Reklama

Reklama

Pronásledování právě začíná. Ethan Hawk se jako bývalý automobilový závodník Brent Magna snaží najít svou unesenou manželku. Společně se Selenou Gomezovou následuje v jejím nadupaném autě, Fordu Shelby GT500 Super Snake, záhadný hlas Johna Voighta a snaží se vyhrát napínavý boj s časem. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (234)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas dostanu chuť na pořádný akční výplach a únosové filmy málokdy zklamou. "Selena Gomez," říkal jsem si, "když už nic, tak aspoň bude na co koukat." Co si budeme povídat, Selena je opravdu lepší herečka jak zpěvačka, ale pochvalou bych to vyloženě nenazýval. Celej film vesměs jenom ječí, heká, fuckuje a občas přihodí nějaký "superchytrý komentář" - asi aby ukázala, jak je průměrnej americkej teenager inteligentní (resp. vzdělaný). Nebo bulharskej teenager? Nah, těžko říct. Všichni tam prostě mluvěj plynně anglicky a je jedno, že se film odehrává kdesi v Evropě. Ethan Hawke by taky radši mohl zůstat u toho, co mu jde nejlépe a to jest upřímné hraní v romantických dramatech. Getaway je blboučkej film s hromadami logických chyb, nedotaženým scénářem a místy otravně nekvalitní rádoby dokumentární kamerou. Na druhou stranu je však celej film jedná velká automobilová honička (Semir Gerkhan pochvalně přikyvuje) a nutno podotknout, že docela dobře nasnímaná. Dívá se na to dobře, ale pochybuju, že si zítra vzpomenu, že jsem nějaký Getaway vůbec viděl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Musím vyjádřit velké uznání filmařům, kterým se podařilo natočit hoďku a půl dlouhou automobilovou honičku tak napínavě, že při ní nevystříkla ani kapka adrenalinu. Ale na druhou stranu nudy a všelijakých pitomin se do filmu podařilo natlačit přesně tolik, kolik vyžadovala filmařská velmoc zvaná Bulharsko. Kdyby si měl vybrat mezi druhou projekcí a devadesátiminitovým exkluzivním pobytem v péči Jigsawa, tak asi zvolím film, ale nebude to snadná volba. ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Nejlepší výkon ve filmu podává Ford Mustang který neujede na rovince policejnímu Opelu. To je dost smutný. Žádný zvrat, žádné překvapení. Dost tuctový film, Příběh nepřekvapivě dementní až na půdu, akce i přes její obrovské množství naprosto nevýrazná a ničím nápaditá. Ethan Hawke se snažil ale marně. Selena to nehrála úplně špatně, ale doslova mě tam taková postava štvala a ty blbý kecy co měla. To šlo do kin? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ethan Hawke to zběsile pálí nočními ulicemi bulharské Sofie v odcizeném bouráku, společnost mu dělá Selena Gomez a divák ponechaný v příjemné nejistotě čeká, co z toho vzejde. Bývalému automobilovému závodníkovi Brentu Magnovi (Ethan Hawk) tajemný únosce unesl ženu, má pro něj pár speciálních úkolů, při jejichž plnění se nesmí nechat chytit policií, ani jí nic hlásit, jinak prohraje a jeho drahá polovička zemře.Ve speciálně upraveném, respektive obrněném autě s instalovanými online kamerami, musí v plné rychlosti projíždět frekventovanými ulicemi a striktně dodržovat instrukce neznámého muže, jemuž není příliš vidět do tváře, ale nikoho nepřekvapí, že jím je démonický John Voight. Řítit se nočními ulicemi má však svoje nemalá úskalí a brát sebou pasažérku s tváří Seleny Gomez, nemusí vždy být až tak na obtíž, zvláště když auto patří jí. Béčkař Courtney Solomon dal o sobě po delší tvůrčí odmlce zase vědět a dost možná se jedná o jeho nejlepší film z jeho nepříliš početné režijní filmografie. Budete přihlížet automobilovým honičkám, při kterých bude zdemolován raritní počet policejních vozů. Vcelku dobře odvedený thriller se našim kinům vyhnul a o jeho nasazení do kinosálů zřejmě rozhodovaly nízké výdělky filmu ovlivněné i atraktivností prostředí, do kterého je zasazen. Nevím, proč zrovna volba padla na Sofii. I přes velké úsilí, působí auto naháněčky občas až tak nějak průměrným dojmem, ale zato je jich větší množství. V některých stěžejních scénách zase absentuje napětí, které je doháněno dynamickým spádem událostí, ale také logika občas, i ve větší míře, ustupuje do pozadí. Akční scény jsou natočeny poctivě, bez markantních digi korekcí, a je sympatické po delší době ve filmu vidět starou dobrou režisérskou práci, nemarkýrovanou akci, normální výbuch a "echtovně" vybouraná auta. Divák, který je už protřelý, z filmu dostane neodvratné nutkání na nějaký zásadní závěrečný twist, nebo šoking pointu, ale nic takového film v zásobě připraveného neměl. Místo toho přišlo napínavé finále a opět desítky aut skončených na vrakovišti. Moc šancí, aby tenhle film byl objevený, mu nedávám, přičemž moc objevný také zrovna není. Výhodou je spolehlivě hrající Ethan Hawk, ne dysfunkčně k němu působící Selena Gomez, dějový spád, dynamika v akčních scénách a umírněná stopáž, ve které se jede na plný plyn. Mé hodnocení: 70% ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl z těch, co slintali nad sinými vozy, nefandil tuningu ani dalšímu buranskému takyznalectví problematiky automobilového průmyslu - naopak, vždy jsem si potrepěl na efektivnost, účelnost a nízkou spotřebu. Proto jsem poměrně zaskočen, kolik dílů si vybrečela série Rychle a zběsile, Need for speed a podobné macho nesmysly, takže z dalšího filmu, jehož problematika je svěřena do rukou, které celý film drží volant, rozhodně nejsem nadšen. Bohužel autor zašel asi příliž daleko, když ladné děvy, které mohou poutat pozornost v případě, že máte rychlé káry na háku, nahradil přechytralou teenkou s mastnou hubou a nablízkanou produkci nahradil záběry z průmyslových kamer. Děj je plochý a předvídatelný až hanba, napětí nulové a takové špeky, jako že veškeré překážky v cestě jsou prázdné plastové barely a krabice, v jednom záběru utržené zrcátko je v dalším opět na svém místě a podobné perly - to už je asi moc. Inu, je to z těch filmů, který je čistě ztrátou času... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Film byl uveden do kin pod názvem Speed Demon. (Cheeker)

Reklama

Reklama