Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (více)
Trailer 2

Katniss Everdeenová prožívá nejtěžší období svého života. Ačkoli z Her čtvrtstoletí jakžtakž vyvázla se zdravou kůží a máma se sestrou jsou v bezpečí, její starosti ještě neskončily. Capitol srovnal se zemí Dvanáctý obvod, zahynuly tisíce lidí a Katniss pronásleduje pocit viny. Navíc Peeta Mellark, její partner z Her, zůstal v rukou nepřátel. Na čelo odboje se postavil Třináctý obvod, i když jen donedávna se o jeho existenci téměř nic nevědělo. Válka přináší oběti na obou stranách, rozdíly mezi dobrem a zlem se stále více stírají. Vítězství se sice přiklání na stranu rebelů, ale konec je stále v nedohlednu. Krveprolití může zastavit pouze Katniss. Pokud chce zachránit Peetu, zabránit dalšímu maření životů, porazit Sídlo a nenáviděného prezidenta Snowa, musí se znovu chopit symbolu Reprodrozda. Opět zjišťuje, že o svém osudu nerozhoduje sama, ale do jisté míry se stává nástrojem v mocenském souboji. A stále nevyřešila dilema, kterému ze dvou nejbližších přátel patří její city ... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 008)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Původně jsem Jennifer Lawrence chválila, protože knižní Katniss byla pravděpodobně více nesnesitelná. Unáhlila jsem se. V tomto filmu bylo několik scén, u kterých jsem nedokázala pochopit, jak někdo s takovým afektovaným projektem mohl dostat Oscara?! Silně to vypovídá o tom, že tato "prestižní" ocenění již nelze brát vážně. Naopak kritika označující Lawrence za nejpřeceňovanější herečku je zcela opodstatněná. Každý divák se zdravýma očima musí potvrdit, že scéna s jejím hysterickým výlevem "Ztratila jsem je, ztratila jsem je oba?" byla úplně přes čáru, co se nepřirozenosti týče. Ohledně její úlohy v ději to probíhalo nějak takhle - Katniss bulí, Katniss sleduje Peetu na obrazovce a bulí, Katniss se podívá do kraje č.12 a bulí, Katniss bulí, Katniss sleduje Peetu a bulí, Katniss bulí. Abych však nebyla nespravedlivá, knihy v této části jsou také nezáživné a hlavní hrdinka protivná. Proč tedy rozdělovat poslední díl na dvě části? Odpověď samozřejmě všichni známe, tvůrci raději budou ždímat penízky, než aby vyprodukovali něco kvalitnějšího. Tomu všemu vévodí trapné chvíle, jako je průchod zavírajícími dveřmi na poslední chvíli nebo natáčení propagandy. Vizuálně je to však nádhera a dějově to odsýpá, samozřejmě až na frustrující výlevy hlavní hrdinky. Písnička s oběšencem se povedla, přesto musím uznat, že jsem trochu zaujatá a je mi hodně líto dát méně, než tři hvězdičky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 je celkom iný film než jeho predchodcovia. Hry o život sa premenili na Hru o moc nad verejnou mienkou, nad rozmýšľanie obyvateľov v snahe nadobudnúť vyšší zámer. Film nepotrebuje toľko pištolí, ani vybuchnutých rakiet. Ronia sa tu slzy beznádeje častejšie ako za padlých v aréne, lebo Hry sa dostali z uzavretého miesta do otvoreného sveta, kde sa bojuje o existenciu. Nie je to ľahké, ani optimistické sledovanie a ešte viac sa zvýrazňuje depresia Panemu s malými iskierkami nádeje. Herci sú výborní a vďaka pretaktovaniu na maximálnu drámu vynikne Jennifer Lawrence s veľkými dilemami, ale aj všetci herci v menších roličkách, kde treba kričať či prednášať osudové dialógy. Zaujímavo hrá Donald Sutherland a pribudla veľmi solídna Julianne Moore a Philip Seymour Hoffman je tiež silný. Tri hviezdy si Drozdajka 1 odnáša kvôli vytrhnutiu z kontextu. Nie je to epizóda ako Skúška ohňom, ktorá má síce otvorený koniec, ale obstojí aj samostatne. Drozdajka 1 ide z otvoreného konca do otvoreného konca a je iba fragmentom v sérii. ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

První část závěrečného dílu se nese ve velmi pomalém tempu a hlavní prioritou je zde politika podpořená kapkou romantiky. Neustálé propagování hlavní hrdinky a dumání nad tím, jak ovlivnit co nejvíce lidí, zůstává po několika desítkách minut naprosto mimo jakoukoliv atraktivitu. Celé je to propletené zbytečnými scénami, nudnými dialogy a nutno říct, že i pár trochu zajímavými okamžiky. Odpuzující příklad aktuálně populárního rozdělování posledního dílu. [40%] ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Za mě uspokojivé, leč trochu rozvleklé. na druhou stranu kniha je taková a nerozdělit film by znamenalo zhustit to natolik, že by z toho vzniklo něco neuvěřitelně patetického. Trošku bych si přála, aby vydali nějakou spešl verzi složených filmů třeba na tři a půl hodiny. Jinak Coinová super, přežití Cetkie taky super (dává mi to naději, že přežijou v druhé části i jiní co mají zemřít...), ocenila jsem i určitý způsob brutality. Jinak maximálně jsem si užívala tu záchranou operaci Peety. Co v knize smrskli do jediné věty: zachránili jsme je, tady trvalo 20 min a já byla opravdu jak na jehlách. Už aby tu byl poslední díl ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem schrastil odpovídající R.I.P (milovníci1080000000p prominou) v kině bych totiž hladový hry a Hobita fakt neriskoval a pustil jsem se do tohoto veledíla. No co na to říct fanoušek týhle série se ze mě nestane a to i přesto, že jsem letos viděl pár filmů z new age generací který mi překvapivě sedli (Labyrint, Divergence) nicméně po naprosto katastrofální dvojce je tenhle díl trochu přijatelnější. Akorát to rozdělení na 2 díly mi přijde jako debilita. No ještě, že to nežeru a nemusím se třást co přijde za rok, ale kouknu se jak to dopadne.35% ()

Galerie (142)

Zajímavosti (30)

  • Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen) se během propagace filmu několikrát zmínila, že pro ni bylo nejnepříjemnější natáčení scény, ve které její postava zpívá píseň "The Hanging Tree." Herečka nerada zpívá před lidmi a v den natáčení i brečela. Chtěla, aby za ni píseň nazpívala zpěvačka Lorde, která byla podepsána pod písní "Yellow Flicker Beat" z prvního dílu, ale režisér Francis Lawrence to zamítl. (JustMeeKatie)
  • Premiéra v USA byla shodou okolností naplánovaná na den 30. narozenin představitelky Johanny Mason Jeny Malone (21. 11. 2014). (vyfuk)

Související novinky

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama