Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (523)

Marator 

všechny recenze uživatele

NALÉHAVÉ DOPORUČENÍ!!!! Bradley Parkre UŽ NIC NETOČ!!! Věděl jsem, že půjde o typický scénář. Mladí Američani navštíví "děsivou" východní Evropu a všichni postupně umřou. Chtěl jsem se na to podívát čistě se zájmem o vybydlenou a industriální architekturu města Pripjať a 2 km vzdálenné Jaderné elektrárny Černobyl. Kdybych tušil, že to není točené přímo na místě a v podstatě se to ani trochu nepřiplížilo skutečné podobě opuštěného města, nesnažil bych se na tento brak ani pomyslet. Existuje tolik materiálů v podobě fotek, jak vypadá místo katastrofy z roku 1986, ale těmhle lajdákům ani nestálo za to, se nad tím pozastavit. Proboha aspoň ty chladící věžě (známe třeba z Dukovan),které tam rozhodně nestály, nemusely být! Proto jsem se ptal, proč spojovali tuhle hororovou sračku s Černobylem? A hned sem poznal, jak jsem naivní. Přece kšeft. 1 hvězdičku dávám jen za to proběhnutí medvěda obyvákem. To mě pobavilo. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela překvapen tím jaký pouštěl tento film strach. V návaznosti na skutečné události v Černobylu se tento strach umocňoval tak, že musíte přemýšlet je-li to vůbec možné. Samozřejmě to možné není. Film má své pro i proti. K reaktoru by vůbec nedošli. I holohlaví lidožraví obyvatelé města Pripjať, kteří žijí ve skrýších byli možná trochu přes čáru. Konec filmu byl nekompromisní a chválihodný. Dám spravedlivé a zasloužené tři hvězdy... ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

"Horor" z cernobylskeho prostredia z mesta Pripjať, odohrávajúci sa v opustenom areáli mesta. PLUS: atmosféra opusteného mesta, celkový dojem - ale len myšlienka, že sa to skutočne stalo naháňala hrôzu ( nemyslím mutantov , ale výbuch reaktora), film s obrovským !!! no nevyužitým potenciálom MINUS: nudné a hlúpe dialógy, žiadne hororové ba ani lakacie scény, nudný záver, predvídateľnosť, slabé herecké výkony bez emócií. Film....skôr dokument, ale horor nie... ()

dannyd14 odpad!

všechny recenze uživatele

Dobre ošetrená atmosféra, ale herci spolu so scenárom boli silno ožiarení. Záver je v podaní tragikomédie. ()

frmoll 

všechny recenze uživatele

Opatrně, spoilery. Připravovali se na 1. máje, slavnosti jara. Pokud si uvědomíme, že se na Ukrajině slaví stejně jako v ČR svátek práce, tak už jenom z této věty lze usoudit, že tento film nebude zrovna sociologickou studií východní Evropy. Černobyl i Ukrajina jsou pouze prvoplánovým tahem filmařu - podle nich žijí na Ukrajině pouze drsní lidé, vojáci mají mnohem drsnější výraz než kdekoli jinde, lékaři jsou bezcitní a tak dále. Stejně tak naivní je představa o zóně a Pripjati - pochopím že se v ní mohou prohánět divocí psi, s trochou skepsí taky, že ve vodě můžou plavat trochu podivné agresivní ryby, ale když na skupinku ve třetím patře paneláku zaútočí medvěd, tak se mohu smíchem popukat. Nemluvě již o zmutovaných lidech, kteří žerou syrové maso. Posledním co mi připadalo vtipné byla nemoc z ozáření, kterému byli naši hrdinové vystaveni - jdou reaktorem, stěžují si že nic nevidí a sem tam jim na těle teče krev. Otrava zářením normálně probíhá tak, že lidé upadnou do kómatu a pak umřou, při menších dávkách dezorientace a pak vykrvácení zevnitř. Naši američtí hrdinové holt asi mají nějak jinak stavěná těla. Tak. To by bylo k tomu, jak se filmařům podařilo vypořádat s prostředím jejich hororu. Nyní k hororu samotnému. To, že skupina lidí jede do Pripjati, tam je jim rozbito auto a pak jeden po druhým zemřou, bych osobně nenazýval dějem. Dialogy dosti nesmyslné (možná to bylo hnusným dabingem), například ve scéně kdy jednomu notně krvácí z nohy (pochybuji že by to přežil) a jeho bratřik se ho ptá, jak se mu daří? Já osobně bych buďto neodpověděl vůbec nebo něco sprostého, ale světe div se odvážný jinoch odpovídá dobře, ale že by se mu prý hodila pomoc. Nádhera. Nuže líbilo se mi vůbec na tom filmu něco? Musím si přiznat, že atmosféra na některých místech byla docela dobrá, bod tvůrci dostávají za to, že jsem nepoznal, že namísto Ukrajiny se to točilo v Srbsku a nejvíce jim hraje do karet, že jsem to neměl chuť vypnout (čemuž sem se po následovném uvažování dosti divil). Takže kluci, za 30% ()

Petike odpad!

všechny recenze uživatele

"...koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy..." HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. odpad!. Howg. Ďalší pán na holenie ! (Zaujímavé komentáre : Guthix, DDavidson, Davanity, rscott, Kryton) ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

A tak co bych lhala, zadny zazrak jsem necekala a zadny se nekonal a ze by me to nejak extra urazilo se rict neda. Libil se mi ten napad (trestuhodne nevyuzity!) a i celkova atmosfera "Cernobylu" byla docela v poho. Ty slabsi tri tomu davam s docela cistym svedomim. ()

chlebo 

všechny recenze uživatele

Milý denníček (černobylský), s bráchom Jožim, Magdou a Ančou sme sa teda nakoniec odjebali na dlhoročne plánovanú dovolenku na Ukrajinu, reku nakukneme za humno, že jak to vo svete chodí. To ta Ukrajina je pekné miesto, priam roh hojnosti pre našinca. Prvé dni nič zaujímavé, čo by až tak stálo za zmienku. Deň tretí : Joži šebe skamaradzil s mistnyma, ale už pekne spisovne - našiel nám sprievodcu, ochotného ukázať nám aspoň z diaľky výdobytky modernej doby, uvidíme jadrovú elektráreň, ten Jurij je chlapák a vraj nás zoberie aj do takého popiči mesta, ktoré budeme mať len pre seba, všetko za pár mincí. Deň ďalší: pridávajú sa k nám Karči a Klára, odvoz je últraolinkluziv, Jurij to má proste pod palcom. Pri vstupe do mesta komplikácia, vojakom sa nepáčime. Jurij je ale borec, ako som už párkrát spomínal a všetko má naďalej pod palcom, takže do mesta sa dostaneme. Mesto nič ohurujúce, pár mutantov, medvede lozia po byte, aha, zmutovaní psi, nič čo by sme neznali aj u nás na východze! Ďalšie drobné komplikácie, Jurij už nemá pod paľcom nič, akurát vlastné telesné zostatky, troška nezvládol situáciu. Ja som bol šikovnejší a prišiel som len o nohu. Neskôr troška konflikt s bráchom Jožim, zas ma zatiahol do prúseru, idze sa flákať po celej Ukrajine a nechal ma aj s Magdou v motore. Vykonávam pytačky a uchádzam sa o Magdu. Súhlasí!! Nevidzeť za oknami tie netvory, bol by to najkrásnejší deň v mojom živote... v Černobyle, 5. októbra 2012.) No, popravde takto som to celé nejako vnímal, keď už hrozilo, že nejaká scéna zaujme, pochovala sa ďaleko rýchlejšie než Grécka ekonomika. Doteraz som sa dvakrát tešil na filmový výlet na Ukrajinu, ale zatiaľ to ani raz nebolo tak fakinkúl jak som si predstavoval, hoci to vyľudnené prostredie malo niečo do seba. Toho pravého ukrajinského zážitku sa asi fakt dočkám, až keď sa do tých pohostinných končín, len toť, kúsok za hranicami poberiem. Síce asi počkám kým sa v Mukačeve a blízkom okolí prestane strieľať. Radšej by som asi predsa len uprednostnil tých nevydarených mutantov, len podľa svojho scenára. Ten Peliho mi prišiel dosť nevydarený. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Celý film pôsobí až príliš lacno a je jasné, že veľmi vysoký rozpočet k dispozícii nemal, čo vidieť napríklad na nezaostrených pohľadoch na útočníkov a exteriéroch. To všetko by sa dalo prehliadnuť ak by sa postavy nekonali rovnako stupídne ako 80% ďalších postáv tínedžerských vyvražďovačiek. Je tiež na zamyslenie aký zmysel má pre nich donekonečna utekať pred prenasledovateľmi, keď ich najväčším nepriateľom je od začiatku veľmi vysoká radiácia, ktorej sú vystavení po celú dobu a snažiť sa neskôr zachraňovať teda prestáva dávať zmysel. Logika filmu chýba po celú dobu už od jeho názvu, ktorý mohol dej vystihovať oveľa lepšie. Jednu hviezdičku dávam filmu za akú takú snahu vytvoriť autentickú Pripjať a motív, ktorý síce nefunguje, ale predsa len sme tu v hororoch pokiaľ viem ešte nemali. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Pomerne dobrý nápad na horor, ale nestačí si len zohnať povolenie na natáčanie! Herci sú úplný amatéri, ktorý by nevedeli uhrať ani len paródiu na niečo a nie už horor. Prostredie je pekné, no niekedy sa doslova strácate v príbehu. Ku koncu sa už len pozeráte, že čo za blbosti tý amíci vymyslia. Finále filmu, ako behajú pri reaktory je asi to jediné, čo je dobré, inak veľká zlátanina! ()

Maja238 

všechny recenze uživatele

Zvláštní shoda okolností... Nikdy jsem se o město duchů Pripjať nezajímala a o Chernobylu nemluvím. A najednou na to omylem narazím na Wikipedii a hned si o tom musím najít co nejvíce informací. Ve stejný den díky CSFD narazím na tento film, jež by mne jinak určitě nezaujal. Obrázky z opuštěného městečka, kde se na zemi povalují staré a zapomenuté předměty denní potřeby, kde polorozpadlé budovy bez života nutí člověka k hlubšímu a depresivnějšímu zamyšlení, mi nahánějí husí kůži a zároveň budí moji neukojitelnou touhu po vědění a zvědavost. Čekala jsem, že stejný nebo alespoň podobný účinek bude mít i tento film, jenže omyl... ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ Parker bude točiť filmy ako natočil tento, tak z neho môže byť celkom slušný rejža. Z okukaného námetu (partia ľudí uväznená na neznámom mieste obkolesená neznámym tajomnom) vyťažil horor s parádnou klaustrofobickou atmosférou, temný, mrazivý a do poslednej chvíle v skutku napínavý. Po šialenej jazde v Evidence ďalšie príjemné prekvapenie. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za exteriéry (i když natáčené zřejmě v Srbsku), jinak zralý opět na odpad! Směšné scény až ten konec stojí trochu za to... ()

KateW 

všechny recenze uživatele

Místy to vypadalo na dobrý horor, nebudu lhát a řeknu lekala jsem se. Jenže výběr herců byl špatný, kamera amatérská. Nápad opět skvělý a provedení ubohé a smutné. Koukat se na to dá, ale proč když máte na výběr mnohem lepší kousky? ()

Nightmare89 

všechny recenze uživatele

Škoda!!! Na to, aký mal tento film potenciál vďaka námetu a skvelému prostrediu, dopadol ako 1000000 ďalších amerických béčkových "HORROROV". Zaujme akurát amerických teenagerov a fanúšikov Pripjat-u čo je teda SAKRA málo!! Záver ale napovedá, že by sa mohlo jednať aj o druhý diel, z čoho síce netreba jasať ale pokiaľ tvorcovia výrazne popracujú na príbehu, horrorových scénach (desivé scény budú SKUTOČNE desivé), hereckých výkonoch apod. môže ešte v spojitosti s ÚŽASNOU ATMOSFÉROU dostať značka CH.D. potrebný cveng! A práve vďaka atmosfére dávam tri hviezdy. ()

whysoserious 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené... ruční kamera k tomu neuvěřitelně sedí, atmosféra se stává čím dál více tísnivou a navíc- lidi se stejně nejvíc bojí toho, co nevidí, takže letmé náznaky nepřátel namísto explicitní brutality jsem ocenil... Samosebou, že to není dokonalý film, ale hodně příjemně mě překvapil a rozhodně si nemyslím, že by byl až tak strašně špatný, jak tu líčí některé komentáře. Tři hvězdy si určitě zaslouží. ()

Uberlord 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se jako hrom, ale nejsem zklamanej. Nečekal jsem mnoho, avšak dostal jsem ještě míň. Chernobyl Diaries není vůbec špatnej film a koukat se na něj rozhodně dá. Ovšem hlavně za předpokladu, že máte rádi Černobyl a tajemno kolem něj. Užíval jsem si atmosféru mrtvého města, jako bych tam byl. Ovšem to je to nejlepší, co divák dostane. Pár leknutí (ze začátku klasicky hned vysvětlených) která ovšem nechají člověka ledově klidným. Nápady jsou dobré, ale časem je to furt to stejné dokola a přitom divák téměř nic nevidí... žádný velký posun v ději, jen se furt nějaká partička dokola motá a postupně se ztrácí jednotliví výletníci. Klasické drnkání na struny zombíků a nemrtvých, které v tomto případě vyznívá, jako neskutečné klišé. ()

Reklama

Reklama