Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři astronauti se chystají vrátit na Zemi poté, co strávili několik měsíců na vesmírné stanici. Zjistí však, jejich lodi nefungují návratové rakety. NASA nejprve zamýšlí zanechat je jejich osudu na oběžné dráze, nakonec však vyšle záchrannou výpravu. Plány komplikuje hurikán blížící se ke startovní rampě a docházející zásoby kyslíku v kabině astronautů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

italka63 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo, musím vzít v potaz dobu vzniku filmu.To, že z tohoto tématu vykrystalizovala myšlenka na spojení Sojuz-Apollo, je dalším přínosem v realitě. Gregory Peck, ten nádherný, charizmatický chlap, ten filmový tahoun v NASA a spousta ostatních lidí v celém týmu, odvádějících poctivou, mravenčí práci na záchranu posádky Apolla, jenž zůstane trčet vysoko nad matičkou Zemí. A čas a kyslík, to jsou dvě důležité veličiny. Nečekejte akční scény ve volném vesmíru, tenhle nechtěný předchůdce Armageddonu je prostě nemá. Ale má napětí, emoce, tragédii, radost...prostě všechno:-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Studená válka skončila symbolicky ve vesmíru. Alespoň na filmovém plátně tedy. Film, který významově předběhl svou dobu. Po technické stránce ale hodně zestárl. Navíc ta přepálená stopáž jde trochu proti tomuhle jinak celkem originálnímu pra-sci-fi, tvůrcům se nepodařilo udržet napětí po dobu více než dvou hodin, on by to byl také zázrak vzhledem k tam průhlednému dějovému oblouku... ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tři astronauti uvězněni v plechovce bez zážehu, tomu říkám pořádný malér. Gene Hackman mi byl víc než srozumitelný, neumím si představit tu prostorovou tíseň, naprostou bezmocnost, čiré zoufalství, které bravurně ztvárnil. Nicméně Gregory Peck je zde nepřehlédnutelný, jeho mužné charisma a nádherný hlas potáhl ty dvě hodiny bez problémů. Drobné výhrady zametám pod koberec, neb jsem spokojená. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Starší předchůdce Apolla13 a podobných katastrofických filmů z vesmíru. Technickou stránku má Sturges v malíku i efekty ujdou. Hereckou sestavu táhne znamenitý Gregory Peck, ale proč je sakra ten film taková nuda? Navrch ten idealistický konec to je vpravdě sci-fi... No za poctivou nostalgii si to ty 3* nakonec zaslouží.50% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Věřim, že v roce 1969 to asi byla bomba, ale z dnešního pohledu je to už trochu naivní. Na filmu se mi líbilo, že nepůsobí nijak supermansky nebo přehnaně pateticky. K celý záchranný akci se přistupuje tak, že to jako asi nevyjde, kosmonauti taky nejsou žádný neohrožený gerojové, ale naopak jsou nervózní, vystresovaný, dělaj chyby, atd... Výbornej byl zejména Gene Hackman. Velkym překvapenim pak bylo, že celou situaci zachránil rusák. To je v americkym filmu něco nečekanýho a nevídanýho. Celkově vzato se jedná o docela slušnej film, ale už ho dost nahlodal zub času, takže jenom 3 hvězdy. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Priemerná dĺžka záberu = 8 sekúnd. (westerns)

Související novinky

Seminář 70mm filmů

Seminář 70mm filmů

14.03.2007

Do Krnova na ne-anamorfní 2,2:1! Druhý ročník unikátní filmové akce Seminář 70mm filmů proběhne ve dnech 16.-18. března v krnovském kině Mír. Promítnuto bude 13 snímků a témata referátů se budou… (více)

Reklama

Reklama