Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (585)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Poctivá prácička, i keď k plnému hodnoteniu tam čosi chýbalo. Nejaké hlbšie prepracovanie, menej scén s Rosamunde Pike a viac s Anthonym a Ryanom, ako už veľa užívateľov stihlo podotknúť. Mimo toho však vyjadrujem nadmernú spokojnosť, keďže som veľkým fanúšikom pána Goslinga a právnické prostredie ma ako študenta práv musí svojím vlastným spôsobom priťahovať. Ďalej by som chcel pochváliť prekvapivé rozuzlenie. Naozaj je mimoriadne ťažké, ak nie priam nemožné, odhaliť, kam sa vlastne vražedná zbraň podela, až pokým sa s pravdou nevyrukuje navon. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Netradiční drama Fracture jakoby nám trochu lhalo. Celou dobu si připravuje půdu pro několik trumfů, ty pak ale trestuhodně nepřicházejí. Na povrchu se zářivě třpytí, uvnitř je ale chladný asi jako výraz Rosamund Pike. Sází na bravurní herecké výkony obou hlavních představitelů (jejich společné scény jsou jednoznačným vrcholem filmu), na důmyslně zajímavou kameru a sic předkládá spoustu malebných záběrů, tak jimi zároveň natahuje jinak řídký děj, který by se ale naopak rád tvářil zatraceně chytře. Willy Beachum je typický, plakátově usměvavý floutek, co úspěšně řeší případ za případem a momentálně míří do pohádkové právnické firmy. Jenže teď narazil na vychytralého staříka, co po svém vyřešil milostný trojúhelník. Willy se nejprve potutelně usmívá na účet obhajoby, vzápětí mu ale spadne hřebínek. Komorní příběh dvou ambiciózních žraloků pak stojí zejména na JEDINÉM (na dvouhodinový film je to trochu málo) zjištění, jak to vlastně bylo s onou vražednou zbraní a při rozlousknutí tohohle triku je těžké jít s hodnocením někam výš!! Přesto solidní nadprůměr!! *** a ½.. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Napínavé? Zas tak moc ne. Akční? Vůbec. Pomalé? Strašně. Tak co na tom filmu bylo tak zajímavého? Záhada. Víte, co se stalo, ale nemůžete to dokázat a důkaz se prostě vypaří. Jak? Přesně to se mi na filmu líbilo a to drželo mou pozornost. Sice to byla asi jediná věc, ale i tak podařený snámek. # příběh 8 | hudba 6 | akce 0 | napětí 6 | pustil bych si znovu 6 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

No vida. Ani se mi na to nechtělo, ale přítelkyně chtěla mermomocí do kina. A nakonec můžu říct přišel, viděl, spokojen. tedy ne že bych neměl výhrady k oné údajně dokonalé vraždě, logických děr není právě pomálu, už jen jak mohl Crawford předpokládat, že k případu přijde právě Nunally. Potom taky se mi nezdá filmový výklad zásady ne bis in idem, ale nejsem znalec amerického trestního práva, tak budiž. Co se mi však velice líbilo, byly charaktery ve filmu. Ani ne tak Crawford jako především Beachum, krásný prototyp namachrovaného zmrda, který si myslí, že mu patří svět a potřebuje pořádně přes držku. I jeho přerod v člověka, který chce napravit svou chybu a dát průchod spravedlnosti, je dobrý. Taky mě potěšilo vyústění jeho románku s potenciální nadřízenou. Obával jsem se klasického sladkobolného zakončení ve stylu drahý, já ti vždycky věřila, ale sl. Gardnerová naštěstí zůstala svým (ne)charakterem v mezích, kam podle jeho průvodních projevů patřila. Takže děravá zápletka vs. dobře napsané postavy, celkem slušný výsledek. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Poctivá kriminálka, která vás sice určitě po dějové stránce příliš nepřekvapí, ale je slušně natočená a hlavně skvěle zahraná. Antohny Hopkins předvádí to co už mnohokrát, v této roli to ale bohatě stačí. Ryan Gosling navíc opět ukazuje, že patří mezi největší talenty dnešní doby a je opravdu skvělý ( i přesto, že je jeho postava bržděna linií s jeho šéfovou). Jsou to právě oni dva, kdo drží tuto kriminálku ve vodách drobného nadprůměru. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • V 31. minúte filmu Willy Beachum (Ryan Gosling) telefonuje v dome obžalovaného Teda Crawforda (Anthony Hopkins) so slúchadlom na pravom uchu, v ďalšom zábere už na ľavom. (belinko)
  • Producent filmu měl na začátku celé přípravy problém vůbec Ryana Goslinga kontaktovat a předat mu scénář, protože herec v té době z blíže neuvedených důvodů žil téměř dva měsíce v lese jenom ve stanu. (TaNya_)
  • Natáčení probíhalo v kalifornském Encinu. (Terva)

Reklama

Reklama