Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Vřískot od mistra hrůzy Wese Cravena byl kritikou pasován na nejlepší hororový thriller 90. let. Obyvatelé malebného městečka (mezi nimi Drew Barrymore, Courteney Cox a Neve Campbell) se postupně stávají obětmi lstivého psychopata s pokřivenou láskou k hororovým filmům. Když maskovaný vrah pokračuje v napodobování filmových masakrů v opravdovém životě, začne byt jasné, že rozluštit tuto záhadu znamená být zavražděn. Vřískot je stále velmi populární u širokého publika zvláště pro svůj jedinečný styl a morbidní humor. Rozesměje vás, dokud nezačnete... vřískat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (725)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Áno, kompletný Vreskot som videla až 12 rokov po jeho vzniku. Nie je to prvý ani posledný raz, čo poznám najprv paródie až potom originálny horor ;-) Áno, pozrela som si dokonca aj film o filme s rozhovormi a všetkými tými vysvetleniami, prečo je Scream taký geniálny, čo znamenal pre znovuoživenie tínedžerských hororov (sú vážne až také nepostrádateľné?).... Ale nie, nepodľahla som absolútne jeho čaru, nevyviedol ma z miery, to šialenstvo okolo ma obišlo, keď vznikol a teraz ho už nedobehnem. Súhlasím s Civalom i Monologom - po chvíli som sa začala nudiť, potom stále viac, no a ten prekombinovaný záver ma veru "do víru deja" už nevrátil. Vo svojom čase a pre znalcov hororu asi novátorské dielo - ale i o tom by sa dalo diskutovať. V o rok staršom Upírovi z Brooklynu je čierneho humoru viac než vo Vreskote a je úprimnejší čo sa týka miešania a priznávania sa k žánrom. Nestal na Vreskot vlastne kultom preto, že humor nikto slovkom nespomenul a diváci sa potom cítili úžasne výnimoční, lebo ho tam našli? Dobrý marketing je predsa na nezaplatenie ;-) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší film Wesa Cravena a aj Kevina Williamsona. Napínavá réžia, brutálne vraždy, zabijak s maskou, telefonáty, Williamsonov scenár plný odkazov na rôzne horory, ich pravidla a predovšetkým výborné finále robia s toho filmu už kult v rámci žánru. Hudba je taktiež výborná a casting presne ušitý na mieru. A Wes Craven ako upratovač v škole oblečený v červeno čiernom pásikovom svetri s menom Fred je už len delikatesa pre fanúšikov. 90% - 5* ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Předvídatelné! Já jsem věděl, že kousne!" Děj tohoto snímku je třeba brát jako varování, že přílišná konzumace hororů může nenávratně poškodit mozek. Já jich zase tak moc do roka nesním, ale tentokrát jsem se zakousl do Vřískotu a ochutnal jsem nečekaně výživnou a lehce stravitelnou podívanou. Mám totiž hrozně rád nadhled a hlášky a to jsou ingredience, kterými se evidentně nešetřilo. Přitom určitě nedokážu ocenit všechna ta vážně míněná a zároveň neustále zesměšňovaná žánrová pravidla, která znám pouze povrchně a ještě k tomu se za to nestydím. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dnes už klasika, na ktorú je potrebné sa pozrieť už len preto, aby človek pochopil odkazy na tento snímok v iných filmoch. Vcelku zaujímavý dej, resp. scenár a rozuzlenie bolo tiež celkom fajn avšak za príšerný český dabing by mal prinajmenšom niekto visieť. I keď bol hlas vraha skreslený, pri prvom hlasovom prejave som zistil už na začiatku filmu, kto sa skrýva pod maskou. Sadlo mi obsadenie, tá slabá linka humoru v podtexte bola veľmi dráždivá. Tiež ma milo prekvapila Courtney Cox. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Předem se omlouvám milovníků žánru. Bezduchý film, který mi nic nepřinesl. Jediný důvod, proč se vyhýbám hororovému žánru - většinou jde o prvoplánovité kusy bez větší fantazie. Jejich hlavním cílem je nahnat divákovi strach, převážně nepříjemnou hudbou a několika hektolitry krve. Po třech letech na chirurgii jsem viděla už hodně skutečných zranění i velkých ran, netuším, proč bych se na to měla dívat ještě ve svém volném času v televizi, natož jít na něco podobného do kina. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (148)

  • Než je rozhlasem vyhlášeno, že se ruší škola a Dewey (David Arquette) mluví s Gale (Courteney Cox), během hovoru se mu mění poloha brýlí za košilí. (Duoscop)

Související novinky

Šestý Vřískot oficiálně potvrzen

Šestý Vřískot oficiálně potvrzen

03.02.2022

Následující zpráva by asi jen málokoho překvapila. Novému Vřískotu se v kinech velmi daří - snímek s rozpočtem 24 milionů dolarů má momentálně díky světovým tržbám na kontě už 107 milionů a částka… (více)

Paramount odkládá své hity

Paramount odkládá své hity

02.09.2021

Tak jsme zase zpátky. Zkraje léta se ještě zdálo, že by se třeba koronavirová situace z loňského roku nemusela úplně opakovat, nyní to ale vypadá, že dřívější katastrofické předpovědi, že se filmový… (více)

V novém Vřískotu se vrátí starý šerif

V novém Vřískotu se vrátí starý šerif

20.05.2020

Herec David Arquette se vrátí coby šerif Dewey Riley v chystaném filmovém rebootu kultovní hororové série Vřískot. Série se dočká podobné péče jako pár let starý Halloween, jinými slovy se budou… (více)

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

13.03.2020

Už jste si taky mysleli, že se nedočkáte? Kultovní hororová série Vřískot se nakonec ale přece jen vrátí do kin s pátým dílem. Natočí ho režiséři Krvavé nevěsty Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett… (více)

Reklama

Reklama