Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

(seriál)
  • USA Mindhunter
Trailer 3
USA, (2017–2019), 17 h 1 min (Minutáž: 34–74 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Stacey Roca, Hannah Gross, Joe Tuttle, Cotter Smith, Albert Jones, Lauren Glazier, Michael Cerveris, June Carryl (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

S oběma hlavními hrdiny, agenty FBI, se vracíme v čase do roku 1979. Společně s mladým agentem Holdenem Fordem (Jonathan Groff) a jeho zkušeným kolegou Billim Tenchem (Holt McCallany) se podíváme nejen do věznice, kde jsou vězněni ti nejhorší a nejbrutálnější sérioví vrazi, ale především do jejich hlav – s cílem dopadnout ty násilníky, kteří stále běhají po svobodě. (geklon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (378)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Fincher v klasicky fincherovském dramatu precizně roztaženém do deseti postupně gradujících epizod, vesele směřujících k mrazivému finále, kdy si divák stejně jako hlavní postavy uvědomí - že vlastně neví vůbec nic. Sežráno i s navijákem. Přerod Jonathana Groffa geniální (a na konci mi došlo, proč byl obsazen), soundtrack chci okamžitě domů, a kde je sakra ta druhá řada? 9/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Moje očakávania neboli naplnené. Od projektu, na ktorom sa zúčastňuje pán Fincher očakávam maximálnu kvalitu a ten pocit, že sa nedokážete odtrhnúť od obrazovky. Tu to za celý čas neprišlo, okrem vyslovene dobrej poslednej časti prvej série, ktorá naozaj navnadila na sériu druhú. Ale hodnotenie prvej je len priemerné, ako by tých 10 častí bolo len rozbehom k niečomu väčšiemu, čo len príde. Najlepšími pasážami boli scenáristicky vybrúsené debaty so sériovými vrahmi v base, ale dej sa posúva len pomaly. A tie psychologické kecačky ako v Mlčaní jahniat nemusia byť každému po chuti (mne nevadili). Šancu pokračovaniu ale dám. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako celek musím Mindhuntera hodnotit jako precizní filmařinu. Ještě aby ne, když v tvůrčím týmu sedí samotný mistr puntičkář David Fincher. Seriál přišel do předetektivkované doby, ale osvěžil ji tak dokonalým způsobem, že určitě stojí za svůj čas. Už jen kvůli své psychologii, rozvykládanému a logickému vyšetřování vražd, ať už dávných nebo současných, vtahující kameře a vynikajícím hercům. Sekvenční vrah? Ne, líp odpovídá označení sériový. Vítejte v myšlenkovém pekle Davida Finchera, Olshaka, Douglase a Groffa. Podrobněji u každé série. 85% ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že další série nejspíš nikdy nepozná světlo světa, je čas napsat mistrovskou recenzi. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Koukám, že se mi seriál nelíbil tak jako ostatním, ale stejně je to za mě solidní osmička. Někdy to prostě bylo krapítek nudnější, nějaký případy trvaly až moc dlouho na můj vkus.. no znáte to - když máte detektivku, je to vždycky tak pade na pade. No a teď si vemte, že je to k tomu celý prakticky jedno velký interview. Čímž nechci říct, že by se mi Mindhunter nelíbil, vůbec ne. Koukat na rozhovory s vrahama bylo zábavný jako prase, a nikdy bych neřekla, že mě to může kdy zabavit. Ale hold, když tam bylo něco jinýho.. řekněme nedosahovalo to takové úrovně zabavení. :D A jelikož tohle celý právě vyznělo, jakože se mi seriál vůbec nelíbil, radši končím. Hodnocení: solidní osma/10 ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Seriál pojednávajúci o začiatkoch modernej behaviorálnej metódy a profilovania v prostredí FBI. Forma je vycizelovaná do posledného detailu, ale scenáristicky sa jedná o variáciu na HALT AND CATCH FIRE v prostredí federálnych vyšetrovateľov. Kriminálna línia je v podstate druhoradá a rozhovory s vrahmi sú síce zaujímavé, ale ak hľadáte seriál o ich zvrátenej mysli, odporúčam návrat do dôb nedávno minulých (napr. PROFILER). Tunajšie komentáre zasa blábolia o niečom, čoho sa v tejto sérii vôbec nedočkáte. (22.10.2017) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (26)

  • V epizodě zazní při časové montáži píseň „Fly Like an Eagle“ od Steve Miller Band (verze z roku 1976). (J.F.B.)

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

David Fincher dotočil svůj nový film

David Fincher dotočil svůj nový film

31.03.2022

Tradičně si režisér David Fincher (Sedm, Zodiac) mezi svými filmy nechává pár let rozestup, oblíbený tvůrce teď ale naštěstí fanoušky na svůj další projekt po poněkud úzce zaměřeném Mankovi nenechá… (více)

David Fincher odhalil nový projekt

David Fincher odhalil nový projekt

14.10.2021

Tajemný tweet stránky Netflix Film tento týden nalákal filmové fanoušky na nové oznámení od režiséra Davida Finchera (Sedm, Zmizelá). Spekulovalo se o třetí řadě Mindhuntera, případně filmovém… (více)

Reklama

Reklama