Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

klerik 

všechny recenze uživatele

Ono to žije! Veľmi vydarená killovačka. Konečne niekto pochopil, akým smerom by sa mala séria uberať - jednoduchý príbeh, pár skvelých hlášok a Jasonove brutálne vraždy vyhrotené až do absurdného čierneho humoru. Už úvod obúvajúci sa do Jamesa Bonda naznačí, že filmu sa zhostil nadšenec. Niektoré zábery pôsobia poloamatérsky, ale všetko to vynahradia perly ako krvavý smajlík na strome či Jasonovo zaobstaranie si mačety. Herci boli milým prekvapením, hlavne šerif sa svojej úlohy zhostil prekvapivo poctivo. Príbeh je síce iba recyklácia originálu, ale je svižný a nenudí ani vtedy, keď nie je Jason na obzore. Keby tam bolo viac vrážd a gore efektov, film by získal na hutnosti, ale to by bola až príliš dokonalá vyvražďovačka... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Friday the 13th" - Najlepšia slasher horrorová séria, čo bola kedy natočená. Jason to v šiestom diely "Piatok trinásteho 6: Jason žije" rozbieha na plný plyn. Jason Voorhees žiari silnou aurou svojej vražednej charizmy a nekompromisne likviduje každého koho stretne. Ak som dobre počítal, tak zabil šesťnásť ľudí. Jedenásť mužov a päť žien. V priemere je to každých päť minút jedna vražda. Obdivuhodné. Navyše jeho fantázia, bezcitnosť a surovosť pri vraždení je mimoriadne pestrá. Zabíja na všetky spôsoby. Bodá, seká, štvrtí, škrtí... Je to môj najobľúbenejší filmový zabiják. Slasher King! "Jason Lives: Friday the 13th Part VI" **** ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po trochu odvážnější pětce zase hezky zpátky - blíže ke kořenům. Z hrobu vstalý a červy prožraný zombí Voorhees se jde ukojit domů do lesů poblíž kempu Crystal Lake (i když celá oblast už je přejmenovaná na Forest Green), který už je teď zase plný dětí. Vrací se také z předchozích dvou dílů známý Tommy (od posledně se zdá se zázračně sebral do duševního normálu), aby varoval, ale šerif mu prostě nevěří. Uvěří.... Potvrzuji větší osobitost, to samé více humorných chvil. Jason už je definitivně mimo reál, nezničitelně si chodí od jedné oběti ke druhé. A vraždy jsou celkem uspokojivě brutální. Něco mě ale trochu štve. [malý SPOILER] Vytuhne téměř každá postava, ale těch 10+ harantů skončí samozřejmě netknutých... ne že bych toužil vidět dětskou sekanou, ale trochu mě holt štve jak je to zkurveně korektní. No nic. [/SPOILER] Nejsem nijak ohromený, ale díl je to vydařený. 7,5/10. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak po trojce se jedná o můj druhý nejoblíbenější díl. pětka nebyla tak špatná, ale chtělo to Jasona! Tady se nám vrátil a svůj comeback si užívá plnými doušky. Bodycount především v první půlce filmu je neskutečný. Ze všech likvidací pak vyčnívá kill paintbolistů kdy si Jason nedělá žádný starosti a rovnou vezme tři jednou ranou. horor už tohle opravdu moc nepřipomíná. Bát se moc nebudete, ale smát určitě nadsázka je tu zřejmá už podle úvodní scény a titulků ve stylu Jamese Bonda. Je to prostě takový už spíše komediálně laděný slasher ovšem na to, že se jedná už o šestý díl obsahuje neskutečný množství nápadů. Jediný co bych možná lehce vytknul je fakt, že po totálním masakru v první půlce filmu už tomu přeci jenom v půlce druhé trochu dochází dech. Naštěstí to skončí dřív než je šance se začít opravdu nudit. Takže ano pro mě druhý vrchol série.95% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jason is back! To je zcela určitě plus, protože kromě toho že má neskutečný apetit v zabíjení, tak ten chlápek má i charisma. Narozdíl tedy od ostatních postav. Jeho nový osobák je 17. Uctyhodné číslo, které jistě bude brzy překonáno. 6. díl je velice korektní ať už jde o zobrazované násilí (kamera často uhýbá bokem) nebo i o nahaté scény (neexistují). Tentokráte Jason prakticky netrestá nezodpovědnou mládež. Poměrně slušně například zamíchal s paintballovými nadšenci. Tady prostě bez debat neměl soupeře. 60% ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Jasonova (C.J. Graham) maska je u čela roztržená, čímž film navazuje na čtvrtý díl. Místo tří trojúhelníků má na masce však pouze jeden. (JasonIX)
  • Jedná se o první snímek z filmové série, kterému se nepodařilo výdělkem překonat hranici 20 milionů amerických dolarů. (gogos)

Reklama

Reklama