Reklama

Reklama

Hunger Games: Vražedná pomsta

  • USA The Hunger Games: Catching Fire (více)
Trailer 6
Akční / Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2013, 146 min

Katniss Everdeen a Peeta Mellark se po šokujícím vítězství v 74. ročníku Hunger Games vrací domů. Jako vítězové musí ale brzy domov a své rodiny znovu opustit a vydat se na okružní jízdu po všech krajích Panemu. Jejich úkolem je bavit lidi, oproti očekávání Kapitolu ale Katniss a její příběh inspiruje ke vzpouře. Během turné po krajích Panemu Katniss vycítí, že se neodvratně schyluje k revoluci. Hlavní město ale stále drží moc pevně ve svých rukou a prezident Snow není člověk, se kterým je dobré si zahrávat. Ve vhodný čas, ve vhodný moment, Katniss Everdeen musí být zlikvidována. Sílu Kapitolu mají symbolizovat přípravy na 75. Hry, které skrývají překvapení a rozhodnou o budoucnosti celého Panemu. Katniss a Peeta musí zpět do arény. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 6

Recenze (1 397)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Možná nejde o excelentní film, excelentně debilní však vskutku je. Zábavný je zejména kontrast scén, v nichž vystupuje Donald Sutherland a scén arénových, jimž vévodí skupina manekýnů s nezničitelnými účesy - zatímco prvně jmenované přináší přesvědčivý chlad a lidskosti zbavenou logiku režimní supersvině, která je opatřená dobře napsaným dialogem a charismatem svého představitele, to druhé je tupé i pro prvotní fanoušky víly Zuběnky. Postavy jsou opět hnány nejasnými a zveličenými motivacemi a vztahy, z čehož mi vyplývá, že buď někdo zprznil obsah knihy, nebo je kniha jen podělaná futuristická telenovela. Tři hvězdy patří atraktivnímu ztvárnění (s opět delikátními variacemi na TV show budoucnosti) a výbornému obsazení, jelikož sestava Harrelson-Hoffman-Sutherland-Kravitz ve vedlejších rolích je dostatečně výživná i pro případ, že by zbytek filmu byl jen záznam fronty před Kauflandem. P.S. Peeta získává nominaci pro nejotravnější filmovou postavu všech dob. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Navzdory šalamúnskej záchrany vlastných životov, posledný víťazi 74. ročníka Hunger Games, Katness a Peeta podnikajú turné po 12 obvodoch štátu, kde s ľudmi spomínajú na zosnulých, či oslavujú svoju "výhru" v turnaji. Za usmiatymi tvárami sa v skutočnosti skrývajú pocity znechutenia. Aby toho nebolo málo, v 75 hrách sa v aréne stretnú víťazi predchádzajúcich ročníkov. Katness a Peeta sú opäť v ohrození. Z pohľadu zábavy, prešpekulovaných foriem útoku na účastníkov hier, sa snímok posunul v pred. Je živší, akčnejší, o tom niet pochýb. Presto všetko, nie je o moc lepší v porovnaní s prvou časťou. Na skutočnú zmenu budem čakať. Ako na teba - Jennifer! ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmmm... Některým filmům bych se měl sice asi opravdu vyhýbat, ale když já si je tak rád zanalyzuju, že prostě nemůžu odolat. Tohle mi přišlo ještě trapnější a zbytečnější než jednička. Žádná pořádná akce jenom strašná nuda a tlupa krásných mladých umělých herců a héreček aby náctiletým pěkně vlhli prcinky. No nepochopím v dnešní době úspěch podobných filmů, ale co nikomu to neberu. Skoro by se chtělo říct : Nová doba! cool teanege filmy vyhání oldschol fanoušky z kina! No co se dá dělat už je to tak.20% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Bohužel, průměr nastavený prvním dílem charakterizuje i dvojku, přestože příběh mohl a také měl být zajímavější a jména všech herců jsou stále uchu více než lahodící. Formálně takřka na úrovni jedničky, stále bez větších emocí a věrohodnosti načrtnuté společnosti- vše vyznívá chladně a strojeně, v některých pasážích zase přespříliš efektně a hlavně zbytečně zdlouhavě. Scény z arény, které měly být vrcholem filmu, působí spíše jako nezbytný prvek k naplnění očekávání a k vytvoření dostatečně silného odrazového můstku vstříc dalším pokráčování. A jestliže v jedničce velmi dobře zafungovala romantická chemie mezi ústřední dvojicí, zde byl jejich vztah rušen jednak neustálou přítomností třetí osoby a jednak do zblbnutí omílanými frázemi o "hrozbě pro stát" a "ztělesnění nezávislosti". Naštěstí obrazové a zvukové zpracování je téměř bezchybné a finální zvrat dostatečně uspokojivý a nadějný na to, abych Vražednou pomstu raspektoval jako pouhou předehru a těšil se na příchod velké revoluce. Tam už to ale bude chtít trochu víc zabrat :) 60% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá sci-fi ladená akčná dobrodružná dráma, ktorá je pokračovaním slušnej jednotky. Má vydarený príbeh o oboch víťazoch posledných hier, ktorí majú tradične absolvovať cestu po všetkých krajoch, ale na prekvapenie hlavného mesta, Kapitolu je už tentoraz všetko iné, keďže vďaka ich víťazke už ľudia začínajú túžiť po vzbure. A tak sa Kapitol rozhodne usporiadať ďalšie hry, v ktorých sa žrebuje z predchádzajúcich víťazov, čo sa dotkne aj ich dvoch a opäť musia bojovať o svoje životy, ale už v náročnejšej hre. So spracovaním som dosť spokojný, samotné hry tu majú ešte menej priestoru, než v predchádzajúcom diely, tentoraz už zaberú len poslednú tretinu, ale rovnako mi to ani trochu neprekáža. Inak mi to kvalitou celkovo príde veľmi podobné, ako aj predtým, len po všetkých stránkach trochu vylepšené, takže sú tu lepšie vykreslené charaktery postáv, samotná dystopická spoločnosť už má tentoraz viac priestoru, aj tá rebélia je o niečo výraznejšia a navyše je to ešte trochu dospelejšie, takže som len rád. A samozrejme chválim, že to má stále dosť zaujímavý dej a skvelé tempo, pri ktorom tá vyše dvojhodinová dĺžka prejde veľmi rýchlo a aj úplný záver dostatočne navnadí na pokračovanie. A tak po stránke žánrov prišlo k čiastočnému posunu, už to nie je tak dobrodružné, ale mi to príde viac dramatickejšie, možno aj trochu akčnejšie, sci-fi je o niečo výraznejšie a samostatnou kapitolou je romantika, ktorá mi v rámci tohto typu príde dosť netradičná, síce tu nejaká je, ale príde mi, že je tu výhradne na lepšie vykreslenie charakteru postáv, rozhodne nie na jej tradičný účel. Po stránke akcie som celkom spokojný, síce samotné hry sú podané dosť odlišne, väčšie problémy tu robia zásahy tvorcov, než samotných účastníkov, ale nevadí mi to, skôr ma mrzí, že rôzni zaujímaví zabijaci tu ani nemajú priestor, ale aj tak to má stále niečo do seba a viacero situácií ma bavilo, napríklad útek pred hmlou. Inak stále chýba drsnosť a v obraze vidno len akciu pri hlavnej hrdinke, ale to už som čakal, takže ani s tým nemám problém. Herecké obsadenie je prakticky totožné, takže opäť nechýbajú skvelá Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Woody Harrelson alebo Donald Sutherland, posilní ich Philip Seymour Hoffman a ani zvyšné postavy, či už staré alebo nové ma nesklamali, takže tu som veľmi spokojný. A prekvapením je, že sa tu objaví aj majster bojových umení Daniel Bernhardt, len škoda, že v akcii sa vôbec neukáže. Réžia a technická stránka sú výborné, slušná vizuálna stránka, kvalitné veľkolepé prevedenie a aj celková atmosféra, v rámci svojej kategórie sa jedná o veľmi výrazný nadpriemer. Takže ešte o trochu lepšie, ako dostatočne dobrá jednotka, ktorú som videl len deň predtým a môžem sa tešiť na trojku. 79% ()

Galerie (271)

Zajímavosti (47)

  • Natáčení probíhalo v Severní Karolíně a na Havaji, konkrétně na havajském ostrově Kauai, kde se filmovaly scény z arény. Některé scény Capitolu byly natočeny v hotelu Atlanta Marriott Marquis, kde se každoročně odehrává Dragon*con. Natáčelo se od 11. září do 21. prosince. (Dooky)

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Battlestar Galactica míří na velké plátno

Battlestar Galactica míří na velké plátno

11.06.2016

Sci-fi teď docela frčí, není proto divu, že tak slavná značka jako „BSGčko" nemůže spát navždy. Po klasickém seriálu ze 70. let a rebootu z roku 2004, který se dočkal několika spin-offů, se tak válka… (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama