Reklama

Reklama

Zombies: Den-D přichází

  • USA Day of the Dead (více)
Trailer

VOD (1)

Video film na motivy slavné předlohy George Romera vypráví příběh o smrtící (no, smrtící... jak se to vezme) nákaze, která se objevila v malém městečku. Armáda zablokovala všechny výjezdy z města za záminkou armádního cvičení. Nic netušící občané však začnou mít podezření, že tu není něco v pořádku. To pravé peklo propukne až se soumrakem... (jamesjimbo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle filmu George A. Romera "Den mrtvých" [ Zdroj : úvodní titulky ] CITÁT - Rozkaz zněl - udržet tohle posraný, pardon, vaše posraný město odříznutý........... Je to o zombíkách a o lidech, co se snaží přežít, klasika. Na snímku je nejzajímavější kamera, která je stále v pohybu, ale nepůsobí dojmem roztřesené ruky. Neustále někam "pluje", sesekává záběry, létá, vzdaluje se a podobně. U některých filmů mi to vadí, ale tady to kupodivu nepůsobí rušivě. Naopak. V pohybu jsou i zombie. Jejich rychlost je neskutečná. Lezou i po stropech a stěnách, krev při jejich hodování stříká úplně všude. A hlad je velký. CITÁT - Musíte mířit na hlavu......... V českém překladu se opět zjevuje slovíčko doprčic. Nebo bych ho měl napsat - Do Prčic ? Z úst vojáka americké armády znějí Prčice docela vesele, ale pochybuji, že význam slova zná. Tedy on to netuší, že ho v čechách takto nadabují, ale našinec si toho paradoksu všimne. Pyrotechnické scény okolo 44 minuty jsou hodně přehnané. Naštěstí nepostrádá film humor a tak se chutě vyrovnávají. DIALOG - Proč jsi mě ještě nesežral ? Je to vegetarián. Tak ať si mě nesplete ze sojovým masem.............. Zde opět účinkuje černý herec, co má plnou hubu rasistických keců. Jmenuje se Salazar a hraje ho Nick Cannon. CITÁT - Někdo z nás tu byl nakažen. Všichni jsme ohroženi........ ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

I když patřím k fanouškům tohoto žánru, tak u tohoto snímku nemůžu říct nic jiného, než to, že se jedná o veliké zklamání. Zombíci, kteří mají schopnosti jako nějací superhrdinové, to je opravdu vrchol všeho. Jednu hvězdu uděluji za jednu dlouhou akci a zombie vegetariána, čemuž jsem se musel zasmát. Toto se prostě nepovedlo. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

hohó, no tak to zas byla jízda... nedělal jsem si iluze o nějaké originalitě, ale aby (spoiler alert) zombíci přemýšleli, používali střelné zbraně a zůstávali vegetariány i po "smrti" (spoiler alert end), to už bylo fakt moc... americká krás(k)a v uniformě, celkem dobře nasnímané akční segmenty a moje slabost pro béčkové zombies-filmy to jakžtakž zachránily na závěrečných 50%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mohlo to urobiť zviera?“ – „Ak zviera dokáže ukryť telo do skrine...“ Zombícky žáner zažil vďaka hŕstke vydarených a komerčne úspešných filmov (RESIDENT EVIL, O 28 DNÍ, Snyderov ÚSVIT MŔTVYCH) návrat na výslnie. V roku 2008 sa zručný žánrový macher Steve Miner (ktorý stál pri zrode Jasona Voorheesa + nakrútil druhý najkvalitnejší HALLOWEEN na svete) rozhodol urobiť remake Romerovej v poradí tretej (po NOCI ŽIVÝCH MŔTVYCH a ÚSVITE MŔTVYCH) epizódy slávnej nemŕtvej série. Tá pojednávala o vyhrocujúcom sa vzťahu medzi skupinkou vojakov a vedcov. Tí v podzemnom bunkri zvádzali ostrý súboj dvoch odlišných pohľadov na jeden problém. Samozrejme, nakoniec došlo na trhanie čriev a pojedanie šedých mozgov. Minerovi sa navyše podarilo získať mladé mäsko Menu Suvari a drsňáka Vigha Rhamesa, ktorý dostal parádnu rolu v Snyderovom ÚSVITE MŔTVYCH. Bohužiaľ, nakoniec to nedopadlo dobre. Vlastne to dopadlo veľmi zle. Rhames hrá v skutočnosti úplne inú postavu (a je tu možno tak 5 minút, čo je škandalózne) a film s Romerovou predlohou nemá prakticky nič spoločné. Vojaci sa chovajú neznesiteľne neprofesionálne (nenosia nabité zbrane, vzduchom lietajú pubertálne zamilované pohľady). Nanešťastie, zombies na tom nie sú o nič lepšie: utekajú, robia saltá a strieľajú zo samopalov. Ak si Miner myslel, že „šokujúce“ gejzíry krvi a gore to spasia, mal by odísť do dôchodku. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/1017/ ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Sice velmi svižný, nicméně blbě sestříhaný remake, jehož veškerý potenciál je utopen jak ve špatné gradaci, tak v nulové absenci pamětihodných scén/dialogů/charakterů. Žánrové harcovníky potěší pěkné gore efekty a vděčné zombie propriety, ale chybí tomu patřičná atmosféra a potřebná syrovost. Snaha o „další“ oživění zombíků prostřednictvím obřích skoků a schopnosti lézt po stěně/stropě působí komicky a i když se příběh odehrává na ploše celého města, působí neuvěřitelně kulisně. Nová verze Day of the Dead je zajímavá maximálně tím, že Mena Suvari hraje vojandu… ale to na vyhonění (nejen) hodnocení opravdu nestačí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Pri úteku z nemocnice používa Sarah (Mena Suvari) pištoľ M9, ktorý má kapacitu zásobníka 15 nábojov. Môžeme si všimnúť, že Sarah z neho vystrelí 23 krát bez toho, aby zbraň nabila. (ShortyIC)
  • Rhodes (Ving Rhames) má ve filmu zbraň Beretta 92FS ráže 9x19 mm. (dc125)

Související novinky

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Reklama

Reklama