Reklama

Reklama

Resident Evil: Odveta

  • Německo Resident Evil: Retribution (více)
Trailer 2

Smrtelný virus společnosti Umbrella Corporation dál pustoší Zemi a mění světovou populaci na legie masa, které jedí Nemrtví. Jediná a poslední naděje lidské rasy v podobě ALICE (Milla Jovovich), se probudí v srdci nejtajnější operace společnosti Umbrella a odkrývá víc o své tajemné minulosti, jak dále pátrá v komplexu. Alice, bez bezpečného útočiště, pokračuje v honbě na ty, kteří jsou odpovědni za šíření epidemie; honbě, která jí dovede z Tokya do New Yorku, Washingtonu a Moskvy a vyvrcholí ohromujícím odhalením, které ji donutí znovu přemýšlet o všem, o čem si dosud myslela, že je pravda. Alice, které pomáhají noví spojenci a staří přátelé, musí bojovat tak dlouho, aby přežila a unikla nepřátelskému světu na pokraji zapomnění. Konec se blíží. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (993)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Moje přání po předchozím díle bohužel nebylo vyslyšeno a byl natočen díl další ... No o čem to je ... O debilním vizualu, kde si po temném a relativně atmosférickém předchozím díle užijeme hlavně bílé barvy (!!). A to bílé jak uvnitř budov, tak i venku "v přírodě" ... Módní přehlídka stále stejně zmalované Jovovichové, s tím, že jí sekunduje ještě Rodriguezová (naprosto není můj typ a tu herečku nesnáším ...) a jedna japonečka. No a teď si představte těch pár digi-příšerek, které fakt dnes už neohromí a jinak vlastně jen akci ... Já mám akci rád. Mám rád, když se postavy ve filmu řežou od začátku do konce na všechny způsoby. Ale musí to umět, nebo to musí sakra umět natočit dobrej choreograf. A v tomhle film právě na celé čáře opět selhává. V konkurenci se stejně tak intelektuálně prázdnými akčňáky poslední doby Underworld: Probuzení (2012) a Total Recall (2012) je tohle prostě trapnost, ubohost a urážka všem bojovým stylům a filmovým fightům obecně!! Jovovichová prostě není Beckinsalová, která by jí měla v nějakým novým akčňáku pořádně natrhnout prdel ... doslova ... ;-)) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

To, že si v Maximu přečtete dvoustránkovej článek o tom, jak pořádně uspokojit ženskou, z vás ještě odborníka neudělá, stejně si jí budete muset nejdřív pořádně osahat. Pan Anderson si ale evidentně věří a tak místo osahávání gamepadu zjevně věnoval své nadšení spíš Mille (vždyť já se mu vlastně ani nedivím) a nastudování Resiho v nedostatkovém čase sfoukl jen nějakým tím článkem z PS magazínu a videem z youtubka. A tak tu máme díl, který už není ani Resident Evil, ani akční survival, ale prostě jen tupé scifíčko se zombíky, které potvrzuje, že Afterlife byla jak ve filmografii mistra Andersona tak v celé filmové sérii opravdu jen obrovská náhoda. Afterlife mě konečně navnadil, abych se taky jednou na další díl těšila, načež přišla opravdická odveta mé naivitě v podobě dílu, kterému by víc slušel název Resident Evil: Úpadek. Přesně tím totiž je, ze všech dílů právě v tomhle nejvíc selhává děj, jakákoliv kvalita, i fakt, že se v tomhle Residentovi nachází valná většina zásadních (mých nejoblíbenějších) postav herní série. Ani 3D: *** není tentokrát takové jako ve starším bratříčkovi. Sem tam se nějaký pěkný efekt sice objeví a pořád nabízí více, než hromada jinejch filmů, ale rozhodně nemáte pocit, že vám z televize vylítala pěkná hromada svinsta, který bude potřeba uklidit (jak důvěryhodně to působí), jako tomu bylo v předchozím případě. Jediný, co tenhle film, jednoznačně nejhorší díl celé filmové série, dělí od odpadu, je hudba (která je beztak zkopírovaná z Afterlife) a fakt, že Ada Wong je vzhledově i povahově nejpodobnější svému předobrazu (a je ze všech na plátno převedených postav pomalu i jediná), ačkoli asiatku z ní taky dělat nemuseli. PS: Vím, že konkrétně za tohle může už hra, ale filmy mě jen utvrdily v tom, jak evidentní je v Executionerovi snaha o Residentovského Pyramid heada. PS2: Přijde jenom mně, že v porovnání se svými herními předobrazy jsou všichni chlapíci v nerozpixelované podobě o dost ošklivější? PS3: Milla v tom hábitu vypadá jako Koopa ze Super Mario Bross :D ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Já už toho viděl fakt hodně. Viděl jsem Mrakomora opalovat se na pláži v Karibiku, prase divoké najíst se vidličkou a nožem, viděl jsem i Jigsawa v patnáctém díle Saw, jak říká, že ve trojce nezemřel on, ale jeho klon. Viděl jsem dokonce i Chucka Norrise, když si v KFC objednal Big Mac... a dostal na držku. Ale ještě jsem snad neviděl tak nudný, zbytečný a předvídatelný film jako je pátý Resident. Naprosto všechno je dané a křišťálově jasné, kam se posuneme v příštích pěti minutách, kdo to odsere, jak to skončí, apod. Mimochodem začíná mě šíleně iritovat to, že vždycky někdo padne mrtvej k zemi, aby následně po několika vteřinách obživl (nemyslím zombie) a dál se rval, střílel, mlátil. O Mille platí pořád to stejné, je a asi vždycky bude luxusní kočka, ale v akčním módu jí nevěřím ani držení zbraně. Lítá na drátech jako smyslů zbavená a střílí nemrtvé do hlav. It´s all. Monstra nevyužitá, triky jakžtakž, za to výdělky sérii pošoupnou k šestce. Výborně! Už nám to zavání odpadem!, Andersone! 65 miliónů dolarů(rozpočet)/222 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v (3D) kině v originále. Milla se už popáté vrací k nakopávání mrtvých zadků. A s ní se vrací prakticky všichni, kteří měli co dočinění s některým z předešlých dílů. Resident Evil: Retribution není vůbec špatný film - především začátek, jak už je zde několikrát zmíněno ostatními, je takřka geniální. Pak sice následuje trochu WTF moment, který vlastně definuje tento díl (nebudu spoilerovat, ti co film viděli, vědí, co mám na mysli) ale když to přijmete, tak vás čeká slušná zábava. Přišlo mi, že tento díl se více přiblížil hrám, hlavně ty hrátky s kamerou (postava si myslí, že je v bezpečí, podívá se nahoru a najednou je tam monstrum) byly stejně jako ve hře, když se změní kamera, tak zjistíte, že tam něco je. 3D bylo fajn, obraz byl čistý a sem tam na vás něco vyletělo z plátna, takže taky spokojenost. Je škoda, že v momentě, kdy film začne být opravdu zajímavý, to utnou (a to po čtyřce jsem si myslel, že otevřenější konec snad už nemůže být, ale přijde pětka a my zjistíme, že může). Zkrátka a dobře - pokud jste viděli všechny předchozí díly a užili jste si i přesto, že víte, že to nejsou žádné klenoty, tak by se vám i tento díl mohl líbit. V opačném případě tento film ignorujte. 80 %. P. S. Bingbing Li je nejvíc hustěkrutopřísné jméno, které jsem za posledních pár let slyšel. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

3D KINO/// Obsazení 9/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 10/10/// PLUS: především úvodní titulky, které jsou naprosto úžasné, moje oblíbená Bingbing LI alias moje oblíbená Ada Wong, potěší i další postavy a rovněž tak herci jako Kevin Durand, Michelle "hraji ve všech akčních filmech" Rodriguez a Sienna Guillory, efekty, akce, perfektní hudba MÍNUS: je to v zásadě jenom akční výplach u kterého nesmíte moc přemýšlet (nejlépe vůbec) a taky mě to v celkovém kontextu nechalo chladným, prostě akce na jedno zkouknutí, snahu oživit mrtvé postavy nebudu raději komentovat***Celkem 78%***Tuhle sérii mám prostě rád a i když si asi pátý díl tak vysoké hodnocení nezaslouží (přinejmenším za scénář), přesto si nemohu pomoct. Jen jsem vypnul mozek, uvolnil se a kochal se krásnými záběry a hodně zajímavým hudebním motivem./// PS: V současné době vyšla hra s pořadovým číslem 6, bude se ho snažit i filmová série dohnat a přijde se šestým filmem? Pokud bych do toho počítal i animované filmy, tak už ta filmová série tu herní překonala. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (26)

  • Tvůrce speciálních maskérských efektů Paul Jones se inspiroval designem modrošedých zombiích z filmu Den mrtvých (1985). (Sykii)
  • Alice Abernathy (Milla Jovovich) ve svém novém kostýmu nápadně připomíná Reginu z PS hry "Dino Crisis" (1999). (Halloween9)
  • V októbri 2016 sa film umiestnil na 98. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias" webu PrettyFamous. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Zkáza Pompejí bude sexy

Zkáza Pompejí bude sexy

27.02.2013

Ať už jste jakéhokoli pohlaví. Epos Pompeii totiž našel hlavní představitele v Kitu Haringtonovi (Jon Sníh ze Hry o trůny) a Emily Browning (kočka ze Sucker Punch). Kit si zahraje otroka bohatého… (více)

Reklama

Reklama