Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejen 80. léta, ale i 90. dokázala vyprodukovat zábavné slashery, které jako příjemná oddechovka plná mrtvol fungují. A ve srovnání s mizerií posledních let si jeden uvědomí, jak jsou nakonec dobré. Městské legendy si vyprávějí lidé už pěkně dlouho, a tak jako náměty pro film by mohly být základem rozsáhlé série. A proto než sednete do auta, zkontrolujte zadní sedadlo, než sednete k někomu do auta, nezapomeňte si připravit pepřák a pokud způsobíte neštěstí, připravte se raději na možnou pomstu. Samozřejmě gore se příliš nepředvedlo, byť sekyra je pro něj jako stvořená. A byl jsem zvědav na vnitřnosti....skalpel po ruce byl... Zábavné je hovadské chování postav, co si vždy nakonec naběhnou, a za odměnu za to zaplatí. A nejvtipnější byla mikrovlnka. Po letech jsem hodnocení zvedl o hvězdu, páč jsem byl spokojený. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný 90s slasher. Bohužiaľ výborný námet o urban legends je nevyužitý a až do konca nie je poriadne jasné, že vrah vraždí podľa vzorca mestských legiend. Záverečné odhalenie je príjemné a dve nasledujúce šoky ešte príjemnejšie. Škoda len, že Robert Englund je tu dokopy asi v jednej scéne a zomrie off-screen. Je totiž ako vždy skvostný. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát čtyři, ale trochu nadhodnotím protože mě film opravdu bavil. Hlavní postavy sympatické a přiznávám se bez mučení, že kdo je vrah pro mě byla docela záhada až do scény u benzínky kdy mi to konečně došlo (mezitím jsem váhal mezi dvěma adepty) . Vraždění podle urbanových legend se mi líbilo a musí se uznat, že postava killera se opravdu snažila zlikvidovat všechny včetně chudáka namol opilého psa. Proč píšu postava? Protože jsem váhal mezi klukem a holkou. Tak co myslíte vy? Kdopak bude vraždit? :-) ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem fandou slasher hororů, tak jsem čekal, že se budu bavit více. Temná legenda sice není špatná a obsazení je také zajímavé, ale v mnoha místech jsem se doslova nudil. Přesto není tento horor zatracení hodný a rozhodně stojí za to ho shlédnout. Obzvlášť už jen proto, aby člověk viděl jak vypadali současné hvězdy ve svých začátcích :-) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nadhodnocuju o jednu za malinkou srdcovku z mládí, kterou jsem díky chabýmu výběru hororů na VHS viděl hned několikrát. O průměrnosti svědčí to, že jsem si podle názvu na film vůbec nevzpomněl, no hned po první scéně na benzince se mi rozsvítilo. Dnes už žádná sláva, v devadesátýmosmým nadprůměr. 70% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 53. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Malé cameo si ve filmu zahrál spisovatel Silvio Horta. (Terva)

Reklama

Reklama