Reklama

Reklama

Star Wars: Vzestup Skywalkera

  • Česko Star Wars: Epizoda IX - Vzestup Skywalkera (více)
Trailer 1
USA, 2019, 142 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega, Naomi Ackie, Carrie Fisher (a.z.), Lupita Nyong'o, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Mark Hamill (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Lucasfilm a režisér J.J. Abrams znovu spojují síly, aby diváky vzali na epickou výpravu do předaleké galaxie ve filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera. Ve strhujícím závěru stěžejní Ságy Skywalkerů se zrodí nové legendy a odehraje se konečný boj za svobodu galaxie. (Falcon)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (1 427)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejhorší zakončení jakékoliv velké filmové trilogie v historii. Zbytečnost si podává ruku se zoufalostí a bude lepší na tento skrz na skrz vykalkulovaný průšvih bez duše zapomenout a nikdy více se k němu nevracel. Ukázkou toho jak vypadá to když od začátku nemáte jasný plán ani koncept je Císařův návrat. 30% s klidným svědomím. PS: Sledovat další souboj, ve kterém se Kylo zbytečně šermuje s Rey už bych nedal. Ukazuje to jen to jak byla tahle trilogie od začátku zbytečná a nevěrohodná. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Logiku vystriedala ezoterika a Rey prepnutu do "full punk" módu neženú dopredu kvalitné motivácie, ale kadejaké dojmy, pocity, zjavenia, spomienky a podobné lacné barličky. Vo výsledku sa ale aj tak dostávame kam chceme, do fantastického blockbusteru, ktorý má atmosféru a drajv. Pre mňa SW nikdy neboli viac, takže spokojnosť. 80% ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Epizoda IX je pomyslným hřebíčkem do rakve. Znovu se musí vracet osvědčené postavy, jakmile jsou totiž na place nové, tak divácký zájem značně opadá. Kylo a Rey si nečekaně střihli další várku soubojů, aby se něco dělo a nebýt čekání na původ hlavní hrdinky, tak by do cíle většina fandomu zřejmě ani nedošla. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

C3PO králem komedie v nových zase trošku jiných Hvězdných válkách, od kterých jsem možná čekal lepší hektické finále ve stylu např. ST: Do Temnoty... a taky kratší epilog. Jenže zde me výtky končí. Jak totiž píši výše, tohle je u podobně drahých, akčních a pokaždé rádoby osudově epických blockbusterů poprvé, co mě na plátně neiritovaly neustálé gagy - od půlky filmu jsem se už vyloženě těšil, jakou ptákovinu vypustí zlatý robot ze své nevymáchané plechové huby příště. HUMOR je tedy protentokrát to, co mě na posledních SW bavilo nejvíce. A jakkoliv neadekvátně to možná vzhledem k látce zní, ze srdceryvného finále příběhů Rey, Fina, Poea a Rena si odnáším hlavně potrhanou bránici: narozdíl od všetečných haterů ovšem v dobrém slova smyslu! P.S. V IMAXu je před devátým Abramsovým dílem několikaminutová scéna z TENET, která svojí nepopsatelnou živelností zbořila sál, a všichni z ní byli totálně mimo ještě dlouho po úvodním logu LucasFilmu. Pecka. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Průser. Nejen že se to nedá brát jako důstojné zakončení trilogie, protože snad kromě sedmičky jsou ty firmy tak rozhárané, nekonzistentní a stylizačně rozkydlé až běda, ale Abrams selhává i v ryze filmařských prvcích, kde je úplně jedno, jestli devitku sleduje zapálený fanda původních filmů, či jen milovník sci-fi světů. Herecky je to ještě vcelku solidní, ale scénáristický komplot katastrofa. Plné klišé, toporných dialogů a jaw-dropping momentů je tam velmi málo a jsou vlastně do konce první poloviny (souboj na vodě). Doufam, že to utrpení už je u konce. O to víc zamrzí fantastická technická stránka tohohle jinak vcelku prázdného kolosu. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (60)

  • Slavná hláška „I've got a bad feeling about this“ („Mám z toho špatný pocit“), která zazněla ve všech Star Wars filmech, je řečena i zde, a to Landem Calrissianem (Billy Dee Williams). (Sidarius)
  • V Babu Frikově dílně si můžeme povšimnout vyřazeného bitevního droida B1 z Klonových válek nebo třeba maskota produkční společnosti Bad Robot režiséra J.J. Abramse. (TwoFace)
  • Herec Mark Hamill si kromě Luka Skywalkera zahrál i ovissijského spojence Odboje Boolia, který na začátku snímku poskytne hrdinům informace od špiona v Prvním řádu. (Darth Revan)

Související novinky

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Nové Star Wars mají synopsi a datum natáčení

Nové Star Wars mají synopsi a datum natáčení

22.06.2023

Nový Star Wars film pokračující příběh Rey (Daisy Ridley) má oficiální název, synopsi a také předběžné datum začátku natáčení. Tzv. Skywalker sága skončila v roce 2019 snímkem Star Wars: Vzestup… (více)

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

07.04.2023

Dny Star Wars Celebration jsou tady a spolu s nimi přišla řada i na hromadu nových oznámení. Je toho tentokrát fakt hodně, takže se do těch novinek rovnou pustíme. A začneme hned tou nejžhavější,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno