Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 4
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Videa (17)

Trailer 4

Recenze (2 421)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Není co řešit. Pečlivě nadesignovaný blockbuster, který žene kupředu nadsvětelnou rychlostí a neohlíží se po věcech jako logika děje nebo hlubší emoce. Ale je to fajn, dá se na to skoro sáhnout díky všem těm praktickým efektům... Samozřejmě "jen film", ale velmi pěkný letní film na ukrácení dlouhé chvíle. Sice se ani jednou nezbaví své merch-spinoffové záměrnosti, ale upřímně - čekal jsem tyhle aspekty spíš otravnější. Celkově prostě ok film. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jak to napsat co nejlíp... Mám dojem, že za tím podivným nadšením stojí jen slepá nostalgie a sebeobelhání se z dlouze vytoužených přání, protože co já jsem právě viděl v kině, nebyl nic než obratem zapomenutelnej plochej akční popkorňák. Abrams to natočil chytře najisto, přesně v kolejích 40 let starýho originálu, takže to má všechno (včetně starých ksichtů) až na maličkost co nezaplatíš ani nijak nevypočítáš - duši. Ale to většina fandů zapře. Stejně jako fakt, že záporák bez masky vypadá jak ubohá verze zmijozelskýho šprta (kam se hrabe Marvel), nebo že příběh je tristně bez nápadu a ohranej, nebo že to v sobě má emocí asi jako já ve středu těsně po ránu. M R D K A za 2*, ovce poserte se. Chybí mi Jar Jar a souhlasím s Vatikánem. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Je velmi příjemné, že Abrams ctí atmosféru původní trilogii a velmi příjemně ji upgraduje. Absolutně ale selhává ve vývoji hlavních postav a nedokáže využít ty vedlejší, příběh je neskutečně předvídatelný, hlavní záporák zabitý a finální souboj je nejenom neskutečně dementní, ale především režijně i choreograficky absolutně nezvládnutý. Ve finále bohužel spíše zklamání. Jsem velmi zvědavý na finanční výsledky... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Demonstrace Síly a čisté filmařské dobro z rukou fan-boye, který patří k výlučné hrstce těch filmařů, jenž chápou, jak zaháčkovat nostalgiky věku 30+ s ofsetem Millenium Falcona na tričku, i wannabe nerdy šoupající si na profilovku světelný meč jenom proto, že to na Facebooku zrovna letí. Šel jsem na nového Abramse a pochopil, jak se cítili lidé na konci sedmdesátek. Čistá filmařská extáze, oplývající kinetickou akcí, božími triky, vybalancovaným humorem, pomrkáváním na všechny konce galaxie a hlavně dalším posunem univerza. Fňukat nad tím, že se remakuje Epizoda IV je zcestné. Předcházejících 6 epizod vlastně nebylo ve finále o ničem jiném. Musím ještě jednou… Abych to napodruhé pronudil a teprve po třetí projekci opravdu docenil. Těch skrytých narážek na věci budoucí tam tuším tolik, že v roce 2019 se budeme ještě divit. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ups- CRITICAL FAILURE!! Za rok 2015 jsem kino navštívil 52x a chuť odejít jsem zažil pouze 2x a to při Jupiter Ascendingu a nyní. What the fuck was that?? Mě snad šálí zrak! Blockbustery mám rád, ale Star Wars v mých očích může potěšit pouze děti 4. třídy základní školy. Absolutně bez příběhu s nudnými dialogy, téměř bez akčních scén, které stejně nemají žádnou šťávu, vizuální efekty na úrovni SyFy připomínající televizní produkci 90.let, veškeré kreatury mi lezly krkem, působí to jako by režisér splácal spousta nesmyslů a narval je do filmu bez jakéhokoliv důvodu, humor od Disney taktéž vůbec nepotěšil, jestli chlupatá kňučící obluda příjde někomu vtipná, budiž, já se styděl v kině jak už dlouho ne ( A to jsem měl na sobě trenky Star Wars!!). Záporák po sundání masky taktéž vyzněl infantilně a o nezáživném tempu se ani nezmiňuji. Takhle jsem netrpěl ani u ártové, independent, black and white drama srajdy. 1* za pohlednou Rey a za cameo Ruhiana. More Plot Holes than holes in a Cheese Factory in Switzerland!!! 25% ()

Galerie (685)

Zajímavosti (161)

  • John Boyega původně hrál postavu Finna se svým přirozeným britským přízvukem, ale J.J. Abrams měl pocit, že se k postavě nehodí. Boyega tedy přešel na americký přízvuk. (P. J. D.)
  • Droida BB-8 ve skutečnosti tlačil po speciální kovové konstrukci člověk, který byl celý oblečený v zelené. Prach, který se tolikrát při přesunu BB-8 rozvířil, nezpůsobil droid, ale chůze člena štábu, jehož stopy byly digitálně odstraněny. (UncleMorty)
  • Film nebol natočený v 3D, ale do 3D bol prevedený v postprodukcii. (Lucasion)

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama