Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 2

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jediný devadesátkový Pátek - a není divu. Prvních cca. 20 minut dobrý, ale pak už je to hrozná zamotanost. Z Jasona je teď prakticky parazit, jehož zlá duše se vtěluje do různých obětí. Takže ho vlastně většinu filmu ani neuvidíme, vraždí nějací blbové s posedlým výrazem! K tomu je tu černošský lovec masových vrahů, Jasonovi příbuzní, no prostě demence. Plusem je jedna dobrá stanová vražda a celkem povedené odkazy na EVIL DEAD, HALLOWEEN a NIGHTMARE ON ELM STREET (to jsem docela čuměl, že [SPOILER] Kane Hodder si tím pádem vlastně zahrál i Freddyho(!) - jo, ta ruka na konci je jeho [/SPOILER]). Jinak ale píčovina, pro mě bez debat nejhorší FRIDAY THE 13th - 3/10. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Keď skombinujete Piatok trinásteho s Tajomným zlom a dáte to treťotriednemu režisérovi, ktorý do toho napchá kopu odkazov na iné horory (k tu už zmieneným pridám ešte Hellraisera) takto to dopadne. Vtipné scény vyznievajú trápne. Kane Hodder – predstaviteľ Jasona v posledných častiach, sa tu objaví aj v úlohe strážnika márnice a predviedol herecký výkon ako z porna. Ale to len tak na okraj. Skúste si predstaviť Chrisa Rocka s jeho nonstop zubatým úškrnom ako lovca Jasona. Nedá sa. Navyše je to trápny shit, ktorý za celí čas nič nedokáže. Za zmienku stoja niektoré vydarené vraždy (to v stane je fakt brutus) a to že v polovici asi režisérovi načisto prdlo v bedni alebo ho pobozkala múza ktovie kde a od prepadu policajnej stanice je to naskutku husté našlapané céčko, ktoré vyvrcholí masakrom v bufete. Efektné nasvietenie jedným svetlom a cool spomalené zábery, proste: Amerika v noci. Je až k neuvereniu s akými výplachmi začínala New Line Cinema. ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILER: Jason jde do pekla, bohužel to s jeho odchodem není tak slavné jak by mohl filmový divák čekat. Podivná slátanina, kde se Jason převtěluje z jednoho těla do druhého se odehrává v naprosto jiném duchu než předchozí filmy, je to však škoda? Adam Marcus se pokusil kult Pátků třináctého trochu zmodernizovat, přičemž se chtěl co nejvíce vyhnout vykrádání předchozích dílů. Nakonec tak vznikl film, které skalní fanoušky nejspíše zklame, ale já jsem se docela bavil. Hororová atmosféra, jakou známe z předešlých děl je ta tam, ovšem není nahrazena humorem, jak se tomu děje u dnešních děl. Přesto je však humor z filmu pořádně cítit. Vezměme si například úvodní scénu, kdy se mladá žena vydává ke Křišťálovému jezeru, po několika klasických hororových klišé s dveřmi a žárovkami se nakonec setká tváří tvář s Jasonem. Žena se dá samozřejmě na útěk, přičemž Jason za ní pomalu pochoduje. Když tu najednou pronásledovat zmizí a černovláska se nervózně rozhlíží, kde by asi tak mohl být. Jak už tomu bývá, vrahoun se efektivně zjeví vedle ní a je připraven se o ní postarat... Tady se ale stane něco co bych nikdy nečekal. Rosvítí se světla, žena pomocí salta odskočí a všude se zjeví vojáci, kteří pomocí samopalů a granátů Jasona rozstřílí na malé kousíčky... Nechtěně vtipně působí i scéna, kde patolog sní Jasonovo srdce a ta - i když zde byl černý humor nejspíše zamýšlen - s restaurací, kde podávají hamburgery, ve kterých má maso podoby hokejové masky. Celkově se jedná o důstojné pokračování jedné hororové legendy, které funguje jako samostatný film (90ková teen vlna!), ale jako sequel si vede podprůměrně. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že patrím medzi vyznavačov kultu osobnosti Jasona Voorheesa, a tiež že túto časť som videl ako poslednú a to len jediný krát. A myslím, že to tak aj ostane. Scéna pred úvodnými titulkami ma výborne navnadila a tešil som sa na ďalšie Jasonove vražedné vyčínanie. Ale potom to išlo teda poriadne rýchlo dole z kopca. Celé sa to zvrhlo do akejsi pochybnej reinkarnačnej vyvražďovačky. Nonsens! Spolu s ďalším dielom "Jason X" to patrí do kategórie hlúpych zbytočných filmov, ktoré len ničia legendu. Diely "Friday the 13th.", ktoré boli natočené po roku 1990 už absolutne postrádajú atmosféru predchádzajúcich častí. Keď skončili 80.roky, tak mal skončiť i "Piatok trinásteho". * ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zatím nejhorší Pátek (ale věřím, že Jason X to překoná) a zároveň strašná sračka nehodná jakékoliv pozornosti, ovšem až na dvě výjimky - naprosto luxusní stanovou vraždu, kterou si paradoxně dokážu ohodnotit jako jednu z nejlepších v sérii a vlastně i stanová scéna jako celek je skvělá. No a tou druhou, mnohem méně nápadnou, ale o to krásnější, je poslední scéna a cameo Freddyho ruky a jeho hlasu, škoda že se neobjevil celý, nejlépe v podání Roberta Englunda, ale i tohle nepatrné pomrknutí na diváky a předzvěst crossoveru, který se nakonec konal a který dopadl skvěle, potěšil. Jinak ale blbost na entou na entou - příběh nelogický, tupý a co hůř, nudný - Jason jako parazit je snad ten nejdebilnější nápad za celou sérii (prostě je to tak). Neřeknu, kdyby to aspoň trochu fungovalo, ale ono to nefunguje ani maličko. Nudné postavy, nudní herci, nudný Jason, ještě nudnější parazitický Jason (přítomnost tohoto zbytečného prvku stejně tak jako tohoto zbytečného dílu opravdu nepochopím), ale ty dvě už jmenované výjimky to vytáhli leda tak z odpadu, ke kterému má tohle veledílo zatraceně blízko. Jsem znechucen a dosud jsem nenašel sprosté slovo, které by to výstižně zformulovlalo. Urážka do té doby celkem ucházející série, už od první minuty neskutečně trapné a naivní, je tam i zbytečná postava lovce odměn a zcela to ignoruje veškerou dosavadní mytologii. Jeden z nejzbytečnějších filmů, jaké jsem kdy viděl a důkaz toho, že devět dílů slasherové série je opravdu hodně. Ale zase je tam ten Freddy (tak trochu), takže aspoň něco. Jason přišel do pekla a já se mu po shlédnutí téhle parazitní stupidity přiblížil. 21%. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Na motivy filmu byla vyrobena videohra, která ale nikdy nebyla vydána. (henrycruel)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama