Reklama

Reklama

Andy stojí na prahu dospělosti, chystá se na vysokou a přemýšlí, co udělá se svými starými hračkami. Nejoblíbenější kousky, mezi nimiž nechybí Buzz Rakeťák a kovbojská dívka Jessie, připraví do pytle, který ale maminka místo na půdu odnese k popelnicím. Hračkám se podaří na poslední chvíli před popeláři uprchnout. Ocitnou se v autě s dalšími hračkami, určenými jako dar mateřské školce, která je ale plná rozjívených dětí a batolat ničících hračky. Setkají se tam se spoustou jiných hraček a brzy si uvědomí, že je potkalo zcela nové bláznivé dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 088)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla ta nejuspějšnější animovaná trilogie! Jedničku a dvojku jsem miloval když jsem byl malej a vyrůstal jsem na tom prostě můj film z dětství a neuvěřitelná nostalgie když jsem na to koukal. Příběh je naprosto perfektní napínavej skvěle promyšlenej chvílema mi to připadalo jako gangsterka s hračkami! Hlavní padouch si zasloužil to co měl! Hodně jsem se u toho smál hlavně Buzzovi jako španělskýmu tanečníkovi a zženštilému Kenovi. Bylo tam spoustu nových sympatických postav a spousty hrozně dojemných scén že mi málem u konce filmu ukápla slza jak to skončilo krásně. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Za posledné roky som dal pár animákom štyri hviezdičky, ale až teraz som si uvedomil, ako vplyvom pokračovaní DOBY ĽADOVEJ a spol. klesli moje vlastné nároky na dobrý animovaný film. Pretože tretí Príbeh hračiek JE ozaj dobrý animovaný film a JE oveľa lepší než väčšina z poslednej doby. Možno aj preto, že je vhodný aj pre dospelých. Akčná jazda plná originálnych prístupov... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejlépe hodnocený díl,mě se ovšem paradoxně,nebo spíš jen uvědoměle líbí nejmíň.Animace je opět naprosto úžasná,bohůžel příběh je dosti nejednotvárný.Chvilku se tváří jako pohodová dobrodružná komedie pro celou rodinu,s přechodem do školky a při následném útěku,mizí veškerý humor a nadsázka.Chvílemi mi to přišlo až hororově a vůbec mi to nesedlo.Postavičky jsou téměř kompletní,ovšem chybí postava pastýřky,která sloužila jako protějšek k Woodymu,bohužel posatvička Cow boy girl jí nestačí.Potěšil klasický nervní pan brambůrek,nablbej T-Rex a španělsky mluvící Buzz....to sem se dobře řechtal.V celku bohužel sterilní podívaná,která vaří z vody a vykrádá své dva mnohem lepší předchůdce,že je lépe hodnocená,je opět roztomile směšné. 60%. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Paráda! Líbilo se mi to více než díl druhý a také jsem si s chutí v závěru pobrečela. Ivu, my maminky, které dětem také ty hračky třídíme, si máme nad čím popřemýšlet... :) ()

packa 

všechny recenze uživatele

Po geniální úvodní sekvenci tempo snímku mírně upadne. I humor je ve třetím díle dávkován o něco střídměji, než v předchozích dvou dílech. Zato příběh na mě působil nejpropracovanějším dojmem, možná bych se nebál říct i nejdospělejším. Za vyložené pozitivum považuji to, že diváci byli ušetřeni hudebních vložek, viz druhý díl a příšerná písnička uprostřed filmu. Škoda, že hlavního záporáka divák odhalí během sekundy, podobnost se zlatokopem z druhého dílu trošku vadí. Každopádně ani třetí díl nezklamal, Pixar odvedl skvělou práci a já nemám nejmenší problém, i přes drobné výtky, udělit maximální hodnocení. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Nejsevřenější, nejvyspělejší, nejdojemnější a zřejmě také nejlepší snímek nejjistějšího filmového studia na světe. Třetí Toy Story je krásně vyváženou podívanou s fungujícím scénářem, který snad poprvé skrytě míří na dospělé publikum, a z plastových hraček nejsou jen jednorozměrné figurky, nýbrž filmové postavy se svými problémy. Nazval bych je "krize hračkového věku", jejichž příběh nesměřuje nikam jinam než k tragédii. Ale Unkrichovi se podařilo tento v jádru velmi smutný příběh okořenit a vyvážit tou správnou dávkou nenásilného humoru a perfektních vedlejších postav. Proto není film prvoplánově vtipný ani "animákově" přehnaný, jen aby pobavil ty nejmenší. Jedná se o vyloženě dospělý příběh, v němž však v hlavních rolích figurují hračky, což značně mate. Ta výstavba mateřské školky do uprchlického tábora a vůbec všechny propriety slavných útěkářských či válečných filmů převedených do plastové podoby zavání takovou originalitou, že se vůbec nedivím těm vyhypeovaným žebříčkům na IMDb. I když se jedná o třetí díl, je nutno podotknout, že Toy Story 3 stojí na pomyslném vrcholu téhle série. Dojme i strhne zároveň. P.S. Proklamovaná předzávěrečná scéna je scenáristickým vrcholem, co se animovaných filmů týče. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou celou trilogii Toy Story v jednom dni a musím říct, že jsem spokojený. Začalo to sice pozvolna průměrnou a ne příliš výraznou jedničkou, pak ale přišla o něco zábavnější a svižnější dvojka, které jsem dal 4 hvězdičky a na konec jsem si pustil tento díl, který se stal jednoznačně nejlepším. Bavila mě ta trošku hororová linie, do toho španělský Buzz nebo Ken a Barbie. Taky zde byla jednoznačně nejpovedenější hudba, animace se sice o moc nezměnila, ale příběh byl poutavý a plný různých nápadů. Přesně to, co mi chybělo v předchozích dílech zde bylo: radost, napětí, smích, dojetí, prostě vše, co má animák mít proto, aby patřil do top třídy. 90% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zapomenout, že se dívám na animák, když sleduju animák, tak tomu říkám animák! Pro dospělé žánrový koktejl s ověřením životních zkušeností, pro děti filmová i výchovná přípravka - akční, thriller, komedie, romantika, sociální, psychologická, vztahová i vězeňská dramata... a dohromady skvělá zábava pro všechny. Viděno v rámci Season Challenge Tour, týden s blockbustery. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Potřetí a stále v ráži. To je u animovaných sérií něco neobvyklého a jsem rád, že Toy Story je ryzím důkazem neklesající kvality, ba dokonce rostoucí. Moc se mi opět líbily všechny odkazy na různé filmy, které tomu dodaly šťávu. Z celé trilogie se mi právě tento díl líbil nejvíce - hlavně kvůli naprosto neodolatelné animaci, skvělému scénáři a nejvyspělejšímu příběhu. Tvůrci opět nezapomněli na konec dát dodatečné scény, které byly třešničkou na už tak dost lahodném dortu. Zkrátka mě tyhle roztomilé hračky už potřetí potěšily a dostaly a tentokrát opravdu nadprůměrně. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dávám trojku s velkým plus. Přišlo mi to takové burtonovské. Ne ve výtvarném pojetí, ale příběhem. Komedie to je pouze v krátkých okamžicích. Jinak je to drama a horor. To je nastavením, které si tvůrci dali. Příběh o otroctví, byť třeba dobrovolném, komedie prostě být nemůže. Nechat se smýkat, ubližovat si, záviset na jediném člověku, bezmezně ho milovat a přitom nemít šanci dát mu to najevo - tak vypadá nejodevzdanější zotročení. Hračky žijí pro své pány, ale samy můžou obživnout jenom, když jsou samy. Ve scéně kdy padají do žhavé pece je hodně děsivého a povědomého. Zvlášť když předtím prošly školkou - lágrem. /29. 6. 2010/ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že největším problémem tohoto filmu je neujasněnost, komu je určen. Pro menší děti je hodně smutný, pro odrostlejší nezajímavý a pro dospělé možná nostalgický, ale se sklonem k depresivní nostalgii. To hraní si na Kmotra a Kriminál je taky jen pro znalejší diváky. Neujasněnost a depka, to jsem si z filmu tak nějak odnesl. A nejsou to pozitivní věci. První dva díly byly aspoň hravě veselé a vtipné, plné optimismu. http://www.dvdextra.cz/dvd-recenze/pribeh-hracek-3.html ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

No nečekal bych, že na potřetí to může bejt nejlepší, ale je to tak. Naprostá paráda. Ta animace je tak dokonalá, prostě klobouk dolů, úžasný. Zase na chvilku zpátky v dětskym světě. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ano, Toy Story je prvoplánové dojemné a už potřetí se řeší ta samá věc (loajalita hraček k jejich pánovi Andymu), ale sakra, je to první animák, u kterého jsem měla slzy v očích. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ani třetí pokračování neztrácí na kouzle a úrovni této monumentální TOYSTORY zábavy založené na jednom jediném mega nápadu - oživlé hračce. Na tomhle se dá postavit celá nekonečná série a pořád bude o čem psát a na co koukat. Tenhle díl má oproti jiným o něco víc srovnání se světem dospělých, to je jediné mínus. Ale spoustu detailů a vtipných gagů je naopak značným osvěžením a plusem. I nové hračky a jejich osudy, jako Mazel, Maximimino a především Ken, udržují kvallitu filmu na přijatelné úrovni. Jedno je pro nás lidi nedostižné - jejich nekonečná energie i bez jídla, jejich oddanost i beze slov a už jen podstata jejich bytí - KDO SI HRAJE, NEZLOBÍ! Doma už máme Woodyho, od včera také pana Brambůrka. Já chci taky jednoho - Šášu. Slibuju, že se o něj budu starat a mít ho ráda. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Trojka paroduje snad všechno, na co si člověk vzpomene. Od klasických filmových scén typických pro určité žánry až po konkrétní filmy. Například bych v životě nečekal, že budou v pixarovce parodovat Frajera Luka. Navíc tu jsou narážky na homosexualitu, hovínka, moč, prostě na co si vzpomenete, takže to není film jen pro děti. A když už se náhodou začnete na chviličku nudit, zachrání to Buzz Rakeťák jako Mexičan z telenovely. Nejlepší díl. 80% ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

To infinity and beyond!!! Jo, přesně - jen bych to upravil na "immortality". Dokonalejší comeback si nejúžasnější animák mýho dětství mohl přát asi jen sotva. Řešení existenciální otázky hraček má v dnešní době svuj velkej smysl, takže položilo skvělej základ tý osvědčený Toy Story nadstavbě. A že animace v aktuálnim kontextu opravdu výrazně pokulhává, to tady nemá cenu řešit. Tohle holt bylo v první řadě o nostalgii. A ta bodla; stejně jako třeba excelentní latino Buzz, "dinosaurus od vedle" a další nápady. (Jen ta Joan Cusack mi nějak nevoněla). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Toy Story se mi ze všech tří líbil nejvíc.Oproti předchozím dílům se prezentuje jako mrazivý thriller/horror se šťastným koncem.Žádný kápo z filmů s vězeňskou tématikou ani Chucky nebyl tak děsivý a drsný jako Batole,být hračkou,po shlédnutí filmu určitě pár nocí nespím.A to ani nezmiňuji ty hrůzy,ke kterým dochází v Housenkárně,proti tomu jsou všechny filmy,které obsahují v názvu slovo Asylum pouhým čajíčkem.Do toho Barbie a Kenova módní přehlídka a 5* je jasných. ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Toy Story 4 v zámoří uspělo

Toy Story 4 v zámoří uspělo

24.06.2019

Letošní nadvláda studia Disney v kinech pokračuje, díky zámořské premiéře Toy Story 4: Příběh hraček si totiž připsalo další obří otvírák a nyní drží čtyři nejvyšší otevírací víkendy roku. Úvodní… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Reklama

Reklama