Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, i když je to plné změn. Všechno se dá odpustit, ale to, že je Reinfeld černoch se mi nezamlouvá. Rozhodně nejsem rasista, ale je to trochu moc.. Jinak, Meyers je docela fajn, ale toho Draculu jsem mu úplně nevěřil. Příběh není špatný, koukat se na to dá, ale po pár dílech jsem se rozhodl, že počkám na dabing, protože Sleepy Hollow mě baví víc a navíc mám rád Draculu... Dá se to, prostě. 60%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

10/10 To jste měli říct hned, že Lucy je zamilovaná do Miny. Ale taky, že je to wild wild victorian west. Už dlouho jsem se tak nebabrala s takhle krátkým seriálem, ale přeci jenom to byla poslední verze Stokerovského mýtu a lesbická Lucy slibovala velmi fajnové zápletky. takže jsem tomu chtěla dát šanci za každou cenu. Nicméně konec dobrý, celá kohorta hlavních postav byla povražděna, takže ač by mohla být virtuální druhá série minimálně atraktivní v linii "lesbická upírská Lucy se mstí na Draculovi a Míně", ale všechno ostatní by se muselo vymyslet znovu od nuly a nějaký trapný zahořklý Jonathan by to rozhodně neutáhl. Takže celkově to byla velmi zajímavá zkušenost, ale netruchlím. A sám Dracula už má nyní novou oblíbenou tvář, v nejnovějším filmu je jím Luke Evans. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Áno, upíri sú momentálne u teenagerov v kurze a tak to evidentne chceli využiť aj tvorcovia tohto seriálu a priniesli príbeh toho najslávnejšieho z upírov, v spracovaní práve pre toto publikum. Aj keď spájať tento seriál s knihou Brama Stokera je dosť nemiestne, keďže okrem mien niekoľkých postáv nemajú vôbec nič spoločné. Už len vidieť slávneho upíra ako mladého elegantného amerického vynálezcu je pre fanúšikov predlohy na smiech. Nič proti Rhys Meyersovi, jeho ksicht je pre rolu upíra ako stvorený, ale fakt len do filmov pre teenagerov. Vôbec som nepochopil, čo viedlo tvorcov tohto seriálu k tomu, aby mu dali názov Dracula, veď stačilo pomenovať postavy inak a mohol z toho byť slušný upírsky seriál z viktoriánskeho Anglicka. Výprava a kostýmy sú na seriál viac než slušné a nebyť tých trápnych dialógov, tak to mohlo byť nadpriemerné dielko. Žiaľ, teraz to beriem len ako priživovanie sa a prznenie klasiky. ()

majkl44 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo jako zajímavý způsob oživení Drákuly, ale časem mi linka některých hlavních postav připadala ujetá.. Možná to byl scenáristický záměr , který se má rozlousknout v případné další sérii ale stejně. Krom toho scénáře mi seriál ale připadal celkem dobrý a koukatelný. Závěrečné epizody ve mě ale nevzbudili takový zájem, abych vyloženě prahl po další sérii.. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

“When it comes to dreams, one may falter, but the only way to fail is to abandon them.” Jestliže některým seriálům trvá, než se pořádně rozjedou, tak u Draculy to platí dvojnásob! Nezavrhujte to už po dvou epizodách. Mně osobně se to líbilo už od začátku, ať už kvůli námětu, Rhysovi-Meyersovi, kvalitní hudbě či prostředí viktoriánské Anglie. Ovšem od 4. dílu, kdy se vše začalo hýbat a nezůstávalo se pouze u klábosení, kde bohužel vynikli nekvalitní herci v čele s Minou nejvíc, tak se z toho rázem stal seriál, který stahuji po premiéře v USA následující den jako první. Rhys-Meyers podává excelentní výkon, což se nedá říct o Mině, ale jakmile jsou ti dva spolu na plátně za zvuku překrásné hudby (jakýsi hybrid Hanse Zimmera z Inception), tak mám husí kůži. Dále bych ještě vyzdvihl postavy Mr. Renfielda, Lucy Westenra (dvojnice Keiry Knightley) a Lady Jayne Wetherby. Nepopírám, že mé hodnocení je silně ovlivněno subjektivními pocity vůči hlavní postavě a celkovému námětu Dracula, ale i přesto si myslím, že se rozhodně jedná o seriál, jenž se dá snést a zaslouží si druhou sérii. A pokud bude kvalita stoupat ještě výš, tak si snad vybuduje větší respect a fan base. UPDATE: Zrušení bylo pravděpodobné a přesto, když na něj opravdu přišlo, zaplavil mě obrovský pocit zklamání. Do Draculy jako seriálu jsem se nesmírně zakousl a stejně jako samotný Vlad Tepes krvácí smutkem po své milované, tak i já po tom, že už nebude žádné pokračování. Musím se tak navždy spokojit jen s 13 epizodami, které vygradovaly na plné pecky a doslova a do písmene křičely svou kvalitou po druhé sérii. Marné, seriálový život jde dál...NEJOBLÍBENĚJŠÍ POSTAVY: Alexander Grayson aka Dracula, Mr. Renfield, Lucy Westenra. ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Při práci se sešlo pět režisérů, každý natočil dva díly. (M.B)
  • Rád draka, niekedy označovaný aj ako Uhorský rytiersky dračí rád (Ordo equestris Draconis Hungariae), skutočné existoval. Založil ho uhorský kráľ Žigmund Luxemburský 12. decembra 1408. Po jeho smrti stratil na vážnosti. Za úlohu mal chrániť kresťanskú Európu proti Turkom alebo proti náboženským povstaniam. Nikdy sa nedostal na územie Britských ostrovov, jeho pôsobisko bolo Uhorsko a jeho okolité krajiny. (vavrinec)
  • Vlad III., Vlad Tepes také zvaný jako Dracula, byl valašský kníže žijící v letech 1431-1476. Pro svou krutost byl lidmi nazýván také jako napichovač, neboť své protivníky narážel na kůly. Podobu upíra mu dal až v roce 1897 irský spisovatel Bram Stoker v románu "Dracula", jenž se stal nejznámější hororovou legendou. (Skyfall)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama