Reklama

Reklama

Na palubě letadla Concorde roste napětí a nejistota! Nachází se tu totiž televizní reportérka Maggie Whelan (Susan Blakely), která má v rukou kompromitující materiály a právě se stala terčem pomsty bývalého milence, zrádného pašeráka Harrisona (Robert Wagner)... Ona i všichni cestující - ve hvězdném obsazení Alain Delon, Sylvia Kristel, Bibi Andersson a další - jsou ve smrtelném nebezpečí, kterému se budou snažit uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V ideálním světě bych si od filmu, v němž se objevily Sylvia Kristel i Sybil Danning, představoval trochu jinou podobu akce... Ale co naplat. Ve zkratce je tohle nejblbější Letiště, ze zápletky je ve velké míře už jen vtip a největší energie plyne ze scény, kdy Alain Delon a George Kennedy velebí výhody francouzských prostitutek (asi oba věděli). Přesto to dokáže solidně zabavit, a když máte představu co čekat, nemůže vás to ani zklamat. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

I když jsem se kochala záběry na ten nádherný stroj, i když jsem si užívala obsazení včetně roztomilé angličtiny Alaina Delona a dalších evropských hvězd, i když jsem se v části letu z Paříže do Moskvy docela slušně bavila, přesto jsem se nedokázala ubránit dojmu, že sleduju parodii na Připoutejte se prosím. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem viděla Concorde, bych do tohoto typu letadla v žádném případě nesedla. Ve vzduchu je třikrát a třikrát má potíže. A to je celé. Film je zamořený hromadou epizodních postav, které když neleží na jedné hromadě v letadle, hromadně předstírají hraní. Kromě zhuleného černocha jsou ale všichni nesympatičtí a otravní. Pak jsou tu dva piloti, jeden hezký a jeden nechutný, a nějaká letuška. Ti také nehrají, jen občas dělají, jako že řídí letadlo (to se dá přežít), vyznávají se ze svých citů (čas dojít si pro kafe) nebo páchají humor (čas na WC). Prostě úlet. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Wow tak to byl ulet mozna sem se nechal unest ale tohle posledni letiste je bezkonkurencne nejlepsi presne jak jsem podle zdejsich komentaru ocekaval aspon ten Campbell ma rozum a pochopil jako ja co se tenhle film snazi rict samozrejmne ze to nelze brat vazne je to predevsim explozivni trash ty doby se skvelym Delonem kteryho mam z Francouzskych hercu nejradsi a Kennedy mu zdatne sekunduje s cim vsim si tohle duo musi poradit je vec nevidana nejdriv raketa pak stihacka a aby toho nebylo malo zacne se pri druhym letu concord rozpadat za pochodu exluzivni zabava ja sem unesen tak jako uz dlouho ne a serie letiste dosahla sveho vrcholu cim min vazne je to totiz mineno tim lip se na to kouka zajimavosti je ze ani toto letiste neuniklo vykradeni opet ze strany Freda olena raye ktery vsechny zabery na letici concord i to pristani do siti bezostysne vybrakoval do svyho teroristickyho komanda teda Frede ze se nestydis ovsem na zabavnost tohoto snimku nedosahujes vrcholem vseho je pak ten negr co huli Jointy na hajzlu hraje pritom na saxofon a kdyz zahlasi hybe se podlaha dostane se mu odpovedi jsi zhuleny hochu u mne proste za pet hvezd a uz mne tu s tema vasima chytryma komentarema neserte ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Všechny další díly od Letiště 75 jsou jen odvarem původního filmu, ale tohle je i proti dvěma předchozím nehorázná břečka, někde na úrovni současných direct-to-DVD filmů. Tomu odpovídá neskutečně přepálená zápletka, neskutečně špatné triky a nemožně blbé dialogy. Klasický příklad nedostatku soudnosti. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Červené letadlo, určené ke zničení bezpilotním letounem, je stíhačka McDonnell F-4 Phantom II. (Stejšn)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Paríži, Los Angeles a vo Washingtone. (dyfur)
  • Concorde použitý v tomto snímku havaroval mimo Paříž v roce 2000, zabilo se všech sto sedm lidí na palubě a čtyři lidi na zemi, což vedlo ke konci programu Concorde. (sator)

Reklama

Reklama