Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (379)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa teda nepodarilo. Typický príklad nevyužitého potenciálu, pretože námet, aj keď obohraný ako stará platňa, je skvelý a ponúka veľa možností. Len čo z toho, keď scenár je totálne hlúpučký a naivný? Nejaké to napätie tu bolo, to áno, len škoda, že všetko bolo priklincované takým kopcom nelogických situácií až sa mi chce z toho plakať. Scenárista asi nepozná základy fyziky, inak si to neviem vysvetliť. Hlavne ten koniec ma dostal teda, normálne som rozmýšľal či sa to myslí vážne alebo pozerám nejakú paródiu na Vesmírnu prdu. Zahrané to bolo celkom fajn, ale výprava a réžia mi akosi nesadli. Miestami som mal pocit, že pozerám televíznu inscenáciu. Možno to bolo aj tou hudbou, ktorá sa k filmu nehodila. Ale niekomu možno bude vyhovovať. U mňa to je jasne podpriemerný film. 40/100 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Poslední dny na Marsu... značný úhyn komparsu. Herci všichni přežili, neb tam žádní nebyli." Aspoň já jsem tam žádné skutečné herce nezaznamenal. Písečná bouře ve sklenici vody, nevyplašila mě, ostatně ani astronauty: "Neboj, Vincente, jsou to jen hromady prachu..." "Z prachu strach nemám." Ale na jedno zhlédnutí ok. Zombíci prima žraví, jen zbytečně hrrr, po pomalém rozjedu filmu vletěli do děje i do základny takovým fofrem, že nebyl ani čas pořádně se začít bát, což při jejich strašidelných držkách byla škoda. Následně únavné "přesuny přeživších z bodu A do bodu B, bodu C, bodu D... a občasné stydlivé záběry na čerstvé zombie" (© PetrPan). Pro zahnání nudy při přesunech nabízím malý zoologic-gender pisskvíz: A) Jméno prvního psa ve vesmíru? B) První Američanka ve vesmíru? C) První člověk, který močil na Měsíci? D) Jméno prvního zombíka na Marsu? E) První zombice na Marsu? ... Zkuste to poctivě, bez nápovědy. Kolik správných odpovědí, tolik hvězd získáváte právo filmu udělit :-)). // Lajka, Sally Kristen Ride, Buzz Aldrin, Goran Kostić (as Marko Petrović), Yusra Warsama (as Lauren Dalby) ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento typ "We explore mysteries of Outer Planets" sci-fi já opravdu můžu. Po úžasné Europa Report přichází na řadu The Last Days on Mars, kde kosmonauti nezkoumají měsíc planety, nýbrž samotnou planetu. Díky jediné větě ze zdejších komentářů jsem se ihned dozvěděla, co že se to tam na Marsu vlastně přihodí:) Ale co, nevadí a můj zážitek z filmu to rozhodně nijak nenarušilo. Tíživá atmosféra je zdařilá, stejně jako akční scény. V hlavní roli boduje skvělý Liev Schreiber. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Přijemný překvápko, který si na rozdíl od sraček jako Euro Report a Appolo 18 vůbec na nic nehraje, uvědomuje si svojí béčkovost a podle toho si to taky režisér i herci náležitě užívájí. Liev Schreiber je skvělej herec a tady válí s naprostou grácií.Scénář obyčejný a typicky klišovitý, ale napětí bylo, akce je fajn a krví se taky nešetřilo.Příjemný, malý sci-fi horor, který je svým pojetím dááleko nad přehodnocenou mrdkou Europa Report.Koukatelné bé, 60%. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení a jeden z nejzajímavější zombie hororů za posledních hodně let. Herci jsou výborní, výprava tak akorát střízlivě realistická, a krom toho "shock" nástupu zombies do filmu to funguje perfektně jak co do logiky příběhu, tak i v budování napětí. I díky tak akorát délce filmu mě to bavilo mnohem víc než třeba Prometheus - kterého mi to tou synapsí se zombíky a vědci na cizí planetě připomínalo ještě víc než Věc (přecejen, srovnávat obyčejné zombies s shapeshifting-sliznatými-ubermonstry tak trochu nejde). 7/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Scenárista Clive Dawson se snažil zůstat věrný původní povídce "The Animators" Sydneyho J. Boundse. V původní předloze však figurovala posádka o 6 mužích, zatímco ve filmu se objevily navíc dvě ženy. (Dr Lizal)
  • Romola Garai je velká milovnice sci-fi žánru, avšak průběh natáčení okomentovala: "Nošení skafandru je stejné jako nosit korzet. Je to stejně nepříjemné." (Dr Lizal)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama