Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (585)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nebýt slečny hrošice, nejspíše bych se k filmu ještě dlouho, ne-li vůbec, nedostal. Náleží jí tedy mé velké poděkování, jelikož se jedná o mimořádný film, nebál bych se říci z ranku Ďáblova advokáta, který mě nenudil ani minutu, ba co víc, napínal mě stále více a více až do samotného konce. Anthony Hopkins je jeden z nejlepších herců všech dob a mám ho asi nejraději z téhle doby před cca 10 lety a tady si to celé po hannibalovsku užíval a mladého kolouška Ryana Goslinga několikrát vyloženě ugriloval. Malinko mě zklamalo závěrečné rozuzlení, které mi v konečném důsledku přišlo celkem pitomé a ačkoliv jsem onen twist přímo v akci nepostřehl, nepřišlo mi to ani náhodou tak bombové, jako například to v Prestige. Ovšem je to parádně natočené, svižné a dobře se na to kouká a mně to rozhodně stačí k velké spokojenosti, ačkoliv už jsem určitě viděl i lepší filmy na podobné téma. I ty výše zmíněné. PS : potěšila i mladičká a tehdy neznámá Zoe Kazan. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Měl byste to brát vážně. Být vámi…dám si na něj dám pozor, něco se mi na něm nezdá.“ - „Ale vždyť se doznal, ne? Vzal jste mu zbraň rovnou z ruky.“ - „Ano.“ - „Bezva. Je to hotový. Netrapte se tím.“ Jenže co když to ještě není hotové a důvodů k obavám je víc než dost…Proč zjevně inteligentní boháč zabije svou nevěrnou manželku a nechá se chytit při činu? Jaký je jeho záměr? To jsou otázky, které jsem si jako divák pokládal a zdánlivě nelogické chování vraha mě bavilo. Ostatně i na nějaký ten humor dojde (třeba takový moment, kdy obžalovaný nedává pozor a soudkyně ho musí upozornit, že má vznést námitku, mě upřímně rozesmál). Ačkoliv v popředí stojí hlavě 2 přebujelá ega a jejich souboj, který jsem si užíval (konfrontace Hopkinse a Goslinga patří k tomu nejlepšímu). Jistě, např. takové napadnutí u soudu či ona naivita ohledně kulky jsou chvíle, které film trochu sráží, přesto mě tahle vychytralá hra bavila natolik, že ty slušné 4* dám. „Já vás varoval. Nebo ne?“ - „Ne, varoval jste mě, že on je chytrej. Nevaroval jste mě, že vy jste blbej.“ ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Netradiční drama Fracture jakoby nám trochu lhalo. Celou dobu si připravuje půdu pro několik trumfů, ty pak ale trestuhodně nepřicházejí. Na povrchu se zářivě třpytí, uvnitř je ale chladný asi jako výraz Rosamund Pike. Sází na bravurní herecké výkony obou hlavních představitelů (jejich společné scény jsou jednoznačným vrcholem filmu), na důmyslně zajímavou kameru a sic předkládá spoustu malebných záběrů, tak jimi zároveň natahuje jinak řídký děj, který by se ale naopak rád tvářil zatraceně chytře. Willy Beachum je typický, plakátově usměvavý floutek, co úspěšně řeší případ za případem a momentálně míří do pohádkové právnické firmy. Jenže teď narazil na vychytralého staříka, co po svém vyřešil milostný trojúhelník. Willy se nejprve potutelně usmívá na účet obhajoby, vzápětí mu ale spadne hřebínek. Komorní příběh dvou ambiciózních žraloků pak stojí zejména na JEDINÉM (na dvouhodinový film je to trochu málo) zjištění, jak to vlastně bylo s onou vražednou zbraní a při rozlousknutí tohohle triku je těžké jít s hodnocením někam výš!! Přesto solidní nadprůměr!! *** a ½.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Možno je to len náhoda, ale v poslednej dobe mám z väčšiny amerických filmou pocit Deja Vu. Tento výjav nepomohol ani tomuto snímku, kde je síce Hopkins sám diabol, a Gosling jeden z najsympatickejších mladých tvárí súčasnosti, no pointa padajúca hneď v prvých piatich minutách pokazila celkový, inač štýlový dojem. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem Ryana Goslinga zaregistrovala v Zápisníku jedné lásky a od té doby sleduji, jak jeho popularita stoupá a to právem. Na place se zde setklali dvě věkově rozdílné filmové hvězdy a pro mě byl zážitek sledovat je, jak se se svou rolí poperou. Povedlo se. I když by se někomu mohlo zdát, že film se líně vleče, celou dobu je v něm jisté napětí a očekávání až do zajímavého konce. Výsměch a arogance v očích Anthonyho Hopkinse neměl chybu. Navzdory všem trojkám, já jim dám pět. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • V 31. minúte filmu Willy Beachum (Ryan Gosling) telefonuje v dome obžalovaného Teda Crawforda (Anthony Hopkins) so slúchadlom na pravom uchu, v ďalšom zábere už na ľavom. (belinko)
  • Producent filmu měl na začátku celé přípravy problém vůbec Ryana Goslinga kontaktovat a předat mu scénář, protože herec v té době z blíže neuvedených důvodů žil téměř dva měsíce v lese jenom ve stanu. (TaNya_)

Reklama

Reklama