Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Recenze (677)

kinej 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný film. Režisér Fugua, jako kdyby nevěděl jestli má jít spíše cestou konspiračního politického thrilleru, či spíše cestou ala „Rambo“. Na to první má fakt směšně napsané postavy. Především záporáci, kteří se smějí masakrům, které přímo rozkázali, jsou tak nějak ža moc. A jejich spiknutí je až příliš laciné. No a aby mohl být film považován za dobrou řežbu mu zase chybí nějaké akční scény, které by nábojem převyšovaly průměrný americký seriál z devadesátých let. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Námět je dobrý a i zpočátku to vypadá, že by se mohlo jednat o solidní akční film. Děj ale postupem času ztrácí na atraktivitě a místy mi to přišlo velmi povrchní. Akční scény stojí za to, ale ten příběh mě prostě nedostal. Spíše naopak. Ke konci jsem už jen kroutil hlavou nad tím, co to tvůrci vymýšlí za kraviny. Čekal jsem od tohoto filmu víc. 60% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Není to takový hrozný jak zde píšou. Na tento film musíte jít do kina ( stále to opakuju ). Takovéhle akčňáky nesmíte pouštet na čtyřikrát někde v metru na cestě do práce či školy se sluchátkama v uších kde se mačkáte vedle nějakých starších babičkách, které Vám na atmosféře nepřidají. Odstřelovač splnil očekávání, že se někdo snaži jít stopou Bournova mýtu a to se povedlo. Není to lepší, ale znám stovky horších akčňáků, kteří se tvářili mnohem namachrovaněji. Mark Wahlberg je docela v poho, ale víc se těšim na jeho Brazilian Job. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Standardní military špionský akčňák, který vám ukáže hračky, svaly, krev i napětí. Na sobotní noc dobrý ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V súčasnom módnom trende, stavať akciu na rýchlom strihu a množstvu CGI efektov, je Shooter veľmi sympatickou old school alternatívou, ktorá nijako neskrýva svoje ambície štýlového béčka a svojou skladbou deju aj štýlom rozprávania, vystavaná na základných klišé, okato odkazuje na žánrové maniere akčných filmov na prelome rokov 80. a 90.rokov. Dopomáha k tomu aj skvelý herec týchto rokov, Danny Glover, netradične v zápornej role. Opäť film patriaci medzi tie, čo si k nemu cestu skrátka a jednoducho nájdu ľudia, ktorým nevadí zbesilá akcia, ale tiež je tu určite skupinka tých, čo tomuto filmu povedia "Nie"!. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua je pre mňa dobrý režisér. Problém v jeho filmoch je hlavne scenár, ktorý tak trochu drhne aj tu. Príbeh nie je zas extra zaujímavý, ale je to natočené fakt pekne a efektne. Akcie sa podarili, kamera je fakt dobrá, pekne sa na to pozerá, ma to tempo, štýl a cool vyzerajúceho a charizmatického Marka Wahlberga. No, vlastne s obsadením som celkovo spokojný. Priznám sa že som sa fajn bavil, ale celý film zachránil len Wahlberg a zručná réžia, čo môže byť pre niekoho dosť málo. 90% - 5* ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ani trochu nenudí, stále sa v ňom niečo deje a najlepšie je, že dej nie je veľmi predvídateľný. Snaží sa tiež ukázať, aká je Amerika slobodná krajina a akí zlí ľudia, ktorým ide len o vlastný prospech sú na jej čele. Mark Wahlberg sa do takýchto akčných filmov veľmi hodí, páčila sa mi záverečná scéna jeho pomsty. Ale celkovo, všetky akčné scény boli veľmi dobre spracované. Samozrejme nejaké chyby sa nájdu, ale nič čo by mi výraznejšie prekážalo. Okrem toho obdivujem schopnosti ostreľovačov, takže 5*. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Prototyp dokonale tupého béčkového paskvilu, ktorý sa v červených číslach drží len podivným konaním vesmírnych síl. Vlastne tu ani niet čo komentovať. Na žiadne guilty pleasure sa nehráme, Marky Mark to nemá šancu zachrániť a Fuqua by si mal uvedomiť, že môže Joelovi Schumacherovi leda tak čistiť topánky. A len za vždy krásnu Kate rozhodne zvyšovať nebudem. 35% ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Tak takhle má vypadat bezhlavá akční jízda s jednoduchou zápletkou, aby to každý pochopil, a s předem jasným koncem, aby měl (skoro) každý radost. Pět hvězd tomu nedám, protože nechci urazit veledíla, která pětihvězdičková opravdu jsou, ale prsty mě u hodnocení hodně svrbí. Čekal jsem od toho akčňárnu, nic víc, nic míň. Dostal jsem akčňárnu, u které jsem se ani na chvíli nenudil, takže spokojenost... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +herci (jmenovitě Michal Pena, Ned Beatty, Danny Glover, Kate Mara), no a samozřejmě slušně hrající a perfektně vypadající Mark Wahlberg, místy zajímavá akce -rozhodně ne taková pecka jako konkurenční film s Mattem Damonem/// "Docela divné jako muj tata večer" řekl bráška a já jsem s ním tak nějak za jedno. Tedy hlavně co se týče filmu. Scénář byl slušně zamotanej a v některých pasážích jsem nevědel o co jako kráčí. Pana režiséra mám rád a tak určitě i jeho nejnovější filmový přírůstek nebudu moc kritizovat. Proč taky, když od filmu moc nečekáte, dostanete na poli "béček" neurážející, slušně vypadající a zábavnou akci. V ní sice neuvidíte moc nového, ale o to přece nejde. Když se to vezme člověk může na jednu látku koukat pořád dokola a stejně ho to může bavit. A to že otec prohlásil že hlavní hrdina je jak superman, beru s rezervou :-)/// Celkem 65%/// ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Bob Lee Swagger je jistojistě bratranec (spíš synovec) Johna Ramba. Vzniknout tenhle film v 80.tých letech, měl by dneska minimálně tři pokračování, jako strýček Rambo ( což by byla vlastně škoda). Poctivá old school akce!! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

V nedělním programu televize N@VA by se mezi Seagalovkami vyjímal Shooter celkem hezky, ale jinak je to jen převelice pitomý a příliš dlouhý akční film s unyle nudnou režií. Fuqua je řemeslník bez invence, který seká své filmy čistě podle příručky a na míru MTV generaci - což je občas relativně koukatelné a zábavné, ale občas taky moc ne... a tohle je právě ten druhý případ. 5/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který má výborný příběh, který není složitý. Akce tu je, není jí nějak extrémně moc, ale když je, tak stojí opravdu za to - je skvěle natočená, takže s režií nemám vůbec problém. Herecké obsazení je na tom výborně, Mark Wahlberg jako hlavní hrdina potěší a ostatní jsou na tom také dobře. Třeba Danny Glover hrál záporáka dobře. Hudba dobrá. Konec filmu mohl mít lepší nápad, celkově trošinku víc akce a ubrat minutář tak o 15 minut. To jsou ale jen detajly k dokonalosti. Film celkově hodnotím na 84% = **** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Seržant Bob Lee Swagger byl elitní odstřelovač, ale poté, co při jedné akci přišel o život jeho nejlepší parťák, zanechal své práce a odešel žít jiný život hluboko do hor. I když zahořkl, je opět po třech letech přemluven plukovníkem Johnsonem, aby se vrátil zpět do akce, protože on jediný dokáže zabránit údajnému atentátu na prezidenta, ale netuší, že právě vlezl do pasti a v příštích dnech bude muset bojovat o holý život, neboť se stal obětí vražedného spiknutí na samotného arcibiskupa. Po celou dobu namachrovaný, ale solidně hrající Mark Wahlberg, vám bude po chvíli lézt na nervy. A stejně tak i celý zcela nepravděpodobný příběh režírovaný akčním specialistou Antoine Fuquou, který se navíc bere smrtelně vážně. Nechybí přehledná a zručně natočená akce, mužskému oku budou lahodit Kate Mara a Rhona Mitra, novým a neplánovaným parťákem Wahlberga se stane hodný federální agent v podání Michaela Peny a záporáci se tváří velmi záporně, ale když se vážně míněný špionážní thriller postupně stává trapně předvídatelnou fraškou, tak to asi není dobře. 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Menujete mi film z 21. storočia, ktorý smrteľne vážne prijde so scénou, v ktorej sa dvaja zlí smejú, jak im ten ich zlý plán vyšiel. Lebo oni sú zlí! Už tam chýbal iba Dr. Evil. Hrozný shit, táto atrapa. Asi som ešte nevidel tak naivný film, s tak vysokým hodnotením, od tak veľkého počtu ľudí. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg si střihnul roli snipera a s výsledkem jsem nadmíru spokojen. Určitě by se dalo leccos kritizovat, ale proč, když akční scény jsou perfektní, a těm, kdo mají akční filmy rádi, se tenhle prostě musí líbit? 90% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua je průměrný řemeslník a kdyby neměl to štěstí a na stole mu nepřistál solidní scénář s názvem Training Day, který pak zabodoval na Oscarech díky Denzelu Washingtonovi, neštěkl by o něho ani pes. Takhle se mu dostalo šance točit filmy s Brucem Willisem, Clive Owenem, Keirou Knightley a dalšími z áčkových herců, výsledek jeho práce byl bohužel vždy přinejlepším průměrný. Samozřejmě musím dodat, že průměrná režie nepohřbí hned celý film, faktem zůstává, že vyjma již zmíněného Training Day si Fuqua neumí vybírat scénáře. Odstřelovač bohužel není výjimkou, oplývá podprůměrným scénářem, který moc nectí logiku a na to, aby fungoval aspoň jako bezmyšlenková akční jízda, si zase až moc hraje na áčkovou podívanou a oplývá malým množstvím akce, přičemž právě pod Fuquovým dohledem ani ty akční pasáže nevybočují z průměru. Aspoň že tomu Wahlbergovi role akčního hrdiny celkem dobře sedne. Celkově je Odstřelovač nudným béčkem, které nemá čím zaujmout. 40% ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Je hezké, když tvůrci mají svůj film moc rádi. Třeba tady ho měli rádi tak moc, až ho vůbec nechtěli ukončit - jak jinak si vysvětli asi pět různých konců? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nedá sa nič robiť, Wahlberg sa môže snažiť akokoľvek, ale Ostreľovač bol už pri námete zamýšlaný ako čistý výplach. Nič s tým potom neurobí ani režisér, ktorý ale s tým ani nič robiť nechce. Vlastne je to dosť risk, upútať v dnešnej dobe tak tuctovým trilerom, keď si divák rozmyslí, na čo ísť do kina. Ostrelovač mieri na priemerné, nič neočakávajúce publikum a aj pritom občas používa slepé náboje a mieri o meter vedľa. V telke sa to dá celkom prekusnúť, najlepšie po nejakom ťažkom umení, keď nemôžete ísť ešte spať a potrebujete čistý oddych. Film vás možno aj uspí. Za Marka za tri. VIDENÉ ZNOVA 3/24: Po opätovnom pozretí upravujem názor v tom, že tvorcovia nechceli nič povedať, tak otvorený film voči zahraničnej politike USA sa len tak nevidí, ale zase svojho času ich bolo celkom dosť. Ale ak chcete niečo svetu závažné oznámiť a hlavný hrdina je ešte schopnejší a nesmrteľnejší než Rambo, pôsobí to mierne kontraproduktívne až nechcene smiešne. Dobre sa ale na to pozerá. 70% ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama