Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 1

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Což o to, je to slušný gore fest. Milovník sekané a roztodivných úchylárniček si to určitě užije, ale dějově to už taková sláva není. Vlastně je to dost zbytečné a místy to na mě působilo jako epizoda z nějakého seriálu. Celej ten origin na mě moc nefungoval - onen náhlý obrat kožoxichťáka na temnou stranu síly působil dost nevěrohodně a vynuceně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak veľmi som si prial, aby z toho bol úspešný nadpriemer, tak veľmi som sa obával, že z toho bude hlboký podpriemer, až sa z toho vykľul, chvála bohu - no zároveň bohužiaľ, "iba" silný priemer. To, prečo tento snímok neprekročil svoj vlastný tieň, nech si vyhodnotí každý sám, nájde svoje vlastné dôvody, no mne proste nesadol casting. Príliš mladá vizáž podaktorých postáv, vo mne skrátka nevyvolala tie správne antipatie, čo je z pohľadu zásahu do emócií, pre mňa nemalý problém. Každopádne, tempo to má solídne, gore keď sa objaví, je zvládnuté na výbornú, nechýba ani pár úchylačin, takže z pohľadu explo žánru, sa rozhodne nejedná o žiadny "odpad". Ten je tu bohužiaľ len jeden, a má ľudskú podobu - 65% ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Další film ze slavné série o jedné šílené rodině a je to vlastně pořád dokola, byť tentokrát jsme svědky inovace a ačkoli už jsme viděli Texaský masakr: Počátek, tak jdeme ještě hlouběji do historie. Herecky celkem sympaticky zvládnuté, tradičně příliš brutální, asi je to už i za hranou anebo už nemám tolik trpělivosti a shovívavosti jako dříve. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Desať rokov po tom, čo boli dvaja synovia Verny Sawyerovej (Lili Taylor) odobraní z jej starostlivosti, sa im podarí utiecť z psychiatrickej liečebne. Spolu s nimi utečú dvaja šialenci, ktorí so sebou ako rukojemníčku zoberú mladú zdravotnú sestru. Vydávajú sa na útek pred mužmi zákona, ktorých vedie Hal Hartman (Stephen Dorff), ktorého ženie túžba po pomste. Verna Sawyerová vie, že aj napriek dlhej odluke si jej synovia nájdu cestu k nej, pretože rodina je základ. - Perfektná záležitosť a jeden z najlepších hororov roku 2017. Páni režiséri sú už dlhé roky absolútnou hororovou špičkou, a aj keď toto na ich zázrak z New French Extremity nemá, stále ide o vynikajúci horor. Fenomenálna Lili Taylor, mladé a ambiciózne herecké obsadenie, perfektné masky a nádherné kulisy vytvárajú dokopy výnimočný zážitok. Čo ma však zaujalo najviac je to, ako perfektne tvorcovia spracovali príbeh podla Eda Geina. V mojich očiach prekonáva Leatherfacea v tejto oblasti len Psycho, ale keďže je spracovanie dosť rozdielne, tento pohlad mi prišiel velmi zaujímavý a v rámci spracovaní emócií vďaka prítomnosti Lili Taylor aj reálnejší. Som velmi spokojný, aj keď plné hodnotenie nedávam, pretože viem, že títo režiséri majú na viac. Majster Tobe Hooper tam hore určite tlieska a myslím si, že toto je velmi dôstojne spracovaná pocta jemu aj pánovi Gunnarovi Hansenovi. + herečka z The Conjuring + herec z Jackals ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

K nový Kožený tváři jsem přistupoval s předsudky, to přiznávám, páč Hooperův originál beru jako jeden z nejlepších hororů všech dob. Jenže co s chudákem Leatherfacem udělala ta dvojka žabožroutů, to se jen tak nevidí. Jasně, snaha o originalitu a po všech těch dílech a remacích snaha o to natočit to jinak a blablabla. Jenže tohle s Texaským masakrem nemá ani zbla společného! Sám mladej Sawyer je tu jaksi jakoby navíc, celej příběh se točí okolo dvojice, která mi ale byla naprosto a úplně u prdele. Ne, tohle je prostě bullshit, kterej se s (povedeným) remakem z roku 2003 nemůže srovnávat, o geniálním originálu ani nemluvě. A to závěrečný rozuzlení, že Ispoiler!I Sawyer není Sawyer?? Meh... ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama