Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 2

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 085)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejprve považuji za nutné vyjádřit svůj vztah k původní Raimiho Evil Dead trilogii. Jedničku uznávám jako velmi slušný vážný horor, který však dnešníma očima trpí nízkým rozpočtem a špatnými (na svou dobu dobrými) triky a maskami. Dvojka už jde svým přehnaně komediálním pojetím hodně mimo mě, no a Army of Darkness ... to už je vyloženě sranda. Nějakého výrazně kultovního statusu se původnímu Evil Deadu zkrátka v mých očích nedostává, což může být jedním z důvodů, proč se mi nová verze hodně líbí. Každopádně jsem se na remake zprvu odmítal těšit, neboť jsem čekal něco jako novou Noční můru, tedy tuctový sterilní komerční produkt, který známou značku jen drze využívá. Intenzivní a výjimečně povedené trailery mě však přesvědčily (a přesvědčily asi i spoustu lidí, kteří jinak o hororový žánr zavadí zhruba jednou ročně, a kteří si tu teď stýskají nad přehnanou brutalitou - paradox). No a pravdou je, že výsledný film je přesně tím, co trailery slibovaly. Tedy brutální, intenzivní, špinavou hororovou jízdou, která v kinech v posledních letech nemá konkurenci. Což vlastně není tak těžké, když nejvážnějšími současnými konkurenty na poli gore hororu jsou nepodarky jako třeba tento. Evil Dead ovšem není jen násilným, krvavým masakrem, ale překypuje i bezútěšnou, depresivní atmosférou, a to takřka od první minuty. S postavami se seznámíme už uprostřed depresivního lesa a až do konce filmu se z něj nedostaneme. Má to obrovské tempo, je to intenzivní - a pro mě osobně to byla nejzábavnější návštěva kina za poslední rok (možná s výjimkou Tarantinova Djanga). Scenáristicky to samozřejmě není nic objevného - ale co taky chcete provést s vážným zástupcem námětu "študáci v chatě v lesích" rok po Cabin in the Woods, že jo... Nejlepší prostě vsadit na klasiku a dát fanouškům to, co čekají. Jediná zásadnější výtka směřuje k postavám, konkrétně k jedné z nich. Bloncka Natalie se v prvních minutách představí, pak ji zhruba půlhodiny není vidět (při pouhých 5 postavách!!!), načež se velmi efektně odebere na onen svět. Nemám s tím ovšem tak silný problém, abych za to strhával celou jednu hvězdu, protože jinak je nový Evil Dead přesně tím, co jsem od něj očekával. Je přesně tím, co jsem od něj chtěl, a gratuluju Alvarezovi za to, co se mu povedlo natočit. A taky gratuluju všem divákům, kteří jeho fanouškovský zápal (i přes menší problémy scénáře) dokážou ocenit. Pro zbytek publika jsme nejspíš zvrhlými nemorálními bytostmi, co nerozumí umění. Ale s tím už se nějak musíme smířit :) PS: Na závěr ještě přidám citaci z recenze na Bloody Disgusting, se kterou se plně ztotožňuji: "This is your Avengers, this is your Avatar, this is whatever you’ve been wanting a “big” horror movie to be for over a decade. Not a perfect movie, but a near perfect experience." ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Perfektní surový horor s klasickým příběhem, kdy študáci najdou knihu a samozřejmě z ní přečtou náhodné pasáže, kterými omylem vyvolají něco temného. Přestože, je příběh řekněme pouze nadprůměrný, tak velice oceňuji míru strašidelnosti. Po skoro celou dobu sledování jsem byl napjatý a určité scény mne dostaly až z mé komfortní zóny. Dále musím říct, že jsem se i docela bál, což se mi již příliš často nestává. 90% PS: Sice netuším, v čem je kromě délky rozdíl, ale sledoval jsem prodlouženou verzi (SE: 97 min) ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Intervence bez legrace! Devadesátiminutová jízda vydlážděná odpadajícími končetinami, hloupými dialogy, podivně narýsovanými charaktery a nefungujícími vztahy končící jako proti-menstruační manifest o nelehkém údělu ženy, která jednou za čas musí svést boj o vlastní tělo se svým prémiově osobním démonem. Ve výsledku celkem neškodná "zábava" s ponaučením, že lepící páska zastaví jakékoliv krvácení. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Uf! Dobře, nesrovnávám ani s jedničkou, ani s dvojkou. Chci strašidelný horror, což nový Evil Dead bohužel není. Proč 3*? Za kameru - ne tu okopírovanou lítací, ale za záběry lesa a jako celek vůbec, za hudbu (dobře, byl tam slyšet Orff, no a?) a za trikové efekty+masky. I když jsem popravdě (dle komentářů) čekal větší maso, ale budiž. A Ash. Jistě. Už mě fakt přestává bavit klišé, kdy jako poslední zůstane ženská. Takže Ash. A co je špatně? To, co dělá horror horrorem - atmosféra, hrůza, děs, mrazení. S přibývajícími litry krve se film v závěru přehoupl do komedie. Myslím, že Francouzi by to udělali lépe... p.s.nejlepší jsou závěrečné titulky... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vysoký zážitkový potenciál, potopený nízkym IQ. Postavy sa opakovane chovajú ako naivní idioti a v riešení situácií robia neopodstatnené kroky ako v najbéčkovejších hororoch. Dostatok pozitív ale toto fopá prehlušuje (doslovne): Násilie, krv a nechutnosti sú spracované delikátne, veľa scén je veľmi intenzívnych aj pre otrlého horového diváka, tempo filmu masakrálne (!), krvavý dážď vo finále pôsobivý a zvuk syrény, podprahovo vyvolávajúci v divákovi paniku, perfektný. V rámci remakov hororových klasík, na ktorých sme vyrastali, jeden z tých lepších. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (52)

  • Ve scéně, v níž prší velké množství krve, bylo použito padesát tisíc galonů červené falešné tekutiny. (Ownerko)
  • Kresba z knihy mŕtvych nápadne pripomína obal pôvodného filmu Evil Dead (1981). (Déé X Géé)
  • Režisér Alvarez uvedl, že se mu příčí „laciné lekačky“ a nehodlá úmyslně používat hudební podněty k zesílení dojmu ve scénách, ve kterých se nakonec nic nestane. (Ownerko)

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama