Reklama

Reklama

Záhada Hory mrtvých

  • USA The Dyatlov Pass Incident (více)
Trailer 2

Film je inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály v roce 1959 na Hoře mrtvých v severním Uralu, kdy  přišlo nevysvětlitelným  způsobem o život devět ruských studentů. Jejich těla byla nalezena jen ve spodním prádle, vykazovala vysoké známky radiace, měla rozsáhlá vnitřní zranění a jedné z dívek chyběl jazyk. Jejich smrt nebyla nikdy objasněna, spekulovalo se o lavině, ale i o paranormálních jevech či UFO. V roce 2012 se pětice amerických studentů rozhodne vyrazit po stopách ruské výpravy a objasnit jednu z nejzáhadnějších tragédií minulého století. Jakmile se dostanou do míst, kde tehdy zahynuli jejich vrstevníci, začnou je pronásledovat podivné, děsivé události – a je jim stále jasnější, že tajemné síly, které na místě tragédie dřímaly čtyřiapadesát let, jsou znovu připraveny vraždit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (367)

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Dobry film, nutnost min. pre tych, ktori maju radi mysteriozny styl a kameru typu Blair Witch. Neodporucam pre znamyherecfilov. Inspirovane skutocnou udalostou, avsak scenar pisany len podla svojho pohladu na vec. Skoda toho konca, lebo aj priemerne inteligentnemu bolo uz jasne, co sa stane. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Mám pro tyto found footage horory slabost, i když mě pak většinou zklamou. Tento je podobný příklad. Začátek slibný, i když vykrádačka Blair Witche je patrná. Poté, co ale film dostane nádech mysterióznosti to jde do hajzlu a konec mě už docela sral. ()

jajsemja 

všechny recenze uživatele

Navnaděn jsem byl pěkně: založeno na skutečných událostech. Tento film nabízí jednu z možných řešení záhady okolo výpravy Dyatlova na tzv. horu mrtvých. Mám hrozně rád filmy, které jsou jakoby z pohledu kamery, jen tady byl děj nic moc. Pročítal jsem předchozí komentáře, kde spousta lidí nadávalo na děj, kde se nic neděje. Mě se děj líbil právě jen do doby, než se začalo něco pořádného dít. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Určite chcem povedať že na hodnotenie nehľaďte a ak máte radi horory kde sa pomaly niečo odhaľuje tak budete aspoň trošku spokojný.Na film sa pozerá dobe avšak je málo akční ( tým myslím na horor tam vlastne až do konca nič nieje).Ani nechápem prečo tento film nemá napísané hore horor...:Videl som aj väčšie blbosti kde ale vôbec nič nebolo a horor tam dali....Nevadí späť k filmu.Je to pomalé ale zase celkom nápadité a vymyslená teória zaujímavá.Až na ten teleport už bolo cez čiaru.Väčšina kritizuje že išli do bunkru ktorý sa zatvára z vonku... skúste sa zamyslieť čo by ste spravili vy lebo ani bežať po snehu na ľahko oblečený bez mapy nieje zrovna výhra.Ak to teda mám zhrnúť celkom pohodový film , ktorý nenadchne ale ani neurazí a koniec no proste čistý priemer s pár svetlými chvíľkami. ()

Heero 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy "podle skutečné událostí" :) Tento snímek však není dějem podle skutečné události, nýbrž skupinka mladých lidí jde po stopách skutečné události, po stopách Dyatlovi skupiny, určitě jste o tomto případu již někde někdy slyšeli. Postavy mě už od začátku moc nebavily, jejich jednání v horách bylo absolutně nelogické, ač byli vedeni zkušeným horale, který vylezl na všechny americké hory, postavili si stany přímo pod pásem, kde hrozí sesuv laviny. I přes to všechno jsem tam cítil napětí a potenciál mě maličko postrašit, prostě takový malý horský blair witch. Bohužel konec to totálně zabil:) ()

divisak 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se na jednu událost nabalí několik terorií (některé i bláznivé) a poté někoho napadne o příběhu na točit film a všechny do něho zakomponuje. Výsledek je prostě nic neříkající... ()

HonzyR 

všechny recenze uživatele

Sice bez titulků, ale naštěstí srozuměno - bohužel... Vážně jsem čekal toho hororu o něco více a scifi o něco méně. Prvních padesát minut víceméně chodíme ve sněhu, povídáme si o tom, jaká je zima, bla bla bla... Dalších 30 minut se tak nějak dalo přežít (tak nějak), ale to co si scénaristi vymysleli v posledních 5 minutách bylo i na mě moc :D Found Footage můžu (Blair witch jeden z nejoblibenějších hororů, pravidelné návštěvy půl na půl nudných Activit, a ještě pravidelnější sledování Bluray VHSek, Grave Encountrů a dalších...), ale tohle se fakt moc nedalo. Na nudnou sobotní párty bych to ale bral ;) __45%__ ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Found footage mě moc nebere, ale občas se objeví výjimky jako Cloverfield, Trolljegeren, REC nebo Chronicle. Dyatlov Pass Incident k výjimkám ale nepatří. Postrádá atmosféru Cloverfieldu, srandovnost a nadhled Trolljegerena, nekompromisnost RECu a hravost a nápaditost Chronicle. Je to jen hloupý scénáristický blábol bez nápadu originálního nebo alespoň smysluplného. Renny Harlin má kariéru v troubě a tenhle bordel mu zaručeně nepomůže. Spíš naopak. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

K nepochopení hodnocení...pro mě za 50%, ale 4* proto, že jsem prostě rád viděl po dlouhé době sci-fi/horor. Takový ten obyčejný...sníh, vojáci, příšerky, pitomé rozuzlení, ale dobré v daném žánru. Hrdinové sympatičtí, scénář průměrný ale zábavný. Hudba dobrá, lokace vzácně dobré i když studijní..já prostě na pondělní večer více nechtěl a při bolesti zad a nemožnosti spát - dobrá volba. ()

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Další z řady rozklepaných kamerových záznamů. Avšak celkem sympatické a poutavé. Tedy jakmile se prokoušeme přes delší úvod. Dost škoda, že CGI vypadá tak děsně uměle. Na rok 2013 velká bída. To dost kazí dojem z jinak obstojně provedeného konspiračního snímku. ()

figliar odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film by som zaradil medzi klenoty štýlu First Person kamery. Ak si totiž odmyslím 40 minút úvodného nulového deja, 30 minút záberov na sneh, 10 minút na čiernu tmu a zvyšných 20 minút nepochopiteľného a absolútne stupídneho ukončenia filmu, zostane mi.... nič... A presne pri tom mali tvorcovia zostať. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak vidno, odkaz velice úspěšného snímku 'Záhada Blair Witch' je stále i po tolika letech na výsluní. Opět tu máme sestříhaný filmový materiál mladých amatérských filmařů, kteří tentokrát natáčeli svůj vlastní dokument o záhadě smrti expedice v severním Uralu. http://morezprav.cz/svetodeni/nevyresene-tajemstvi-zaniku-datlovovy-vypravy/ Ano, i je potká strašný osud a jen filmový materiál může dokázat, co se tam vlastně stalo. A tak je pochopitelně vyznění tohoto filmu opět amatérské. Roztřesená a nestabilní kamera, neplynulost a jisté chybějící části děje, které by ledacos mohli vysvětlit. A tak mnohé věci vypadají podivně, což má logiku. O napětí nouze není. Jistá místa mohou vyvolat husí kůži a myslím, že kdyby se to promítalo v letním kině, málo kdo by šel domů sám. Myšlenka byla zcela naplněna. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Doteď, pro mě, nejlepší FF, co jsem zkouknul. Ale dávám jen tři *, takový vejvar to nebyl. Musím však přiznat, že v koupelně mám kotel, pár trubek a bliká tam pár světýlek - připomínalo to tu laboratoř schovanou v hoře - kontroloval jsem si záda a výjimečně jsem radši rozsvítil. Atmosféra v bunkru byla velmi povedená a konec neméně - ty masky byly super. Protivné charaktery (ústřední pětice) vem čert. Děj to kompenzuje. ()

Topolos 

všechny recenze uživatele

Špatná verze Blairwitch, která se začne srát přesně ve chvíli, kdy to po víc než hodině čekání konečně začínalo být trochu zajímavý. Ti zombieglumové na konci (bacha spoiler) mění žánr z hororu na parodii. Aspoň já jsem se chlámal. Záběry z handky mi začaly vadit až ke konci, ale dramaturgický chyby jsem rozýchával opravdu dlouho. PS: Každý malý dítě ví, že do teleportu se ve dvou nechodí. ()

boda777 

všechny recenze uživatele

Tak hrozbou slátaninu jsem už dlouho neviděl. Příběh po stopách tragické Dyatlovy výpravy jsem si představoval úplně jinak. Měl jsem co dělat, abych vydržel do konce. A tak jsem se na ten film těšil do prkýnka. 15% ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Já sice netuším, co se stalo Djatlovově výpravě v roce 1959, ale jsem si naprosto jistý, že se to ani zdaleka nepodobalo tomu, co si dokázali vymyslet autoři této neuvěřitelné filmové sranice. Někdo, kdo dokáže tak ojedinělým způsobem zkazit tak dokonale děsivý a atraktivní námět na horor, by si zasloužil zakopat do sněhu hlavou dolů. Vykašlete se na tento filmařský chrchel a raději nažhavte internet a přečtěte si dostupné informace o Djatlovově výpravě. Zabere vám to zhruba stejně času, bude to dávat větší smysl a každopádně se u toho budete víc bát. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Tohle že natočil Renny Harlin? LOL. Ze slibného námětu udělali scénáristé totální blbost, ve které je snad všechno, až na logiku. Když se tam objevila ta hvězdná brána, tak jsem nechápavě kroutil hlavou. Závěr raději nekomentuju. ()

SpeedyCZ 

všechny recenze uživatele

Scénárista má skutečně bujnou fantazii. Konec nebyl pro mě uspokojující, myslím, že si s tím mohli více pohrát. Ale většinu času fajn záležitost. ()

Reklama

Reklama