Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Recenze (863)

novoten 

všechny recenze uživatele

Každý večer v posteli přemýšlíš nad všemi detaily, co jsi udělal špatně nebo co jsi špatně pochopil. A jak ses v tom krátkém momentě mohl cítit tak šťastný? A někdy dokonce přesvědčíš sám sebe, že tu osobu možná osvítí a ukáže se před tvými dveřmi. A po tom všem, ať to trvalo jakkoliv dlouho - najdeš někoho jiného, kdo ti dá možná sílu do života. A malé kousíčky tvé duše se konečně vrátí zpět. A všechny ty řeči, ty promarněné roky tvého života začnou pomalu mizet. Nancy Myers zraje jako víno a teď dokonce překonala sama sebe. I přes velmi štědrou stopáž má pořád o čem vyprávět. U jedné dvojice hned při prvním setkání naznačí, jak se bude jejich vztah vyvíjet, u druhé si naopak dává pořádně načas. Navíc už u expozice střílí dokonalé vtípky (trailer) a dokáže diváka přimět, aby se na první pohled zamiloval do Kate Winslet. Pevně věřím tomu, že jednotlivé party byly psány přímo na tělo, protože Jude Law se jako šarmantní osobnost narodil a Jack Black už dlouho čekal na roli romantika. A dokonale pozitivní nálada, kterou jsem z Prázdnin čerpal po hektolitrech, měla za následek to, že ačkoli jsem při Cameroniných rozchodových etudách trpěl, na konci už jsem měl pocit, že lepší varianta do osobitého čtverce neexistuje. Ano, často se tam skáče po posteli nebo tancuje. Ale já jsem teď Miles, odcházím po dokonalém večeru od Iris a podruhé ji líbám na tvář a omlouvám se jí za to. A je mi nádherně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni romantarna, kde jsou nejdriv vsichni smutny a neustale nekdo rve nebo breci a pak se to zacne postupne obracet az to skonci ultimatnim happyendem. Navic tohle je ciste romantika, sice tu hraje uchylak Black, ale na zadnou komedii se neteste, je tu jen par vtipnejch hlasek, tot vse. Nastesti Meyers si je v tomhle zanru jista a vse ma pevne pod kontrolou, takze i kdyz je to desne romanticky, zaroven to je docela prijemne natoceny a postavy nejdou cloveku na nervy. Krome toho, ze jsou slusne napsany, tak je tady cela rada vynikajicich hercu a vsichni podavaj slusnej vykon. Na ciste romanticky filmy sice moc necumim, ale tohle se fakt povedlo, objektivne tak na 3*, ale v ramci zanru to ty 4* da. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Od dob kdy spolu v romantických komediích přestali randit Tom Hanks a Meg Ryan už to jde spíš z kopce než naopak. PRÁZDNINY (nechápu jak mohou mít procentuální hodnocení vyšší než např. SAMOTÁŘ ZE SEATTLU) jsou sice klasickým příjemným sladáčkem, dokonce i stopáž 138 minut utíká celkem dobře, ovšem Cameron Diaz je jako téměř vždy hrozná, Kate Winslet jen o malinko lepší. Libí se mi tu ale jedna věc. V úvodu nám Nancy Meyers ukáže sice "sympatické", ale bezkrevné postavy Edwarda Burnse a Rufuse Sewell (oba jsou vlastně ve skutečnosti hajzlové), aby je v zápěti zahodila a nabídla nám mnohem lepší alternativu v podobě charismatického Juda Law a Jacka Blacka. Celkem vtipný tah, ale uznejte že to je na romantický film, kde je nakonec ze všeho nejzajimavější příběh stárnoucího scenáristy Eli Wallacha, docela málo. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazená romantická komedie. Velmi se mi líbila Cameron Diaz, kterou jinak moc nemusím. Jude Law byl vynikající jako vždy. Kate Winslet je jedna z mých nejoblíbenějších a opět mě nezklamala. Skvělý příběh, který se může stát každému z nás, i když samozřejmě jak už to ve filmu bývá je vše s valkou nadsázkou :). Vůbec nechápu proč tenhle film je srovnáván s Láskou nebeskou, která jen tak přemožitele nenajde. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kam mám jet sama v depresi o vánocích?" Ty deprese musí být vážně skvělá věc, ale dosud jsem nezjistil, kde se to kupuje, takže jim tak úplně nerozumím. Zato však rozumím tomu restartovat svůj život někde, kde nejsem ta nezajímavá nicka, ale kdosi tajemný z neznámého světa. Když se to podařilo mně, tak se to asi musí podařit každému a o sympatických holkách v novém prostředí asi ani nemá cenu spekulovat. Já jsem si s Amandou a Iris jejich směnu užil, nejednou jsem se i zasmál a jelikož jsem na sladké, tak jsem nečekaně snadno strávil i tu hromadu cukru s karamelem, do které byl příběh hustě obalen. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nudná rutina. Nečekám, že se z každé romantické komedie vyklube druhá Láska nebeská nebo Deník Bridget Jonesové, ale Prázdniny nejsou ani romantické, ani legrační. Diaz je nudná barbína, ale ani další, mnohem charismatičtější herci, nemají co předvést. Navíc, stopáž přes dvě hodiny je u tohoto žánru vražedná (zvlášť když film opravdu nemá co nabídnout). Možná je to tím, že poslední dobou hodně koukám na staré hollywoodské pecky a jsem tudíž náročnější, co se stavby příběhu a dialogů týče, ale jsem si jistý, že za časů Lubitsche či Wildera by se do takhle slabého filmu peníze nevrážely. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jen zřídka se povede USA takhle dobrá romantická komedie. Celý film mi přišel šíleně upřímný. A na to, že má přes 2 hodiny, jsem se ani chvíli nenudila. Úžasná čtyřka doplněna o kouzelné momenty a situace. Mě tu nechybělo opravdu nic. Žádná scéna, kde bych si řekla "Nooo, tak tohle mělo být jinak". Jedním slovem (a to nepřeháním) - DOKONALÉ. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film s přehlídkou hollywoodských star v hlavní roli. Na Lásku nebeskou to sice nemá ale i tak sem se u toho moc bavil. Příběh je originální a nelze mu toho moc vytknout. Skvělý, svěží a moc příjemný vánoční film od Nancy Meyers. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Celkem mile natočený romantický drama, kde jsou dva páry ve kterých je ale vždycky jedna brzda, mezi Diaz a Lawem to je bezesporu Diaz, protože Law je tady skvělej, nicméně i Diaz se tu dobře uplatňuje a netahá tuhle dvojici dolu, spíš doplňuje Lawa, ale druhá dvojice Black a Winslet, tam už je to horší ,tam bohužel totálně zaostává Black, a tuhle romantickou roli prostě vůbec nedavá a i když se snaží dělat vše přirozeně navážno a v pohodě, tak většinou vypadá jak idiot a člověk jen čeká, kdy tam vytasí kytaru a zahraje ten svuj rokec, vůbec se na to nehodil, oproti tomu Winslet je milá a hodí se sem skvěle, škoda, že její romantickej rozlet mohutně brzdí Black. Ale celkově se mi to líbilo a ty 2 a čvrt hodiny uběhly v pohodě a zábavně ()

choze 

všechny recenze uživatele

V momentě, kdy jedna z dcerek Jude Lawa řekla Cameron Diaz, že vypadá jako její barbie, jsem si uvědomil, že přesně tak ten film působí - jako by malá holka natočila s živými herci to, na co si hraje s panenkami. Naivní, klišovitá a zbytečně natahovaná romantická slátanina, která se s tím opravdu moc nesere nebo přijde divné jen mě, že si dvě cizí ženské každá z druhého konce světa vymění byt po krátkém potlachu přes internet, aniž by se kdy viděly? Nápad s režisérkou trajlerů, která si vlastní život představuje jako trajler byl dobrý, ale nevytěžený a celou tu linii s Kate Winslet (která mě svým výkonem mimořádně iritovala) a starým hollywoodským scénáristou bych vyhodil. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Tragická polovina s Cameron Diaz. Věc musí zachraňovat Jack Black se svým ostrovtipem a zdařilá kreace Kate WInslet. Jude Law sucks. (BTW to jste si nikdo nevšim, jak je slizkej?) :) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekal, že Jack Black v přímém měření sil porazí hvězdy typu Kate Winslet či Jude Law. Působí ze všech nejpřirozeněji, má nejlepší roli, dokázal mě jako jediný rozesmát a stal se mou nejoblíbenější postavou celého filmu. Jakmile zmizel z obrazovky, začal jsem si uvědomovat, jak tuctovou a průměrnou romantiku zase sleduji. Ze žánrů by se měla úplně vymazat komedie, hodnocení je přespříliš vysoké. Nancy Meyers si předchozími filmy nastavila laťku příliš vysoko a tu teď bude stěží překonávat. První pokus jí tedy nevyšel, Prázdniny jsou jejím nejhorším filmem. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Je to možná trochu zvrácený pustit si tenle film, když padají teplotní rekordy staré desítky let (červenec 07), ale třeba ten sníh aspoň trochu ochladí... Vždycky když přijedu někam na nový místo-hotel,penzion,chatka pobíhám tam stejně nadšeně jako Winslet. Jako první letim do koupelny a pak hledám postel, prostě nadšeně rekognoskuju terén. Z takový výměny bych byla věru nadšená. J, Black byl roztomilý, Diaz až moc usměvavá, Law sexy a Winslet pro změnu ubrečená. Hudba příjemná, konec očekávatelný. Už ale jen za ty znímky o soundtracích s Blackovými úžasnými hláškami a cameem Dustina Hoffmana 4*. A chci další prázdniny!!! ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

1. NIkdy bych neměnil na blind s někým bejvák, byť je to vcelku lákavá představa. 2. Nikdy bych nevěřil tomu, že to tak může fungovat. 3. Mé komentáře v bodě 1. a 2. jsou nepodstatné.... A důvod? Film, který vezme za srdce nepotřebuje obhajobu... jen koukat a koukat a měnit u vybraných dváků (nadpoloviční většina) kapesníky... :-) Je to tak správné, je to tak špatné? Tsssssss...... koho to zajímá? Je to tak, jak je.... A jestli to někdo řeší? Asi někdo jo, tak ať vypne či přepne... Já se na to hodlám dívat znovu a znovu..... :-) Tak ma byť, tak je to spravne, dovolte mi odejit... Hned tak mě tenhle film neomrzí...... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S istotou môžem povedať, že sa nám tu kľuje nástupca Billyho Wildera v ženskom vydaní. A tiež to, že sa už teraz teším na ďalší Nancyin počin. A síce som sa márne tešil na ďalšie ponamáhanie bránice, ktoré sa v predošlých filmoch dostavilo, no tentoraz som bol zase naplno spokojný s tou sentimentálnejšou, sladko romantickou stránkou. Keď si nezaťažíte myseľ tým, že priebeh príbehu sa o realistickosť ani neštrajchol, čo je dobrá rada, máte pred sebou neskutočnú kombináciu milých hercov, ktorí naservírovali ešte milšiu porciu oddychovej relaxácie. Osobitne však musím do popredia vytlačiť meno Jack Black! Toho chlapa už chcem vidieť len v podobných a iných, ale serióznych rolách. 90%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Na okraj malá paralela s Amandou (C.Diaz)...tiež sa mi po dlhom čase drali do očí slzy, alebo aké krásne je sa zviesť na vlne nevtieravého a úprimného sentimentu, vo dvojici, držiac za ruku človeka, ktorého ľúbite. Krásny pocitový snímok (viac romantika ako komédia) s úžasnou hudbou (a dokonalou K.Winslett). 90% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Feel good film, který mi zase trochu kazila Diaz, ta ženská je všude proste neskonale otravná. Naproti tomu Kate byla úžasná. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kýč velekýč jak má být. Nepravděpodobný, naivní, plný celuliodových náhod. Ale pro tu nostalgii a hold starému Hollywoodu stojí za to vydržet až do konce. ()

Reklama

Reklama