Reklama

Reklama

Špion, který mě miloval

  • Česko Agent, který mne miloval (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Studená válka v plném proudu, James Bond v nejlepší formě. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská jaderná ponorka po nečekaném výpadku energie záhadně zmizí z armádních radarů. Totéž se stane s jednou ruskou ponorkou. Britský tajný agent 007 James Bond je kvůli incidentu odvolán z úkolu v Alpách, kde stačí v sebeobraně zabít sovětského agenta KGB. Jeho první cesta vede do Káhiry k bohatému překupníkovi Fekkesovi. Ten měl na černém trhu zprostředkovat prodej mikrofilmu s plány zařízení, které umožňuje právě sledování ponorek. Zde se Bond setká s ruskou agentkou XXX, půvabnou majorkou Aňou Amasovou, stejně jako se zabijákem Sandorem a především s nezničitelným obrem s přezdívkou Zub. Zabiják, který kromě svých svalů používá i stisk umělého ocelového chrupu, pracuje pro loďařského magnáta Stromberga. Bond s Amasovou musejí spolupracovat, aby odhalili Strombergův zločinný plán: šílený boháč s pomocí obřího tankeru ukořistil obě ponorky a teď z nich chce vystřelit jaderné střely na New York a Moskvu. Tím hodlá vyvolat celosvětovou jadernou válku a zánik lidstva na zemském povrchu. Zároveň buduje podmořská města pro novou „nezkaženou" civilizaci. Bond a Amasová se v boji proti Strombergovi osvědčí jako skvělí spolupracovníci – ovšem jen do chvíle, kdy se ukáže, že ruský agent, kterého 007 zabil v Alpách, byl Aniným milencem... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (380)

mcb 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších bondovek vůbec. Může se na to hlavně neskutečná nadsázka a humor, které dělají ze Špiona jednoznačný vrchol, co se týče ohledně dotažení typických "bondovských" propriet do maxima. Záchrany na poslední chvíli, šílené vynálezy, záporák sídlící v nedobytné pevnosti, velká porce naivity a nadsázky, výborná chemie mezi ústřední dvojicí a především naprosto dechberoucí akční scény, u kterých lze vidět, jakým inspiračním zdrojem se staly pro budoucí filmaře. Nevyslovitelnou radost mi dělala také hudba - hlavně krásná úvodní píseň a pozměněná bondovská melodie pro akční scény. Moore zde, na rozdíl od ostatních dílů, není vůbec pro smích - takhle bych chtěl taky umět lyžovat! ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

První bondovka, která mě nejen rozesmála, ale občas i slušně pobavila. Sice okoukané a předem prohlédnutelné scény jsou naskládány umně za sebou, tak že i když se vysmíváme jejich nesmyslnosti, jsme zátáhnuti poměrně hluboce do děje a tento dvouhodinový film strávíme bez výraznější újmy. Možná pouze při honičce, kdy je Bond pronásledován nejprve motocyklem se sidecarou, posléze automobilem a nakonec vrtulníkem, pilotovaným značně přihlouplou kráskou, která s Bondem před pár minutami flirtovala, už nabudeme po chvíli neodbytného pocitu trapnosti, jenž je však brzy vykompenzován neodolatelnou vynořovací scénou. Nejsympatičtější postavou je pochopitelně Richardem Kielem neodolatelně ztělesněný Zub, který nás potěší svou pro bondovky netypickou nesmrtelností. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jelikož si díly Bonda dávám v opačném pořadí, tedy pozpátku, tak se mi upřímně po Moonrakerovi ani příliš nechtělo jít do dalšího dílu. K mému údivu je ale Agent, který mne .... velice povedený a víceméně logický díl. Takže vše co mi neskutečně vadilo na Moonrakerovi (Star Wars hrátky) tady zkrátka není. Což rozhodně oceňuji, navíc padouch v podání Curda Jürgense je opravdu na úrovni. Nelze rovněž opomenout krásnou Barbaru Bach. 70% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nejvydařenějších bondovek, které dokonce ani nevadí Roger Moore. Jsou zde dobré akční scény, v rámci žánru slušný příběh, nechybí humor a skvělí záporáci. Je to vyvážený koktejl všeho, co by měla správná bondovka mít. Část děje je sice vlepena do egyptských kulis, respektive do okolí všech slavných egyptských památek, ale naroubování není tak násilné, že by to působilo úplně blbě. Podmořská laboratoř je zfilmovaným snem snad každého, kdo četl kapitána Nemá. Jestli kdy Moore dosáhl v bondovské sérii vrcholu, je to zde. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalšia výborná bondovka, tentoraz Bond zachráni svet pred hrozbou tretej svetovej vojny ktorú chce vyvolať zloduch Stromberg, ktorý sa sám skrýva vo svojom paláci pod vodou, odpálením rakiet na Moskvu a New York. Skvelá vedľajšia rola Richarda Kiela ako čeľusti. Zábavný Bond, ktorý prvýkrát predstavil geniálneho zloducha Jaws a s ním nezabudnuteľnú scénu v egyptských ruinách. Hlavný zloduch Stromberg zas tak výrazný nieje, ako by mohol byť. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (51)

  • Svetová premiéra filmu sa uskutočnila v londýnskom kine Odeon Theatre, tak ako sa na agenta jej veličenstva patrí, symbolicky 7. júla 1977 (7.7.77). (beso74)
  • Richard Kiel mohl mít kovové zuby v ústech kvůli nepohodlnosti souvisle jen 35 vteřin. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno