Reklama

Reklama

Město divů

(seriál)
  • USA Magic City
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2012–2013), 13 h 44 min (Minutáž: 47–55 min)

Hudba:

Daniele Luppi

Hrají:

Jeffrey Dean Morgan, Olga Kurylenko, Danny Huston, Steven Strait, Christian Cooke, Jessica Marais, Elena Satine, Dominik García-Lorido, James Caan (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Miami Beach, 1959.
Zatímco Ike Evans oslavuje Nový rok ve svém luxusním hotelu Miramar Playa, Havana padá do rukou Castrových rebelů. Jsou to neklidné časy v Miami, ovšem zároveň je to místo, kde je třeba být. Jsou tu Kennedyovi, mafie i CIA. A je tu také Ike, hvězda svého hotelu Miramar Playa.
Jenže za všechno se platí. Aby mohl financovat svůj sen, upsal Ike duši mafiánovi Benu Diamondovi, jemuž přezdívají Řezník. Ikova manželka Vera, bývalá showgirl i jejich tři děti k němu vzhlíží a považují ho za čestného muže. Ike však, i kdyby chtěl, nemůže porušit smlouvu s ďáblem. Jeho život je jedno velké divadlo. Vlastně nic v hotelu Miramar Playa není jak se zdá. Přes den se všude hemží klauni a hosté se nadšeně učí ča-ču. V noci se však manžílkové tajně schází s prodejnými krasavicemi, zatímco ostatní obyvatelé Miami se scházejí, aby si poslechli legendární zpěváky, muzikanty a komiky.
Ikův svět je vratký jako domeček z karet a on se ho snaží udržet pohromadě, bojuje za svou rodinu a Miramar Playa... ve Městě divů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (51)

emma53 

všechny recenze uživatele

Nádherná vizuální podívaná, skvěle vytvořená retro atmosféra, hezký mužský, pochopitelně v čele s Ikem (J.D.Morganem), krásné ženy, super bouráky a i když dějově to klouže trochu po povrchu, tak po zhlédnutí celé série musím říct, že mě to nakonec chytlo a krásně se na to dívalo, takže pokračování bych určitě uvítala . Jako relax tenhle seriál s klidem doporučím. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Óóó, tak tohle je lahůdka. Další seriál, u kteréhu budu přibírat kila při vysedávání před bednou. Já tušil, že se do toho nemám pouštět. Sakra. /// 2. sezóna /// A jdeme o bodík výše… tohle je mafiánský bonbónek par excellence. Uhrančivý psychopat bez skrupulí Ben Diamond, neodolatelný elegán Ike Evans a stále božská Vera. James Caan jako überboss? No ty vole! Obrovký těšinger na další sezónu. ()

Reklama

arbitr 

všechny recenze uživatele

(7) Pomalejší rozjezd, ale pak se mně ta retro mafiánská atmosféra dostala pod kůži, k tomu krásné ženské, a tak po první sezóně (8 ep.) jsem litoval, že byla tak krátká. Další řada je doufám nabíledni a já si přeji, ať je to co nejdříve. Po druhé sezóně (8 ep.) přichází od stanice Starz špatná zpráva, že seriál končí. Jak už bývá poslední dobou pravidlem, když se začně nějaký seriál slibně rozjíždět. Druhá polovina druhé sezóny už měla všechny atributy mafiánského seriálu, jakých nikdy není dost, ale nově připravované seriály a hlavně rating jej holt pohřbil. Pro mě velká škoda, ale věřím Starz, že v budoucnu uvolněné místo zaplní opět kvalitou. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Neustálé šukání a nahý holky v bazénu nenahradí kvalitní dialogy, scénář a herecké výkony (např. Kurylenko je příšerná). Čtu tady přirovnání ke Casinu nebo Sopránovým...ani náhodou. Seriál (narozdíl od zmíněných) klouže po povrchu a jednoduše není uvěřitelný. Průměr. Bohužel:-( Zlatý Boardwalk Empire - TO je pravý retro seriál z prostředí mafie! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento seriál neosloví každého a už vôbec nie náročného seriálového diváka. Je totiž hlavne pre milovníkov tej doby (prelom 50.tych a 60.tych rokov minulého storočia) a tiež priaznivcov mafie. I keď tu nie sú mafiánske rodiny, je tu pár gangstrov ako sa patrí. Čo ma na seriáli hneď očarilo, bolo práve to, čo mám na filmoch a seriáloch najradšej a to doba 50.tych rokov. Tá úžasná atmosféra sa tu podarila na jednotku, na automobiloch sa nešetrilo a kedže sa blížia 60.te roky, automobily začali dosahovať tvarov rakiet. Ďalej by som menoval za klady všetky kostými a všetko vybavenie. Nieje to len sem tam jeden dobový telefón alebo niečo podobné, ale v retro štýle je celý hotel, od recepcie po hotelové izby. V každej časti je nejaká zápletka, a vždy nejaká tá vražda. Možno by sa dokonca dalo nazvať - poprava. Jeffrey Dean Morgan to všetko skvele ťahá, je to charizmatická postava a jeho mladučká žena - Olga Kurylenko je pastvou pre oči. Skúste dať šancu prvej časti a sami uvidíte. ()

Galerie (341)

Zajímavosti (3)

  • Seriálová role Bena Diamonda je producentem a tvůrcem seriálového námětu Mitchem Glazerem psaná přímo pro dispozice herce Dannyho Hustona. (Conspi)
  • Natáčení probíhalo na Miami Beach. (prokda)
  • Tlustý svazek, který si v posteli v druhém díle seriálu čte Vera Evansová (Olga Kurylenko), je kniha Exodus, nejznámější a nejprodávanější dílo amerického autora Leona Marcuse Urise. Kniha o 626 stranách s židovskou tématikou byla prvně publikovaná v roce 1958 Doubleday & Company. (Conspi)

Reklama

Reklama