Reklama

Reklama

Sex ve městě 2

Trailer 2
USA, 2010, 140 min

Obsahy(1)

Čtyři přítelkyně na život a na smrt, Carrie, Samantha, Charlotte a Miranda, mají i po dvou letech své problémy. Carrie je rozmrzelá z toho, že se svým vysněným partnerem zabředla do stereotypního manželství. Charlotte přesvědčuje své kamarádky, že je šťastná, jim ovšem neujde, že ji dvě malé dcerky připravily o veškerou energii. Situaci jí neulehčuje ani nová chůva, po které pokukuje manžel Harry. Miranda se cítí nedoceněná v práci, kde se po ní neustále vozí nový šéf. Samantha se snaží díky všemožným hormonálním přípravkům potlačit blížící se menopauzu, což se jí daří. A proto se v dobré náladě vydává na premiéru filmu svého bývalého milence, kde se seznámí se šejkem Khalidem. Ten ji pozve do svého hotelu v Abu Dhabi. Pozvání s nadšením přijímá, ovšem pod podmínkou, že s sebou vezme své nejlepší kamarádky. Carrie, Charlotte, Miranda a Samantha se ocitají v kouzelném světě, kde je Khalid zahrnuje péčí a luxusem. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (518)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tak u toho jsem seděl doslova s otevřenou hubou. Okamžitě zařaďuji do šuplíku argumentů pro příští diskusi o úpadku západní civilizace. Dvě hodiny plné pištění Koňského Ksichtu a jeho tlupy šílených krav, promenádování naolejovaných svalovců, kýče, zlata, product placementu a všech nejhorších filmových klišé, na jaké si jen vzpomenete. Zvěrstvo, nevkus, mrhání penězi, nekonečná audiovizuální vivisekce, chvalozpěv na psychicky labilní dutohlavky, které dělají ostudu ženskému rodu. Uff, to jsem si ulevil. Dejte mi něco na propláchnutí mozku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Že jsou jehlové podpatky životní nutností? Pro tyhle emancipované a hubaté Newyorčanky ano, ale zároveň si vždycky dokázaly trefně utahovat z ženských vad a předností a na mužích nenechaly nit suchou. Tyhle dámy, které se neděsily půlhodinových pauz na oběd, se tentokrát pokusily mimo jiné o souboj dvou odlišných kultur a dopadlo to všelijak. Ale popořadě. Je moc velká škoda, že po úvodní velmi slušné hodince se to po polovině pobytu v Abú Zabí zvrtlo natolik, že z poměrně inteligentních hrdinek jsou uječené slípky, z nichž ta hlavní zcela vážně řeší otázku polibku se svým bývalým. Ano, protřelé dámy, které prolezly každou druhou newyorskou postelí, dumají nad cudným políbením. A ty stejné dámy zároveň řeší, proč jsou ženy v muslimském světě zahalené a že jsou vlastně diskriminované (jakmile skupinka Arabek odhodí černé hábity a představí současnou luxusní módu, dostáváme se už mimo mísu). To už jsou momenty (stejně jako samotný útěk z Abú Zabí), které beru jako plivnutí do obličeje seriálu, který vždy sympaticky ubíhal, byl zručně natočený a hlavně vtipně napsaný. A měl sakra styl. Tady jedna řeší blížící se menopauzu, druhá, že si její „stálebožský“ „novomanžel“ večer raději lehne na sedačku a pustí bednu, než aby s ní vymetal luxusní večírky a opulentní filmové premiéry, další se cítí odstrčená v práci a nestíhá besídky svého syna (úplně zbytečné a odbyté téma) a poslední nezvládá svá hlučná dítka a snaží se nemyslet na průhledná trička své nové chůvy. Ale jak říkám, první půlka má spád a zaujme, navrch je tradičně prošpikovaná vtipnými hláškami. Pak se dámy přesunou do země, kde zahalené ženy aspoň neutratí za botox, jak poznamenává Samantha, a jde to s námi všemi z kopce. Neřeším čirou oslavu konzumu (i když toho sténání nad komnatami luxusního apartmánu už bylo příliš), neřeším, že dámy nechtějí zestárnout (ač je to na nich sakra vidět), spíš mi vadí, že v tomhle pokračování vztahové módní ságy všem tak trochu kleslo IQ. Seriálový doyen Michael Patrick King pořád ví, jak nasnímat scénu a nechat vyniknout luxusu a eleganci, ale na 140 minut dlouhý snímek je to místy docela málo. Přesto ne, stydno mi nebylo. A klidně bych si dal i třetí pokračování.. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Druhý celovečerní Sex ve městě je čistá romantická komedie. Nic velkého není na programu a aby to splnilo očekávání velkého biáku (a nešlo jen o další setkání s oblíbenými postavami kultovního seriálu), došlo pro změnu na dobrodružství v Abú Zabí. Carrie je vdaná, proto musí nutně zakolísat při náhodném setkání se svým oblíbeným ex, ale kouzlo Stalo se jedné noci (1934) ji naštěstí opět otevírá oči a pohádka s Bigem může  pokračovat. Tehdy se zdálo, že takto může celý fenomén usnout, ale za chvilku přispěchal nový (a výborný) seriál And just like that...  ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

O dva chlpy lepšie ako prvý film, ktorému som s radosťou udelila odpad. Niektoré vtipné scénky boli fajn, ale ten zvyšok sú sračky a Carrie Bradshawová je v puberte zamrznutá puča, ktorú by som s radosťou udusila brokátovým vankúšom značky Chanel. Dávam veľkorysé 2* za Abú Dabí, hormónovú Samanthu a opatrovateľku bez podprsenky. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Navstevu prvniho SATC v kine dodnes povazuji za nejodvaznejsi akci sve kino kariery, takze je ma povinnost zanalyozvat i dvojku. Jedna se o v podstate stejny material v blede ruzovem jen s exotictejsim nadechem luxusni dovolene v Arabskych emiratech, diky kteremu je i cely film ve finale o neco atraktivnejsi a dobrodruznejsi, nez jednicka. Stale vsak plati, ze Carrie ma neskutecne otravny hlas, coz rozhodne neni sexy a Dior ani Louis Vuitton ji to nezachrani. "Can this wedding get any gayer?" 6/10 ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • V úvode Carrie hovorí: „Do New Yorku som prišla v utorok, 11. júna 1986.“ Podľa kalendára však v ten deň bola streda. (ash99)
  • Perličkou je krátky návrat do 80. rokov minulého storočia, v ktorom zistíme, ako sa hrdinky spoznali. (Very_kuul)
  • Pro vytvoření Samanthiny kanceláře posloužila restaurace Two Times Square v Marriot Renaissance New York Hotel. Mezi další stavby spatřené ve filmu patří honosný dům Steva a Mirandy v Brooklynu, exteriér nóbl Ziegfeldova divadla, ve kterém se odehrává premiéra Smithova filmu, hala nově zrenovovaného Empire Hotel, která posloužila jako místo pro natočení after-party po premiéře, a pochopitelně předek Carriina starého bytu na 73. ulici, nacházejícího se na Perry Street v Greenwich Village. (Dlee)

Reklama

Reklama