Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Tak jsem viděla jeden díl. Prostě se mi nechtělo dneska číst titulky ani si lámat hlavu z cizím jazykem, tak jsem vzala za vděk českým seriálem na české televizi. Nechápu, kde se tu vzal ten žánr Drama... Snad sitcom. Ale vtipný to taky nebylo. Herci vyslovovali s příšernou dikcí, všichni byli neskutečně prkenní. A toho slibovaného sexu tam taky moc nebylo. :-)))) No, příště raději nebudu líná a pustím si raději nějaký ten otitulkovaný film. :-)))) ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že v době premiéry seriálu mi bylo asi dvanáct let, takže jsem byla jen o rok starší než dětští herci seriálu ale i přesto mě to kupodivu vůbec nechytlo a to jsem viděla jen jeden nebo dva díly. Až po nějakých pěti šesti letech jsem se na to podívala znovu a tentokrát mě to chytlo šíleně. Málokdy se mi to u českého seriálu stane. Ačkoliv jsem původně chtěla dát tři hvězdičky, zvyšuju je o jednu víc, protože zdejší komentáře a hodnocení mi hlava nebere. Co to srovnávání s Krok za krokem? Opravdu nemám ráda, když čeští diváci podceňují českou tvorbu a obracejí se na tu americkou, přitom naši filmaři se američanům můžou klidně vyrovnat. A navíc, proč já bych měla koukat na americký seriály, když mám český. Pravda, těch dobrých moc není ale Horákovi naštěstí patří mězi ty hodně povedené. Mě to bavilo, vlastně ani nevím proč, vždyť to je jen celkem obyčejný komediální seriál ale upřímně - každý díl mě úžasné tempo a humor, který vůbec nebyl trapný. Hlavně mě moc bavily postavy a jejich charaktery, navíc všechny moc dobře zahrané skvělými herci a tím myslím i ty dětské, hlavně kluky, kteří byli roztomilý jako štěňátka. :) ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Krok za krokem byl mnohem humornější a hlavně byl první. Ostatní seriály s podobnou tematikou na něj pouze navázali. Na českou scénu to zase tak špatné nebylo, ale já budu pořád srovnávat s americkým seriálem, proto jsem hodnotila právě takto. Alespoň se ČT o něco pokusila. I snaha se počítá, i když k úspěchu zbývá ještě pořád co dohánět a špetka originality by taky neuškodila. ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Ať se mi to líbí, nebo ne, musím Horákovy označit za jeden z těch lepších českých seriálů. Sem tam se u něho zasměju (většinou zásluhou Jakuba Prachaře) a hlavně se u něho aspoň, narozdíl od těch ostatních, dá jíst...a když nějaký díl uteče, vůbec nic se neděje. Mohlo by tam být více vtipu a méně moralistického balastu, ale to bych už chtěl moc. Prostě nic extra, ale "dá sa". ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

tady se musím zastat "odpaďáků" - srovnání se Step by Step je naprosto mylné. To je jako nebe a dudy. "Krok" razí cestu huhuhahaKouďáka-sourozeneckýchVálek-moralitek a občasně dokonalého situačního humoru, zato Horákovi si šlapou novou cestičku v české kotlině nevyšlapanou - snaha o sitcom s občasným závanem inteligence, který ale strhává klasicky české tlačení na romantickou a dramatickou pilu. S vývojem společnosti a technologií se na tom také dost podepsal zub času. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (37)

  • V epizodě se vyskytuje velká chyba, která není nijak objasněna. Když má mít Tomáš (Jakub Chromeček) koncert a je vypískán, Patrik (Jakub Prachař) se nabídne, že bude zpívat on. Ostatní jsou však proti. Patrik jim nicméně vysvětlí, že má i normální písně, které složil už dříve. Problém nastává v momentu, kdy Patrik začne zpívat. Text je totiž v angličtině, naprosto bez chyb a nádhernou výslovností. Z dřívějších epizod je však jasné, že Patrik z angličtiny propadá. Když je například v jedné z dřívějších epizod zkoušen právě z angličtiny, nedokáže složit ani tu nejzákladnější větu. Nemluvě o tom, že má příšernou výslovnost. Tak je nemožné, aby složil takto precizní text a měl najednou bezchybnou výslovnost. Nabízela by se možnost, že text psala jeho máma Soňa (Nela Boudová) jakožto učitelka angličtiny. Avšak jak z jejích slov před koncertem, tak po něm je zřejmé, že vůbec netušila, že její syn skládá písničky, jelikož ji slyšela poprvé v životě. (SuprSkill)

Reklama

Reklama