Reklama

Reklama

Pan Nikdo

  • Kanada Mr. Nobody (více)
Trailer

V roce 2092 je Mars prázdninovým rezortem a Nemo Nobody 117letý muž, který je posledním smrtelníkem v době, kdy díky vědeckým poznatkům už nikdo neumírá. Na smrtelné posteli Nemo vzpomíná na své tři životy, které možná prožil se třemi různými ženami. (oficiální text distributora)

Recenze (1 293)

io. 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že se tvůrci snažili v každém detailu. Když někomu nevadí, že nechápe na co se dívá, tak se mu to asi líbit bude. Je možné chápat vzpomínku na něco co se nestalo a nebo se stalo ve dvou variantách a na obě si ten pán vzpomíná, jako by se staly? No nevím. Mě to spíš připomíná psychiatrickou ordinaci, než sci-fi nebo fantasy. Dle mého názoru už to rejža s tou myšlenkovou abstrakcí trochu přepískl ... ale je to jen můj názor, klidně se podívejte a bavte se ;-) snad strefil právě váš vkus, když ne můj. Já jsem se spíš vžil do role novináře, který nad vzpomínkami hlavního hrdiny nechápavě kroutí hlavou a na druhou stranu docela i chápu, že nejšťastnějším dnem v životě mr. Nobody je právě den jeho smrti. ()

orgoj0143 

všechny recenze uživatele

Pro spoustu lidí těžko stravitelný film s velice hlubokou myšlenkou, který si vychutná jen skutečně náročný divák. Rozhodně se nejedná o střední proud. Jak jednoduše popsat děj, abych vylíčil co nejsrozumitelněji jeho obsah ??? Vyprávění člověka na sklonku svého života o tom co by, kdyby. Zakřivení času může znamenat změnu v celém životě. Jen mne mrzí, že jsem film dodnes neviděl v českém jazyce. Skvělý film ***** ()

Gattolino 

všechny recenze uživatele

To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu.To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu.To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu.To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu.To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu.To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu.To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu.To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu.To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu.To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu.To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu.To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu. To si musím pustit znovu.To si musím pustit znovu. To si musím pustit zno..... ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Svým celovečerním debutem, jemným a smutným "Totem hrdinou", někdejší klaun van Dormael nasadil laťku tak vysoko, že na ni pak už nikdy (?) nedosáhl - rozhodně ne následujícím "Osmým dnem", orgiemi rádoby básnivé sentimentality, nevybíravě smýkajícími divákem od úsměvu k slzám a zpět, a pozdějším "Panem Nikdo", postmoderní vyprávěnkou o možnostech a skutečnostech jednoho života. Naposled jmenované dílo sice předvádí všechny možné filmařské postupy a fígle a blýská se povědomím o tom, jaká moudra hýbou naší dobou, ve vší své vnější pestrosti a lesklosti však zůstává prázdnou formální hříčkou : pod cetkami pokrytou kůží "Pana Nikdo" neproudí žádná krev, a to po půltřetí hodiny - dobu o to delší, že přehršle nápadů nepochází z hlav tvůrců. "Citace" se pravda v postmoderně nosí (zde jsem jich sám napočítal třináct, povolanější najdou jistě víc), ovšem způsob, jakým režisér vykořistil třeba Medemovy "Milence od polárního kruhu", je už za hranicí přijatelnosti, ať se dané výjevy odehrávají v číkoli hlavě. Pachatele lze spatřit v úloze nezaměstnaného Brazilce. ()

Tady_me_mate 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě prvně úplně pohltil tou svojí romantickou částí. Cítil sem se, že moje životní problémy jsou něco naprosto vyjímečnýho a nepochopenýho a chtěl jsem se zamilovat do někoho, kdo tomu všemu porozumí. Už sem se trochu srovnal a na romantických představách už tolik neujíždim, ale Mr. Nobody je pořád výborný sci-fi. ()

Fill98 

všechny recenze uživatele

"I´m not afraid of dying. I´m afraid I haven´t been alive enough." Měl jsem možnost zhlédnout tento úchvatný film pod taktovkou Jaca van Dormaela, který byl do této doby pro mne neznámým jménem. Výborně se zde blýskl Jared Leto, jehož styl mi sedl mnohem víc než u Suicide Squad. Zvláštní na filmu je to,že se prolíná do všech různých směrů a je tak dalším pokračováním řady filmů typu Osudový dotek nebo Donnie Darko. Přestože mě délka filmu zpočátku odrazovala (zhruba 2 hodiny a čtvrt), byl jsem natolik uchvácen, že jsem jej zařadil mezi své TOP 10 po první projekci. Drama, romantika, sci-fi, vše v jednom+úžasný soundtrack. Po opětovné druhé a třetí projekci jsem šokován, jak geniálně lze film natočit, že diváka stále překvapí něco nového. Opravdu velké díky, v podstatě se tak stal mým nejoblíbenějším filmem. Bravo! (100%) ()

Nag0 

všechny recenze uživatele

Miestami tak emocionálny dej, až som musel zatínať zuby (v negatívnom slova zmysle). Taktiež miestami mi to veľmi pripomínalo skorší butterfly effect, a miestami vo mne soundtrack vyvolával spomienky priam na neúrekom filmov. Miestami to teda nemalo ten nefalšovaný originálny efekt obávam sa. Odhliadnuc od týchto postrehov musím vyzdvihnúť štylizáciu, aj keď som mal pocit, že sa neblížila k nejakej klinickosti, no so zreteľom na rozsah diela, to rozhodne výčitka nie je. Páčila sa mi aj jedna prezentovaná epocha alebo ako to nazvať, vo všeobecnosti som sa väčšinou ale cítil emocionálne dištancovaný, čo je pri takejto látke dosť kritický aspekt. Úprimne všetky tie infantilné detské lásky aj keď s príchuťou osudovosti, nemohli mať nejaký výraznejší efekt. Film ma teda opustil so širokou pointou, no s o to širšími rezervami v rozprávaní, čo by som napokon zhrnul ako troj hviezdičkové hodnotenie. Edit: Za každým keď sa zamyslím nad týmto filmom, príde mi len ako bezduchá vyumelkovaná konštrukcia bez skutočného nápadu. Tie tri hviezdy sú priveľa napokon. ()

lukas.pukas. 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film , je to jeden z filmu který je naprosto zamotaný a člověk pořád čeká až to pochopí , a nakonec si to pochopí každý po svém , já to pochopil tak že hlavní postava měla tu schopnost vnímat všechny reality najednou. ()

sabi369 

všechny recenze uživatele

Mr. Nobody je ten typ filmu, ktorý vás prinúti zamyslieť sa nad vlastnou existenciou. Divák musí byť veľmi pozorný, aby sa nestratil v deji. Tento film ma veľmi zaujal a ešte dlhšie po pozretí som sa nad ním zamýšľal. ()

space weaver 

všechny recenze uživatele

Mr. Nobody patří mezi mé nejoblíbenější filmy. Ten pocit, když jsem vycházel z kina Hvězda v Uherském Hradišti, kde jsem ho viděl na LFŠ v předpremiéře, nikdy nezapomenu. Cítil jsem se jako kdybych vypil elixír života. O čemže Pan Nikdo je? Představte si, co by se stalo, kdybyste měli možnost se v důležitých životních momentech rozhodnout více způsoby a všechny ty rozhodnutí byste mohli prožít. Ovšem film jde mnohem dál, po prvních dobrých, či špatných rozhodnutích následují další a příběh se rozvíjí víc a víc. Scénář, námět, režie, nesmírně těžká látka natočená fantasticky. Mr. Nobody je krásný film a ve své podstatě, pokud mu dáte šanci do vás proniknout, reflektuje vás. 100% ()

Vaelor 

všechny recenze uživatele

Tváří se velice vznešeně přesto, že to je obyčejný poddaný. Hlavní a v podstatě jediná filozofická myšlenka je, že život má začátek a konec a to, co je mezi tím si určujeme a ovlivňujeme sami. Ale je to zajímavě natočené a jde vidět, že lidé co toto dílo tvořili, nejsou žádní hlupáci. Nenudil jsem se, odsýpá to a přece jen to donutí člověka k přemýšlení, což je věc, které se už dnes dostává ve filmech pomálu. ()

Steve661 

všechny recenze uživatele

Řikejte si, co chcete, ale mě to prostě bavilo! Ovšem je k tomu třeba dodat jedno dost podstatné ale. A sice, že aspoň pro mě, tento film není až tak o ději, jako o tom, co ve vás, konkrétních lidech vyvolává za pocity. Donutí Vás to k zamyšlení, jak může všechno souviset se vším a zkrátka a dobře, jak jedna blbost může ovlivnit značnou část vašeho života. Samozřejmě. Zde je to všechno trochu zveličené, ale ta "message" zůstává stejná. A mě osobně tohle hrozně baví. Můžete si nad tím filmem, ale i svým životem takhle přemýšlet při dlouhých cestách autobusem, vlakem a hledat skryté významy apod. Menší SPOILER. Ty 3 ženy, chápu takhle: Jednu miloval on, ale ona jeho ne. Druhá zas milovala jeho, ale on ji ne a až třetí byla ta pravá! A teď si vemte, že třeba jste už jste tu pravou/pravého potkali/y, ale nevíte to nebo jste si ho nechali tzv. proklouznot mezi prsty. Docela blbý co? .... ŽIVOT SE DÁ POCHOPIT POUZE ZPĚTNĚ, ALE MUSÍ SE ŽÍT DOPŘEDU. A o tom přesně je ten film. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku člověk - pochopitelně - neví, která bije, pak začne něco tušit a nakonec kouká, jak politej studenou vodou. Senzační film o křižovatce života. Jak se rozhodnout, teď ? Ale horší je, jak jsem se měl rozhodnout ? Co by se stalo, kdyby .... Každý člověk má tohle v hlavě. Nemovi se jedna z cest znovu rozdvojí (Jeane / Ellis) a nakonec se vše vrátí k Anně. Ano tu má přece nejradši. Skvělé, super, sláva ! PODRUHÉ 30-3-23 No, trochu jsem ubral nohu z plynu - 80% , 4*. Všechno se to děje v hlavě 9 letého chlapce. Tohle mi napoprvé uniklo? Asi ne, je jasné, že ty příběhy nemůžou být skutečné. Člověk si může vybrat. A já si vybral ten s Annou. A je to! ()

burg 

všechny recenze uživatele

Asi to budu ještě hodně dlouho zpracovávat, ale ten film je (ač slepenice různých forem, žánrů, stylů, barev a fyzikálních teorií) naprosto famózní! Jen škoda, že jsme se nedozvěděli více o příběhu modré a žluté. Klidně bych obětoval další půl hodinku času, abych se dozvěděl něco navíc. ()

VelkejViktor 

všechny recenze uživatele

Fuha, to bylo náročný, takhle zmatenej jsem dlouho nebyl. Scénář kolosální, ale zároveň velmi složitý pro běžné oko diváka. Ten, který vstřebal všechny dějové linky, tak má u mě obdiv :). Zatím 3 hvězdy, ale určitě se v budoucnu znovu na film kouknu, rád bych to celé pochopil. ()

igorfer 

všechny recenze uživatele

Při premiéře na 66. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách byl Mr. Nobody pozitivně přijat desetiminutovým potleskem publika. Nedivím se. Také jsem tleskal! ()

Reklama

Reklama