Reklama

Reklama

Výpravný historický film kanadského režiséra Jena-Marca Valléea sleduje první roky vlády královny Viktorie, která nastoupila na britský trůn v pouhých osmnácti letech. Mladičká panovnice si musí vybojovat své místo v rámci zkostnatělého systému a emancipovat se jak ve vztahu k vlivným politikům své doby, tak ve sféře soukromé ve vztahu k panovačné matce a jejímu ctižádostivému tajemníkovi lordovi Conroyovi. V prostředí plném intrik nachází tolik potřebnou oporu ve vztahu k princi Albertovi. Viktorii ztvárnila Emily Bluntová, která byla za svůj výkon nominována na prestižní Zlatý glóbus, prince Alberta hraje Rupert Friend. Ve vedlejších rolích obrazově i technicky dokonale zpracované podívané se představují Jim Broadbent, Mark Strong, Paul Bettany a Miranda Richardson. Snímek získal celou řadu cen, včetně Oskara za nejlepší kostýmy. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (213)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Vrním blahem. Vizuálně jeden z nejkrásnějších filmů poslední doby. Ani mi nevadí sebemenší pokusy o nějaký experiment, tohle dílko je jako antická socha - úchvatná právě svou symetrií a až bolestnou dokonalostí. Jazyček vah stále kmital mezi dramatem a romancí, atmosféru úžasně odlehčovaly skromné, ale přirozené vtipné scény. Jediným mínusem je jen moje soukromá přežranost filmy podobného typu - ve své kategorii jde přesto pravděpodobně o nejlepší snímek, jaký jsem kdy viděl. ()

Thommie 

všechny recenze uživatele

Pokud to beru jen jako drama, tak je to dechberoucí. S tou historičností a životopisností (faktografie mě nezajímá, jde o to, že jí tam bylo zoufale málo) bych přibrzdil. Tedy jako drama je to úchvatnost sama. Skvělá monarchistická atmosféra, pro kterou mám slabost. Jednu chvíli se mi chtělo křičet, "ať žije král", takže za skvěle odvedenou práci jak režijní, tak kostýmní patří tvůrcům jen chvála. Já se na tyhle monarchistický filmy nemůžu dívat, protože jednou přijde den, kdy budu ochotnej dát za monarchii všechno :)))) A Paul Bettany je skvělej herec! ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Výborné historické drama má sice pomalé tempo, ale to je u podobných filmů normální. Vévodí mu úžasná Emily Blunt a skvěle jí sekunduje Rupert Friend. Líbí se mi, že se věnuje mladé nevyzrálé a křehké budoucí královně, která není nijak nadšená svým osudem a cítí se celý život jako ve vězení.Fajn romantika, kostýmy a celkově příběh. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nemam nic proti historickym filmum, pokud snimek pojednava o nejake vyznamne osobnosti, tak bych radeji preferoval prehled o celem jejim kralovani a nejen nejaka epizodka, minimalne pro me temer nezajimava... Prostredi a kostymy se povedly, stejne tak hudba. Dejove neuspokojive, slabe dialogy a podle dobovych maleb byla kralovna Viktorie daleko mene pohlednejsi nez v tomto filmecku, ja nedoporucuji. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Malá okružní jízda mladým viktoriánským obdobím je poučná pro turisty z jiných století a ještě potěší oko estéta, ucho milovníka Strausse, Schuberta i Handela a kdo ještě vlastní duši romantika, sedl si do správného kočáru. Příjemný historický kousek, co neotráví, Emily Blunt není chvályhodně za krasavici, ovšem jako panovnice má svou důstojnost a v nekrálovských chvílích je půvabná jak porcelánová panenka, Paul Bettany ve svém přirozeném projevu rozsvítil každou scénu, ve které se zjevil, obavy byly z Ruperta Frienda, který u mě rozhodně neaspiruje na titul "Muž roku 2009" (ani 2010, 2011, 2012......∞ ), ale v roli okouzleného Alberta byl natolik milý, že jsem o něm nakonec ani nevěděla:-). ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • Šaty, které má na sobě Victoria (Emily Blunt) při prvním setkání s radou, jsou kopií skutečných šatů královny Victorie. Patří ke sbírce britského muzea, avšak z původní černé barvy vybledly do hněda. (hellstruck)
  • „Prímorské“ scény boli skutočne natočené na zámku Belvoir pomocou importovaného piesku a digitálne renderovanej morskej vody. (Svadbos)

Související novinky

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama