Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

[Pozor, obsahuje malý spoiler] Tak po sedmičce šla série zase kousek výš. Sice je to naprostá ptákovina a navíc nám to tentokrát tvůrci natáhli na 100 minut (to nemuseli), ale s Jasonem byla opravdu legace. Na lodi slabé, ale Jason na Manhattanu, to je maso. Tím se z toho stal asi nejvtipnější díl. Nejvíc mě dostala akce v metru, když tam před nim utíkaj, a ti laxní a apatičtí opilci, feťáci a bezdíci, prostě Američani, jen tak koukaj, jak kdyby to tam měli každý den:-). Nebýt slabého začátku, tak jsou to luxusní 3, takhle musím jednu ubrat, ale i tak se na to v budoucnu ještě podívám. ()

S.Quentin QUALE odpad!

všechny recenze uživatele

Totální dno a odpad. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

To nemôžu myslieť vážne, ešte som preglgol oživenie Jasona bleskom v sedmičke, ale elektrickým prúdom pod hladinou, ešte tak sprostým spôsobom, čo vám už celkom jebe. Mordovačiek bolo veľa a boli prevedené netradičnými nástrojmi, ale aj tak neoslnili, lebo väčšinou boli mimo zaber. Pochopil som, že tvorcovia chcú zapôsobiť na publikum brutalitou, ale vyznelo to, už len silene bez nápadu. Až tak sprosto debilný scenár som nečakal, lebo z predošlých časti mohli vychytať chyby, ale tu ich bolo najviac s 1 až 8. A tie nezmyselnosti pri vraždách ma tiež utvrdili v tom, že tvorcovia idú len po efekte , aby to dobre vyzeralo a logika tým pádom musela ustúpiť, pardon tu ani nebola. Vrážd tu je veľa, ale čo na tom, keď spracovanie i samotný príbeh sú totálne debilne. Ako napr. scénka, kde Jason ťahá policajta do uličky a za dve sekundy už bol pred autom, to bola zdrvujúca kokotina a takých tu bolo ajajáj. Nenašiel som ani jedno pozitívum a tak som sa snažil. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Jo hó,demence hollywoodských scénáristů nabývá na mezigalaktických rozměrech.Nejsem si stále jistý,jestli jsem opravdu viděl,to co jsem viděl,ale kurde jestli jo,měl bych přestat pít,protože tohle natočit,to chce hodně odvahy,nebo vrozené demence.Ichtilní příšernost,která se dá dokoukat s tak velkým sebezapřením,že vám z toho skoro mrdne v palici a povolej vám všechny svěrače. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ať to beru z jakýkoliv strany, Jason na Manhattanu je skoro to nejhorší, co série nabídla (následující devítka vede na plné čáře). Těžko říct, jestli to bylo dobou - ostatně konec osmdesátek brutalitě moc nepřál. Spíš bude na vině Hedden, scénárista a režisér v jedné osobě. Název sice sliboval krvavou zábavu, jenže to by drtivou většinu filmu nesměl Jason pobíhat po lodi. Nadsázka zůstala, bodycount obrovský (19 mrtvých), ale co je větší průser, tak zmizela atmosféra. Bez kempu uprostřed lesa to zkrátka nebude nikdy ono. Po tomhle unylém, městském dobrodružství se můj nejoblíbenější hokejista sice vrátil do Crystal Lake, tam však tentokrát nebyl spokojen se svým tělem zombie atleta. LOL. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • S délkou 100 minut se jedná o nejdelší díl původní série, kterou distribuovala společnost Paramount Pictures. (Stocki)
  • Osmý díl a zároveň poslední, který distribuovala společnost Paramount Pictures, byl s rozpočtem 5 000 000 amerických dolarů nejdražším dosavadním filmem série. S celosvětovým výdělkem, blížícím se 15 milionům amerických dolarů, se ve své době paradoxně stal i nejméně úspěšným pokračováním. (Stocki)
  • V závere, keď sa Jason (Kane Hodder) dostane na Manhattan, je možné si všimnúť na jednom z mrakodrapov obrovský plagát k filmu Batman (1989). (Jello Biafra)

Reklama

Reklama