Reklama

Reklama

Po prvním masakru v roce 1974 se podezření obyvatel městečka obrátilo proti rodině Sawyerových. Rozvášněný dav dům Sawyerových obklíčil, vypálil a celou rodinu do posledního člena vyvraždil. Když se o několik desítek let později dívka jménem Heather dozví, že po své babičce zdědila nemovitost v Texasu, rozhodne se společně s několika kamarády vyrazit na výlet a svůj nově nabytý majetek si prohlédnout. Po příjezdu zjišťuje, že zdědila velkolepé sídlo. Hrůza, která se ukrývá ve sklepení, na své objevení ale teprve čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (391)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Spoileroidní shrnutí: "Letherface přežil vypálení domu (pravděpodobně byl zavřený ve sklepě, který nikoho po masakru nenapadlo prohledat), následně tam žil, než dorazila nějaká vzdálená příbuzná, znovu dům postavila a o magora se začala starat tak, že ho živila a zamykala v pokoji, protože "on je vlastně jenom trochu opožděnej". Když hrdinka přijede do města, vyjma jednoho policajta ji každý chce zabít, protože je potomkem rodinky maniaků (a navíc odhalí, jak to tehdy bylo, takže je vlastně i nepohodlný svědek). S tím jí dojde, že je Leatherface její příbuzný a protože lidé z města zabili jeho (a tedy i její) rodinu, hodí za hlavu, že jí brutálně povraždil před pár hodinami přátele a pomůže mu všechny hříšníky zabít, protože rodina drží při sobě. A pak spolu začnou bydlet."... člověk se ani nemusí moc snažit, aby to vyznělo jako hrozná blbost. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Černovlasá blbka si nepřečte dopis, blb, její přítel, se pokusí prorazit pancéřovanou bránu. Temné dědictví nakonec přinese štěstí jen dědičce. Žádný zázrak, ale místy ucházející gore, kopka mrtvol a kožená tvář potěší. Jen mi uniklo, co se stalo se synem starosty. Proč digitální oheň? Digitální gore? Kamera slušná, hudba standardní. Na jedno podívání dostačující oddechovka. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Zatímco Hooperova klasika mě odrovnala psychicky i fyzicky do nejhrubšího zrna díky exploataci, perfektním načasováním a myšlenkám, další díly tu nechutnost, krutost, až příliš okatě zobrazují (efekty slabé). Scénáře na jednom papíře neměli vůbec vzniknout. Vlastně nenávidím každého tvůrce (kromě Nispela za solidní druhý díl), který velkolepě ničí naprostou kultovku (a unikát ve svém žánru) prvního dílu. A Tania Raymonde ty kozičky prostě neukáže. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Onehdy za starých časov, po dopozeraní Hooperovho originálu, som vo vytržení túžil, aby trval ďalšiu hodinu a pol. Chcelo sa mi na onej symfónii hororovej hrôzy viezť ďalej, vôbec nevystupovať. Texas Chainsaw 3D na originál nadväzuje presne v tom duchu... akurát že úplne zmenil koncept ako komornej klasiky, tak i prerábok z Bayovej produkcie, ktoré súčasnému mladému divákovi lahodili ultra-brutalitou a moderne podanou pochmúrnou atmosférou. Je z nich najmenej krvavý, pochmúrny nie je vôbec, Leatherface v ňom nosí fialový sveter a do deja mu zasahuje konflikt miestnych vesničanov s pozostatkami rodiny Sawových takým spôsobom, na aký divák nie je zvedavý. Scéna na kolotočiarskej púti prekvapila a potešila, a Alexandra Daddario je po dlhej dobe zaujímavou herečkou v slasheri, ale zbytok je scénáristický i režijný omyl, ktorý nenudí, ale všetko čo sa v ňom deje, je v kontexte s hororovou legendou špatne. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Ono to zas až tak strašné nebylo, ale bohužel logika celého filmu a inteligence určitých postav film poněkud kazí. Lekací scény byli velmi účinné, vyděsili mě tak až jsem se málem zpotil. Pochválit by jsem mohl třeba i kvalitní gore scény, které byli dosti nechutné, ale i zde se vytratil takový ten nechutný pocit slabosti od žaludku, T.M.M.P.: Počátek byl po téhle stránce daleko lepší. Klasika zůstane klasikou a přidělávání nových prequelů bude mít na celou sérií Texaských masakrů spíše jen negativní dopad. Tohle už je film stvořený vyloženě jen pro zisk, bohužel. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (30)

  • Natáčení probíhalo ve Shreveportu od 28. června 2011 do 25. srpna téhož roku. Natáčelo se 27 dnů. (henrycruel)

Reklama

Reklama