Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Den Svatého Valentýna: Pamatuješ si toho chlapce, kterého všichni na den svatého Valentýna ignorovali? Nevadí. On si pamatuje tebe. Byl neoblíbeným šprtem, na kterém si každý frajer ve třídě vybíjel své rozpínavé erupce ega. Teď je z něj úspěšný muž, uvnitř se však nezměnil nenávidí svoje bývalé spolužáky k smrti. Natolik k smrti, že je začne jednoho po druhém likvidovat na svátek svatého Valentýna. Láska a nenávist si ještě nikdy nebyly tak blízko (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

PKD 

všechny recenze uživatele

Ideální na Valentýna, pro ty blázny, co věří na tu mystifikaci co se zove lááááska, haha. Je žůžo, že jsou horory, které si můžete tématicky pustiti na ten který svátek. Včetně vánoc.:) Ano správně. Tento komentář je samoz. k ničemu, páč není negativistický. Pochopitelně. Jaká je asi předloha? ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Generický slasher spíš než bezkrevné mordy držela nad vodou civilní dynamika čtyř kámošek (jo, trochu "courovitých" pipinek, ale poněkud pohublé Denise Richards to zatraceně seklo), které nedostávaly úplně, co si zasloužily, když všichni chlapi kolem nich byli podvodníci / úchylové / ubožáci. Zcela v odvaru z Vřískotu si scénář planě hrál na "kdo je vrah", jenomže jeho vraždy nedávaly vůbec smysl a závěrečné odhalení identity tuplem. 50 % přesně. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Celkem podhodnocený slasher se slušnou dávkou hot bitches, který zapadl díky vřískotovské vlně, jež se snažila o scenáristický přesah, kdežto VALENTINE odkazuje spíš na éru 80. let. Režisér URBAN LEGEND odvedl náhodou slušnou práci. Nedá se tomu upřít nápaditost v podobě využití mytologie valentýnského svátku a vychytaných vražd žehličkou, vrtačkou ve vířivce a lukem a šípem přímo od Amora v masce. Scenáristicky to trochu tápe, ale který slasher ne? O tom tenhle subžánr nikdy nebyl. Také je třeba vyzdvihnout dobový soundtrack plný nu-metalových šlágrů. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu (!!!!!!!!) smysl tohoto hororu. Přece během sledování by měl mít divák starch o hlavní hrdiny, cítit s nimi napětí. Co to je ale za horor, když se úplně třesu na to, aby už vrah některou z těch protivných kraviček sejmul? A každý takový "úspěšný zásah" komentuji slovy: "tak ti patří!" Mnou to určitě nebude (viz Hory mají oči). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo hold ne každý si pamatuje, co se dělo v šesté třídě, ale zato si spousta lidí určitě vzpomene, že tohle téma už tu bylo několikrát. S originální zápletkou tu byli tvůrci vážně na štíru a o logice při některých scénách se nebudeme bavit už vůbec. Ale tak na vlně Vřískotu se během následujících měsíců a let svezlo tolik filmů, že se snad ani nedají spočítat. Většina z nich však za moc nestojí a Valentine taky není zrovna dvakrát velké terno. Tvůrci vědomi si slabin, jenž jejich „dítko“ v sobě skrývá, vsadili vše na jednu kartu a to „atraktivní“ herecké obsazení. Což pochopitelně nevadilo hlavně mužskému publiku a milovnicím seriálu Angel. Přiznám se, že i já jsem před léty ulítával na Denise Richards a její luxusní křivky mě nenechávají chladným ani po letech. Právě její postava byla asi tím nejlepším, co nám tento film právě nabídl (no spíš bych řekl, že to byla hlavně její visáž, ale to je jedno…). Ani ostatní děvčata však nebyla špatná (vzhledově). Horší to už však bylo se samotným filmem. Především pak po stránce atmosféry. Místy se tu skutečně povedlo navodit příjemné „klíma“, jenže těchto záchvěvů bylo jako šafránu a film tam povětšinu času dost nudí. Vraždy jsou sice pestré, ale jediný jejich úkol byl ten, aby divák u té přehlídky beznaděje a zmaru neusnul. Pořád jsem jaksi doufal, že se děj posune kupředu, že přivane nějaký ten svěží vítr, jenže místo toho přišlo další stupidní klišé (no toho tu bylo opravdu dost). Ten závěr měl být zřejmě „šokující“ – jenže to by se toho museli chopit úplně jiní „kabrňáci“. Takže já s tímto slasherem moc spokojený nebyl. Dám tomu sice průměrné hodnocení, ale film jako celek si zaslouží tak sotva 20%. Těch dalších 30% je za dobrý soundtrack (Don Davis) a nepřehlédnutelnou Denise Richards. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Tento projekt původně začal Artisan Entertainment s producentem Dylamen Sellersem a s jiným režisérem i jinými herci. (HappySmile)
  • Pri rozpočte 10 miliónov dolárov je to najlacnejší film, ktorý mal reklamu počas Superbowlu. (ladko)
  • Film bol natočený za 42 dní. (ladko)

Reklama

Reklama