Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

__VEV_ka__ 

všechny recenze uživatele

Druhý najlepší český seriál aký poznám (nr. 1 je poisťovňa štastia), niečo ako Krok za krokom na naše pomery :) dobrý scenár, ponaučenie, bežné problémy, láska... proste super seriál pred spaním ()

corax8 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný seriál. Občas nabízí dost zábavné situace. Vzhledem k české produkci seriálů se určitě jedná o nadprůměr. ()

Marcey199 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě jednoduše bavil (možná hlavně kvůli kukuči představitele Tomáše). Na naše poměry je slušný, ne že ne.:) A až na nejmladšího člena rodiny se sešli i dobří herci. Šťávu tomu dodal hlavně Jakub Prachař, prostě nemá chybu.:-D ()

Mithal 

všechny recenze uživatele

Oproti tomu, co se u nás točí obvykle je tohle slušně koukatelné. Na zahraniční seriály to ale bohužel ještě pořád nemá. ()

bernau84 

všechny recenze uživatele

nemohu souhlasit s tím že někdo dá tomuto seriálu hodnocení odpad! asi to tak hodnotí pouze z principu že je to seriál a že je český a rodinný - připouštím že to neni nějaká echt kvalitka ale oproti Hraběnkám, Příkopům, Náměstíčku či návsi se alespoň při sledování tohodle nestydim za herce a dialogy... oddechovka, občas to sice kulhá (když se snaží hrát dětští herci) ale jinak to de ()

billcarson 

všechny recenze uživatele

Když zavřu všecky oči i ty kuří tak to celkem i ujde, rozhodně je to lepší kalibr než pojišťovna, ordinace a další paskvily, na české poměry poslední doby nadprůměr. K tomu docela sympatický Bareš, hezká Benešová už né tak hezká Vágnerová a bezkonkurenční Hraběta - Standóóó. ()

Lokakola 

všechny recenze uživatele

Pěkný rodinný komediální odpočinkový seriál. Myslím, že si zaslouží lepší hodnocení s ohledem k tomu, co se u nás točí. ()

henny2010 

všechny recenze uživatele

Česká variace na krok za krokem nedopadla špatně. Na našem seriálovém nebi toho moc dobrého neplave, když vezmeme v potaz jaké příšersračky produkují komerční tv i kupodivu veřejnoprávní. Já jsem za každý slušný seriál rád a dávám to rád najevo. Tenhle se prostě povedl. Spojení dvou rodin se sympatickou hlavou rodiny v podání Igora Bareše fungovala a vedlejší role taky ušly, především osoba Jakuba Prachaře a jeho matky. Vtipný to bylo, hluchá místa taky(zejména dlouhý až moc dlouhý vztah nevlastních sourozenců, což jsem trošku rozdejchával), ale člověk si u toho odpočine a pobaví se. Mně to stačilo a dávám 4*. ()

Lucie505 

všechny recenze uživatele

Pro nedělní podvečer s dětmi u televize by to ještě šlo. Zasmějí se trapným vtipům, a vy tu půlhodinku přetrpíte. Jsou totiž i mnohem nevyvedenější kousky. ()

wendy221 

všechny recenze uživatele

Opět seriál podle nějakýho jinýho. Ale dobrej seriál! Herci sice nic moc, ale děj mě docela baví, vtip taky nechybí,ale pravda, že kýčů je tu dost. Připomíná mi to docela dost nějakou americkou kravinu... I tak jeden z nejlepších českých seriálů, co jsem kdy viděla. A to je co říct. Dobrý komenty: 151kbar151, Havaj8 ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Zase počin, který umíral s počtem "natahovaných" dílů. Vtip a nápad se tak smrskl na protahování vztahů mezi Evou a Tomášem. Sitcom v českém provedení moc nefunguje. Je to tak jeden a půl hvězdičky, přidávám do dvou za Hanku Vágnerovou. ()

simonman 

všechny recenze uživatele

Ono by to mohlo být fajn. Lehká, naivní jednohubka, svižně natočená s AUTENTICKÝM ZVUKEM, což je velké plus oproti CZ celovečerním pohádkám a filmům, které obsahují zvuk sterilních postsynchronů, což je hnus na který se nedá dívat. Mohlo to být fajn, kdyby nebyl oplzlý Igor Bareš vydáván za neodolatelného svůdníka žen. A když v jednom díle říká mladá, atraktivní, dočasná servírka tomuhle obtloustlému, olysalému páprdovi s pohledem zamilované fenky "chci tě!" a to proto, že se do něj na první pohled zbláznila, nastává příhodná chvíle pozvednout zrak ke stropu a setrvat v této ásaně, dokud váš mozek nedokončí restart. Ovšem na druhou stranu já nejsem mladá, atraktivní, dočasná servírka, takže kdo ví. ()

Geralt66 

všechny recenze uživatele

Já bych to viděl asi tak. Vůbec to není špatné, ani dobré. Prostě zlatý střed. Některé díly se i dají zkouknout, některé jsou příšerné kraviny. ()

Reklama

Reklama