Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Lucindajet 

všechny recenze uživatele

Docela mě štve že ze všech postav musí zrovna hlavní být američan, tuplem když ho hraje Rhys Meyers a mluví nesnesitlným horká brambora přízvukem. Ve scénách s Katie McGrath moc nesleduju děj a jen koukám kdy přestane vypadat jako né tak kostnatá verze Keiry Knightley, protože tohle musí být utajený dvojče nebo nevim. No a nakonec, když se přes tyhle pěsti do očí přenesu, koukám na trošku dospělejší verzi Vampire Diaries, s dobovým zasazením si u mě taky šplhli, postavám co mám fandit fandím a na další díl a děj jsem zvědavá. Účel to plní, když mu to zůstane, zůstane to pro mě lepší průměr. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi otřepané téma v neotřelém hávu. Jonathan Rhys Meyers jako charismatiký a pokrokový Drákula, jenž se chce pomstou na těch co mu způsobili zkázu, vykoupit. k tomu mu má pomoci i láska mladé medičky Míny. Zajímavě uchopeno, má to atmosféru i pěkný vizuál a hudbu. Co vidím jako chybu je malá prokreslenost postav, málo akce a absence většího napětí. Místy je více romantiky, než je zdrávo a byť Drákula po vzoru Monte Christa rozjíždí docela slušný pomstichtivý plán, je kolem toho příliš mnoho balastu. Drákula je docela sexy, až na ustupující vlasy, Mína přijatelná, Lucy atraktivní, ostatní až na pomocníka Radcllifa zapomenutelní. Za mne 55%. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi dokonale sedlo. Dobová a hororová atmosféra, výprava, kostýmy, herci, příběh. Jonathan Rhys Meyers ve své roli naprostá špička. Dlouho jsem se u seriálu takhle nebavil a nezhltnul ho jedním douškem. Veliká škoda, že bylo natáčení zastaveno. Kdyby to tvůrci věděli dopředu, mohla z toho být moc pěkná desetidílná minisérie bez otevřeného konce. Ale i přesto není konec zase tak otevřený, aby to diváka vyloženě štvalo. Spíš bych si klidně střihnul ještě pár dílů. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní verze s charismatickým Drákulou, vědcem (!) Van Helsingem a Řádem draka, který ovládá obchod s naftou. Jo a ještě je tam černý obr. 1) Vypadá to divně, ale koukalo se mi na to dobře a docela lituji, že zřejmě už nebude další řada. 2) 36letý Jonathan Rhys Meyers (Drákula) byl hlavním důvodem, proč jsem seriál začal sledovat. Ani 27letý Oliver Jackson-Cohen (snoubenec Harper, Drákulův tajemník) není marný. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Dracula vědátorem, Renfield černochem, Carfax milionovým sídlem a souboj alá Matrix jako "třešnička" na dortu... Bereme-li Draculu jako samostatný seriál, který nechce mít nic společného s mistrovským románem Brama Stokera, poté budiž tři hvězdičky, avšak nebylo by lepší začít od píky, než se přiživovat na původním díle? Bonusový bod za vynikající hudbu Trevora Morrise. ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Rád Draka, proti ktorému vystupuje Dracula v seriáli, je vytvorený podľa skutočného rádu Draka s tým rozdielom, že reálna historická osobnosť Vlad III. Dracula bol v skutočnosti členom tohto rádu. (mackyns)
  • Při práci se sešlo pět režisérů, každý natočil dva díly. (M.B)
  • Iniciály hlavnej postavy Alexandera Graysona (Jonathan Rhys Meyers) sú AG. Táto dvojica znakov sa používa pre chemické označenie striebra, ktoré je pre upírov nebezpečné. (mackyns)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama