Reklama

Reklama

Mladá televizní reportérka Angela (Jennifer Carpenter) se svým kameramanem natáčí noční pořad o hasičích, a když zazní poplach, dvojice spolu s nimi vyjíždí na místo, odkud přišlo volání pomoc. Hrůzu, jež tam na ně čeká, však nikdo nemohl předvídat…  Když se televizní reportérka Angela Vidalová (Jennifer Carpenter) a její kameraman vydají natočit akci odvážného týmu hasičů v Los Angeles, nikdy by je nenapadlo, že první noční volání o pomoc může být i poslední. Právě díky němu se ocitají v pasti obytného komplexu, který je bez varování zapečetěn a neprodyšně uzavřen. Je vyhlášena karanténa, telefony, internet, televize i mobilní telefony přestanou fungovat a zachránce bez možnosti úniku obklopí vystrašení obyvatelé budovy, kteří jsou zřejmě infikováni jakýmsi smrtelným mutujícím virem. Co se za zdmi budovy dělo dál, je známo jen díky později nalezenému natočenému materiálu... Karanténa je americký remake úspěšného španělského hororu, který měl premiéru v listopadu 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (469)

mm13

všechny recenze uživatele

Nesympatická hlavná hrdinka pôsobí ako (nepodarená) karikatúra svojho španielskeho predobrazu, až som jej už v prvých minútach prial, aby spadla z tej požiarnej tyče a polámaná zmizla zo scény. Vôbec celé je to také neisté a nervózne, akoby vedomé si faktu, že kvalít originálu nejde (kopírovaním) dosiahnuť. Neviem, aký by bol môj dojem bez skúsenosti s REC, túto preľaknutú napodobeninu bez štipky dôvery v samú seba som ale nedokázal dopozerať. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

A máme tu zase snímok, ktorý využíva populárny námet, ktorý definoval aj snímky ako MONŠTRUM, VITAJ V DŽUNGLI alebo PARANORMAL ACTIVITY. Nie zlé, Jennifer Carpenter by mohla byť častejšie obsadzovaná do hororov ( čo dokázala aj v MOCI DIABLA ) a záver je naozaj tutovkový, ale...ale aj napriek prijateľnej minutáži pôsobí film v niektorých momentoch nejako zdĺhavo. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som v roku 2007 videl španielsky film "REC" tak to na mňa velice silne zapôsobilo. Skoro som sa dosral od strachu. Bol to desivý found footage okultný zombie horror. Dal som mu plné hodnotenie. Rok po jeho premiere skočili po tejto originálnej horrorovej téme americkí filmári a natočili cover verziu. Vznikol remake "Karanténa". Celkom sa im to podarilo. No je to v podstate len presná kópia španielskej predlohy. Ak by som však nepoznal pôvodný snímok dal by som tomu štyri hviezdy. *** ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Úplne chápem, prečo tento remake niektorých už len z princípu rozčuľuje ale odhliadnúc od toho, že ide z nášho pohľadu o maximálne zbytočný film, (to ako rýchlo vznikol vyvoláva úsmev, snáď nejde o nový trend v USA), ide aj o jeden z vydarenejších remakov a na americké pomery poslednej doby vlastne o nečakane kvalitný horor. Že John Erick Dowdle nemenil drvivú časť scén originálu a pohrával sa viacmenej len s detailami bolo v tomto prípade asi rozumným ťahom, aj vďaka jeho remeselnej zručnosti vznikla rýchlokvaška, ktorá nezaujatému divákovi či divákovi ktorý neprišiel do kontaktu s REC, rýchlokvašku pripomínať ani nebude. A to je spolu s Jennifer Carpenter v hlavnej roli malé plus. 70% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

REC jsem neviděla, dobrovolně jsem se rozhodla pro americkou kopii, protože... no, zděšené výkřiky mi prostě líp znějí v angličtině. Proto hodnotím bez předsudků (i když: ano, je to ošklivé, koupit si za mrzký peníz skvělý nápad a předělat ho jenom kvůli cizí řeči). Karanténa je díky tomu, že celý děj vidíte objektivem zpravodajské kamery, velice chytlavá. Najednou máte pocit, že za tím objektivem jste vy, že vás zabarikádovali v cizím domě, ve kterém šmahem přibývá zombíků. Cítíte pot na svých zádech, třes svých rukou, řev za dveřmi i pištění zombie krys, které vám jdou po kotníku. A v hlavě vám dochází, že příštího svítání se nedočkáte, a nepomůže vám ani ten fešný statečný požárník s velkou sekerou v ruce. Karanténa (a nepochybně i REC) je velmi dobrý horor, u kterého se pravděpodobně budete opravdu bát - a ne se smát nad tím, jakou kuriozní smrtí skonal váš oblíbený teenegerský hrdina. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (11)

  • Všechny symptomy ve filmu jsou příznaky vztekliny. (KucC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno