18. Song of Solomon ,19. Goodbye, Jerry ,20. Lava ,21. The Key ,22. Uncle Told Me/Drowning Pool ,23. Summoning Evil/Schooling Jerry ,24. Temple Destruction/Looking at You ,25. Lesson Learned/End Credits , ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se Flynn Carsen (Noah Wyle) a Emily Davenport (Gabrielle Anwar) loučí s domorodcem a poté kráčí savanou, má Emily na zádech modročerný batoh. Ještě při setmění batoh stále má, avšak druhý den oba kráčí bez něj. V následující scéně, kdy dvojice dorazí do města, má Emily batoh opět na zádech. (zdeny99)
  • Natáčelo se v Keni a Jihoafrické republice. (Varan)

Reklama

Reklama