Reklama

Reklama

Letci z Tuskegee byli za druhé světové války slavnou americkou leteckou jednotkou složenou z Afroameričanů. V té době v americké armádě stále existovala rasová segregace a černoši byli považováni za lidi podřadné, neschopné ovládat složité stroje, vhodné pouze k pomocným úkolům. Prvního kurzu se v červenci 1941 účastnilo třináct afroamerických kadetů. V příštích čtyřech letech byli letci vysláni na více než patnáct tisíc bojových misí po Evropě a severní Africe. Tito hrdinové tedy bojovali nejen proti Hitlerovi, ale i s předsudky své vlastní země, za kterou někteří i položili život. (TV Nova)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (218)

Žralok 

všechny recenze uživatele

Máte rádi válečné filmy ? Máte rádi filmy o letcích a štve vás že jich je tak málo ? Nepatříte k hnidopichum co hledaj na všem chyby ? Pak je tento film pro vás. Plusy tohoto snímku jsou rozhodně zvláštní efekty, akce, postavy, inspirace skutečnými událostmi a použití proudové stíhačky Messerschmitt Me-262 ve filmu. Je to první film kde jsem tuto krásku viděl v akci. Mezi mínusy patří jedna příběhová nitka, kterou nebudu blíže popisovat abych se vyhnul spoileru. A kamufláž letadel která neni uplně do detailu přesná. Pro laika nebo pro člověka co nečeká absolutní realitu žádný rušivý článek. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Plukovníku, osm německých stíhaček nebo osmdesát německých stíhaček, pořád to nemění nic na tom, co si o vás a vašich chlapcích myslím." - "Nám je to fuk." Zcela bezproblémový film nabízející především skvělé akční scény, kterých je hodně a z nichž každá vždy přijde s něčím novým. Vivat ILM! Dvě hodiny utekly velmi rychle, neokoukaní herci mě bavili a zvykl jsem si i na Blanchardovu hudbu, jež mi při samostatném poslechu připadala nepatřičně moderní. Hlavní myšlenka Red Tails je (bohužel) stále aktuální, a tak především díky vyznění filmu rád přehlédnu i těch několik neuvěřitelností (ze kterých mi nejvíce vadil závěrečný souboj jeden na jednoho s proudovým Messerschmittem 262). Čtyři a kousek. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Od red tails jsem upřímně čekal trochu více... Bojové scény byly super a herci nezahráli špatně, ale některé momenty byly trochu přehnané (nesmrtelnost černošských nezkušených pilotů, nálet mustangu na německou loď, němci degradování na nesympatické a neschopné soupeře - podobně jako ve filmu Železná srdce). Navíc se tu ale našlo spoustu klišé, a přehnaná dávka hrdinství, ale co může člověk od amíku čekat. Přiškrcení stopáže o nějakých 20 minut by myslím bylo taky na místě a hlavně bych uvítal trochu méně odfláknuté zakončení... 6/10. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Pokus o Star Wars z druhé světové války Lucasovi moc nevyšel. Stejně mám pocit, že Red Tails vznikli hlavně kvůli bitevním scénám v oblacích, které namátkou připomenou našlapaný úvod Pomsty Sithů. Ničemu ostatnímu ani nestojí za to věnovat pozornost - ohraný příběh o rasové diskriminaci mohl být aktuální někdy v 60. letech, ale v roce 2012 působí směšně, křečovitě a je jen nutnou výplní k další akční lázni. Nehledě na to, že to celé připomíná lacinou televizní inscenaci z Hallmarku (i včetně hereckých výkonů). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $58miliónovTržby USA $49,876,377Tržby Celosvetovo $50,365,498Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,265,987 //počet predaných kusov 526,603Tržby za predaj DVD v USA $13,937,577 //počet predaných kusov 905,220║ letecké súboje vždy potešia a tu tomu nie je inak, trikovo zvládnuté, príbeh pútavý /75%/ ()

Galerie (60)

Zajímavosti (23)

  • Natáčení se zúčastnilo mnoho českých kaskadérů ze spol. Filmka a dalších firem. (Redyx1)
  • Před útokem na německé polní letiště můžete spatřit hrad Karlštejn. (sgatlantis)
  • Přestože se ve filmu objevují pouze bombardéry B-17 Flying Fortress, které se zároveň staly nejznámějším americkým bombardérem té doby, páteř strategického letectva ve skutečnosti tvořily stroje B-24 Liberator. (Pedro Morales)

Související novinky

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

21.01.2012

Možná je v tom jen snaha za každou cenu upozornit na válečný epos Red Tails, který tento víkend startuje v amerických kinech, ale George Lucas se v rozhovoru pro The New York Times tvářil vážně.… (více)

Reklama

Reklama