Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pátek třináctého 7“ má příběh, což je celkem pozitivní- Řeší se zde vztahy, jsou zde nějaké smysluplné postavy a samozřejmě nechybí ani nezastavitelný vrahoun, který do toho všeho nějakou šílenou logikou zapadá. Nemusí vám to sednout, ale rozhodně je to jeden z těch dílů série, které stojí za zhlédnutí a které vás nemusejí úplně unudit. Jen musíte mít alespoň trochu rádi béčkovou produkci. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pátek 13 potažmo samotný Jason byl svého času osvědčenou a docela populární „značkou“, která si našla spoustu fanoušků a obdivovatelů. S přibývajícími díly však bylo stále obtížnější uspokojit nároky diváků, čehož si byl moc dobře vědom i režisér Buechler. Jistá šablonovitost zápletky – to byl prvek, kterým se pyšnili skoro všechny díly, nepočítáme-li první dva – to by se dalo samozřejmě přežít i zde (stejně se na to každý díval hlavně kvůli masakru teenagerů, nahotě a kreativitě některých mordů + Jason samozřejmě), ale v tomto případě režisér dost narazil. A nebylo to jeho nemohoucností, jak by si mohli mnozí myslet, protože on se opravdu snažil, aby jeho dílo bylo co možná nejlepší, ale stopku mu vystavily nesmyslné požadavky „chlebodárců“ a hlavně musel kvůli cenzuře spoustu obsahu proti své vůli vystříhat a některé scény poupravit. To byl největší kámen úrazu, který mě na sedmičce dost znechutil. Nešlo si totiž nevšimnout, že mord scény ač vypadaly zprvu celkem slušně, měly myšlenku i brutálnost, tak otravný střih mě připravil o plnohodnotný prožitek a spoustu vražd vlastně ani neuvidíme do konce. Na tohle jsem opravdu u této série nebyl zvyklý a právě to se mi na Pátku 13 vždy líbilo nejvíc. Dokonce bych byl i ochoten překousnout, že Tommy Jarvis byl nahrazen Tinou s telekinetickými schopnostmi. Lar Park-Lincoln byla docela sympatická herečka a ani její postava mi nepřišla vyloženě špatná. Navíc by se tu dalo polemizovat i o slušně se rozjíždějící atmosféře (mrtvých tu bylo vážně dost), jenže jak už jsem poznamenal – střih – střih a zase střih z toho udělal doslova těžko stravitelnou patlaninu. Dojde dokonce i na nahotu, ale už mě v tomto momentě příliš nezajímala. Dále mě potěšil Kane Hodder, který se role Jasona zhostil opravdu slušně – místy naháněl strach a finální souboj s Tinou, která se jej pokoušela zastavit všemi možnými prostředky – ten byl rovněž docela zdařilou podívanou. Bohužel úplný konec a sejmutí Jasona – to už byla jiná káva. Bylo to na můj vkus dost trapné. Jo a jinak tolik opěvovaná scéna se spacákem, nebyla vůbec originální. O dost lepší jsem už viděl v „eko-hororu“ Prophecy (1979), ze kterého si jí tvůrci jistě vypůjčili. Takže zklamání bylo velké, ale za snahu dávám Buechlerovi alespoň průměrné ohodnocení. 50% ()

Reklama

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Mírný zlepšení oproti předchozímu dílu ... Vzhled Jasona dostává lepší a lepší nádech, konkrétně tato varianta s řetězy kolem krku, vzadu viditelnou pátěří a roztrhaným oblečením se mi líbí ze všech dílů nejvíc. Co mě ale zaráží (a bylo to tak ve všech předchozích dílech) je to, jak Jason vždycky pohodovým krokem dožene všechny oběti, který utíkají docela rychle ... Bohužel svými pohyby Jason pořád vypadá jako nemotora a to mu trochu na image zabijáka ubírá na důvěryhodnosti. Trochu slabší je i to, že na přehršel vražd, nepřipadne opět ani jedna originální, nebo taková, kteoru byste si fakt zapamatovali. Telekineze mi v tom vůbec neseděla a tak trochu jsem si říkal, jestli to bylo nutný vůbec do této série zatahovat. SPOILER v 7. pokračování Jasona zasáhl el. proud, byl do něj vystřílen zásobník z pistole, utrpěl několik nehezkých pádů, hořel, schytal asi 20 hřebíků do celýho těla, vybouchl, zřítila se na něj terasa ... vážně nevím, co na něj kdy zabere :D ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale u mě má tento díl velmi dobré postavení a je to i díky prvku té telekinetické holčiny, která není záměrně vybranou krasavou a proto vypadá v rámci série, docela uvěřitelně. Zdůrazňuji...v rámci série. Úvod a závěr s tatínkem je úlet, ale musíte ho znáti, aby jste pak mohli proniknout do hloubky psýché hl. postavy, checht. Jo. Choval se jak ožralé hovado, přesto po něm matka s dcerou většinu filmu stále štkají, nebo co. Směšné. I když...u ženských zcela v normě. Většinou.;-) Jo, Jason vypadá fakt supr ohnile a tak. Proto je gurmánskou minihostinou, když mu spadne při final fight (abych taky byl v 21.st. cool, haha) maska. Mňamix! ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sedmička je jeden z mých nejoblíbenějších dílů, je profesionálně natočená s dobrým rozpočtem i když cenzoři kazili, co se dalo. Jason poprvé v podání Kane Hoddera má charizma totálního namakaného drtiče (vystříhané scény ten dojem ještě potvrzují) a přídavek s telekineticky nadanou hrdinkou přiživuje obvykle banální příběh. Snímek má fajn atmosféru, neotravuje s komediální nadsázkou a myslím, že řada vražd patří k nejlepším v celé sérii, Jason by měl s celou tou škálou zahradnických nástrojů používaných k mordování dementních postav natočit nějakou reklamu pro Mountfield. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Film musel být devětkrát předložen Americké filmové asociaci, než mu byl udělen rating "R" (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu dospělého), a je pravděpodobně nejcenzurovanějším dílem celé série. Režisér John Carl Buechler to zhodnotil slovy: “Cenzura zničila můj film.“ (LION-MR.T)
  • Režisér John Carl Buechler se podílel i na speciálních efektech a Jasonově (Kane Hodder) vzhledu. Krvavé efekty byly nakonec kvůli cenzuře vystřiženy. Ve filmu chybí např. scéna, kdy Jason vyskočí z jezera a zabije rybáře na loďce. (LION-MR.T)
  • Náklady na výrobu činily 4 miliony dolarů. Film byl nasazen do 1 796 kin a za první promítací víkend v USA utržil 8 245 038 amerických dolarů. Celosvětové tržby byly 19 170 001 dolarů. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama