Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka hvězdné lodi U.S.S. Enterprise zkoumá nejvzdálenější kouty a nezmapovaná místa vesmíru. A zde se setkávají s novým, záhadným nepřítelem, který je i celou Federaci vystaví těžké zkoušce. (CinemArt)

Diskuze

Robiiik

Robiiik (hodnocení, recenze)

Eodeon

jsem se tak rozpomínal, až jsem si k tomu pustil tento skvělý Hornerův soundtrack. Už se na tuhle novou výpravu těším. Předešlý díl mě sice dost zklamal, ale budu optimista. Něco mi říká, že bychom se mohli dočkat i bytosti Q. Byl by to od scenáristů rozhodně rafinovaný tah. :-)

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Robiiik

no to byla vynikající epizoda. tehdy šel ještě z Borgů docela strach. vlastně, moje první setkání se Star Trekem se týkalo Borgů. byla to česká premiéra pilotní epizody Deep Space 9, která - jak víme - začíná právě bitvou s borgskou krylí. no to je jasné, že tohle člověka chytne a přiměje sledovat dál. každopádně když se později Borgové objevili i v Nové generaci, tak jsem je už vlastně znal, i když to bylo de facto jejich první vystoupení :)

na příspěvěk reagoval Robiiik

Robiiik

Robiiik (hodnocení, recenze)

Eodeon

vzpomínám si na první díl s borgy, jak Q odpinkl Enterprise do delta kvadrantu, aby Picarda seznámil s těmito fešáky. :-)

na příspěvěk reagoval Eodeon

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

Ištván87

Naopak, práve tým že sa to začalo strašne podobať na Star Wars, tak práve tým to začalo byť počinom pro brejlatý kloučky s propadlým hrudníkem (mňa by si z tohoto naozaj ťažko obvinil, keďže sám meriam 194cm, a s činkami sa naťahujem tri až štyri krát týžďenne, to len tak na okraj). Nikto netvrdí že Star Trek bolo dakedy hlboko filozofické dielo, ale, stále to bolo postavené na tom, že jeho poňatie prinášalo predsajlen obsahovo kvalitnejšiu zábavu ako vačšina ostatných sci fi (horrorov, fantasy). Mám na mysli najmä Next Generation. Tieto nové pokusy počnúc výpotkom Abramsa, nie sú žiaľ nič iné ako nablýskané vyfintené pozlátko, kde logika najskôr zarevala na mozgovú obrnu. Ale samozrejme, dnešnej generácii je najskôr bližšia zábava, pri ktorej stačí vypnúť mozog, a len sa nechať baviť eyecandy uragánom - a áno, práve preto že aj Wrath of Khan v podstate spadal do tejto kategórie, nikdy si moje srdce nazískal tak, ako prvý Star Trekovský celovečerák (SR the Motion Picture), alebo napr. First Contact, The Undiscovered Country, poprípade Insurrection. A práve preto imo seriál Enterprise nemal taký úspech. Ale je zrejmé, že tými novými filmami si už autori pripravili pôdu práve pre prípadný bezduchý seriál. Ten rozdiel tam proste bol - podobne ako napr. medzi The Wire a CSI: Miami. Dnes už, vďaka Abramsovi, nie (a žiaľ nie preto, že by Star Wars priblížil poňatím Star Treku, ale práve preto že to urobil opačne).

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Ištván87

Já ty námitky chápu, ale sám nejsem jedním z těch, kdo by proti tomu něco namítal. Beru to tak jak píšeš a nemám s tím problém. Původní Star Trek je jedna věc, a tohle je věc druhá. Je to Star Trek, ale úplně jiný Star Trek, který se už od samého začátku snaží být jiným, ale zároveň má spoustu "společného" i s tím původním, což je pro mě jako pro velkého fandu velice sympatické ;)

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Nevim jak u vás, mě navnadil trailer dokonale, a už jen pro to, že je tak kontroverzní. Ze změny režiséra radost nemám, ale zas bylo jasný, že J.J. nemohl ST točit furt. To bychom měli vždy díl po pěti, šesti letech.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Víš, že ta hudba hrála v jedničce? Tudíž jde v podstatě o kanón, který měl na fanoušky zapůsobit.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Né ve všem vypadají létající silniční prostředky dobře.... :D

Lin to prostě posere.... Nevim jestli se třeba s někým vsadil... že natočí dva díly FF8 tedy dvě reality... ale už samotnej trailer odrazuje 100% 

 (hodnocení, recenze)

Ištván87

To je možný protože PC udělalo ve světě filmu celkem bordel.Člověk ani neví na co kouká potom.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Až na to, že ty ve Star Treku nejsou všechny přirozený. Ale mně tam nevadí.

 (hodnocení, recenze)

Ištván87

Odlesky jsou přirozená věc,ty se nepoužívají..spíš každej film ,kterej je nemá použil nějakou metodu na jejich odstranění. :)

na příspěvěk reagoval Ištván87

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Jinak co jsem tak slyšel před premiérou Star Wars (a co se pochopitelně nepotvrdilo), tak lidi nejvíc kvokaj právě kvůli stylu předchozích dvou filmů - všichni kecali jen o tom, že J. J. Abrams pořád používá odlesky. Čímž mi trochu zkazili zážitek z dalšího sledování, poněvadž než jsem o tom četl, tak jsem ty odlesky téměř nevnímal. Dá se očekávat, že právě to Justin Lin používat nebude. Nebo aspoň ne tolik.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Tak Rychle a zběsile 5 je nejlepší díl z celý série, tak já doufám, že Star Trek Beyond dopadne nějak tak.

 (hodnocení, recenze)

A navíc je to od režiséra Rychle a Zběsile ,což není nic špatnýho protože jsem tomu dával 5 hvězdiček ale nemyslím si ,že to bude fungovat u Star Treku..natočit Rychle a zběsile a natočit Star Trek není to stejné..volba režiséra je tudíž špatná..já mám rychle a zběsile rád ale nechcu podobnej styl ve Star Treku přeci nebo jo?

Jinak jedinej dobrej Star Trek je z roku 2009 jinak mě tato značka vůbec nezajímá.

na příspěvěk reagoval Ištván87, Ištván87, Prometheus69

 (hodnocení, recenze)

Ištván87

ani mě tak nvadí jak film vypadá (ikdyž chvilama dost studiově),spíš mě vadí ta hudba,střih,dialogy a nulová atmosféra.

na příspěvěk reagoval Pod

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Mohl by mi někdo vysvětlit, co že je špatného na tom teaseru? Slyšel a četl jsem spousty nas*aných komentářů, ale nějak nevidím problém. Ducha předchozích dvou filmů tam vidím a od kdy znamená komediálně laděný trailer komediálně laděný film??? Khanův hněv a Cesta domů jsou to nejlepší, co kdy jakákoliv ST série nabídla a taky si nemyslím, že by nějak úžasně dodržovali ducha původního seriálu. Prostě je nová doba. Star Trek a Star Trek: Do temnoty jsou samostatná díla, která po letech oživila původní posádku, protože nad ní stejně není, a navíc k tomu přitáhli i lidi, kterým se Star Trek nelíbí, resp. kteří by jinak Star Trekem opovrhovali. Hold je to něco jinýho. Už to není jenom seriál pro brejlatý kloučky s propadlým hrudníkem. V dnešní době je tohle moderní a nemyslím, že by to bylo horší než Marvelovský komiksárny. Mimochodem, Star Trek můžeme považovat za cokoliv, ale v žádném případě ne za hlubokomyslné filozofické dílo. Vždycky to byla jen populární série bez velkých ambicí. Jen pro pobavení. A pokud to dřív mělo ambice, tak se jim to opravdu moc nepovedlo. Jak říkám, Khanův hněv a Cesta domů jsou nejlepší filmy a spolu s nimi ty poslední dva.

na příspěvěk reagoval Jakkob, Dacsus

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Dacsus

A není tohle všechno na úrovni "coby kdyby"? Tedy já o tom už taky četl, ale zároveň jsem hned četl, že to není kanonické a že je to více méně jen fan teorie, kterou posléze Shatner rozvedl v těch knížkách. Ale přiznávám že myšlenka, že Ilia je vlastně posléze Borg Queen, se mi fakt líbila ;)

rawu

rawu (hodnocení, recenze)

Nasledujici dil se bude jmenovat Star -Trek Do prde** , aby se od filmu odvrátila nadměrná pozornost, ponese pracovní název "latrine"

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Dacsus

tak samozřejmě je to jedno z možných vysvětlení. ale existují minimálně další tři a těm bych dal já osobně přednost.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Dacsus

No já si myslím... že Borgové jsou odnož nějaké dávno zaniklé rasy která se vyvinula trochu jiným směrem... třeba ta rasa doktorů co kradli cizí orgány a části děl aby neumřeli na ten virus. Akorát že v budoucnosti našli způsob jak se vrátit do minulosti a cizopasit na jiných formách života. :) Borgové se tedy nenarodily jako borgové.. nebyli vytvořeni tak jak je tvrzeno v prvém kontaktu... že mají domovskou planetu a svou královnu.... to by byl pěkný matrix teda. :DDD

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Tarantino a krvavý Star Trek?

Tarantino a krvavý Star Trek?

08.12.2017

Loňská sci-fi Star Trek: Do neznáma vydělala o 120 milionů méně než její předchůdce, což v Hollywoodu obvykle znamená stopku. Chystaný čtvrtý film s posádkou Chrise Pinea se tak přestal řešit (měl v… (více)

Reklama

Reklama